pametni telefoni

Indija drugo najveće tržište pametnih telefona iza Kine

Prema istraživanju tvrtke Counterpoint Research čini se da je Indija trenutno drugo najveće tržište pametnih telefona na svijetu, iza Kine, dok su SAD na trećem mjestu.

Objavljena novembarska lista najboljih pametnih telefona

AnTuTu je objavio dvije Top 10 liste sa telefonima koji su ostvarili najbolje performanse u premijum i srednjem segmentu.

HTC oživljava liniju Wildfire telefona

Tajvanska kompanija HTC namjerava oživjeti svoj brand Wildfire koji je bio aktualan od 2010. do 2011. godine, navodno je planirano deset novih pametnih telefona pod tim imenom.

Koji telefoni najviše gube na vrijednosti?

Postoji velika šansa da ste prilično svjesni činjenice da nikada nećete dobiti visoku prodajnu cijenu za telefon koji ste skupo platili prije svega nekoliko mjeseci, nedjelja, pa čak i dana.

Štetne stvari koje često radimo svojim pametnim telefonima

Postoje stvari koje svi radimo svojim mobilnim uređajima, ali su ustvari veoma štetne.

Uskoro 100 puta brži internet na pametnim telefonima

Mobilne mreže pete generacije podržavaju 100 puta brže preuzimanje podataka, što znači da bi korisnicima mogle da isporuče film u punoj HD rezoluciji za samo nekoliko sekundi.

Najčešći mitovi o pametnim telefonima

Znate li koji su najčešći mitovi koji se vežu za pametne telefone? Ako niste, vrijeme je da saznate.

Koji telefoni najviše zrače?

Njemačka savezna kancelarija za zaštitu od zračenja je nedavno objavila listu pametnih telefona koji su “gotovo opasni po zdravlje”. Iako nijedan mobilni telefon ne prelazi dopuštenu propisanu granicu, neki su toj granici bliže od drugih.

Pametni telefoni svakim danom traženiji

U GfK-u upozoravaju na stalni rast prosječne cijene pametnih telefona, posebno u trećem kvartalu ove godine kada su dosegle rekordni nivo. U odnosu na isto razdoblje prošle godine, prosječne cijene pametnih telefona porasle su za rekordnih 7%.

iPhone X: evo zašto je ovo najbolji ajfon do sada

Svijet se upoznao sa novim ajfon telefonom.

Najčitanije