pREDAVANJE

Bijeg od kuće ne predstavljati kao herojstvo

​DOBOJ - Jedinice u dnevniku, strah od strogih roditelja zbog slabih ocjena, te prve simpatije i ljubavni jadi samo su neki od razloga koji djecu školskog uzrasta natjeraju da pobjegnu od kuće, pa se u potragu za njima osim roditelja uključuje i policija, kojoj se prijavljuje njihov nestanak.

Studenti prava o organizovanom kriminalu

​BANJALUKA - Studentska organizacija Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjaluci - SOPFBL organizuje 2. konferenciju studenata prava na temu: "Budućnost javnih fakulteta i uticaj studenata na poboljšanje uslova studiranja" od 24. do 26. maja, čije je svečano otvaranje sutra u 19 časova na Pravnom fakultetu, a u sklopu konferencije organizuje i radionicu koja počinje u subotu u 11.30 na ovom fakultetu.

Predavanja o polno prenosivim bolestima za đake

PRIJEDOR - Aktiv pedagoga i psihologa srednjih škola Prijedor saopštio je da u dogovoru sa direktorima škola sprovodi aktivnosti u okviru programa "Briga o djetetu - zajednička odgovornost i obaveza".

Policija u Banjaluci održala predavanje za 300 učenika

BANJALUKA - Policija u Banjaluci održala je predavanja za oko 300 učenika osnovnih škola sa područija u nadležnosti ove uprave o temi štetnih posljedica korištenja droga, bezbjednosnim rizicima korištenja društvenih mreža, kao i o prevenciji maloljetničke delinkvencije.

Predavanja za proizvođače jagodičastog voća

SARAJEVO - Proizvođači jagodičastog voća u BiH pozvani su da naredne sedmice u Banjaluci, Prijedoru, Bihaću i Bugojnu prisustvuju predavanjima i radionicama o diverzifikaciji ove proizvodnje, sa fokusom na savremenu proizvodnju visokožbunaste borovnice, saopšteno je iz "Farma dva" projekta.

Farmeri kriju da su ovce zaražene

​DOBOJ - Da bi izbjegli eutanaziju zaraženih životinja, farmeri u RS često kriju da njihove ovce boluju od bruceloze, ugrožavajući na taj način ne samo svoja stada, nego i sopstveno zdravlje, rečeno je na stručnom predavanju u Doboju.

Komesar iz Nigerije održao predavanje u Banjaluci: Studentima u RS treba globalna perspektiva

​BANJALUKA - Adenrele Šinaba, bivši komesar policijske akademije Vudil Kano iz Nigerije, održao je danas na Fakultetu bezbjednosnih nauka u Banjaluci predavanje studentima o svom iskustvu u borbi protiv terorističke organizacije Boko Haram.

Održano predavanje učenicima o zloupotrebi društvenih mreža

NOVI GRAD - Profesor kriminalistike na Policijskoj akademiji u Banjalucu Aleksandar Miladinović održao je danas u Novom Gradu predavanje učenicima osnovnih škola o prevenciji zloupotrebe "Facebook", u okviru projekta "Prevencija maloljetničke delinkvencije" koji Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske realizuje od 2009. godine.

Odluke za vakcinaciju ključne za imunizaciju populacije

BANJALUKA - Psihološke i zaštitne činioce vakcinacije, te faktore rizika ove odluke za roditelje, danas je na Filozofskom fakultetu u Banjaluci, predstavila Kaja Damnjanovic, psiholog iz Labaratorije za eksperimentalnu psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Predavanje američkog profesora o Kenedijevima u MSU RS

BANJALUKA - U okviru pratećeg programa izložbe "Mona Liza i Supermen: Džon Kenedi i 'Nova granica' kulture" u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske (MSU RS) večeras s početkom u 19 časova biće održano predavanje pod nazivom "Zamrznuti u istoriji: Kenedijevi stižu u Dalas", koje će održati Dejvid Lubin, nagrađivani autor i profesor s američkog univerziteta.

Najčitanije