parlament BiH

Sarajlić: SDA će podržati inicijativu SDS-a i PDP-a

SARAJEVO - Asim Sarajlić, jedan od potpredsjednika SDA, i predsjedavajući Kluba bošnjačkog naroda u Domu naroda BiH, kazao je da je da je inicijativa SDS-a i PDP-a dobra, te da će SDA sigurno podržati inicijativu.

OHR: Parlamentarci moraju zaraditi svoje plate

SARAJEVO - Denis Zvizdić, predsjedavajući Predstavničkog doma BiH, juče je izrazio mišljenje sa kojim se slaže ogromna većina građana BiH, a to je da, kao i svi ostali građani, i parlamentarci moraju zaraditi svoje plate, kažu iz OHR-a.

Parlament BiH: O sumnjivoj pošti obaviještene policijske agencije

SARAJEVO - Sekretarijat Parlamentarne skupštine BiH saopštio je da je u zgradu Parlamenta danas stigla pošiljka sumnjivog sadržaja.

"Handelsblatt": Korupcija i etničke podjele koče put BiH ka EU

DISELDORF - Šanse Bosne i Hercegovine da postane članica Evropske unije su veoma daleke jer je zemlja prožeta etničkim napetostima, velikom korupcijom, pravnom nesigurnošću i ograničenim medijskim slobodama, piše najugledniji njemački privredni list "Handelsblatt" u tekstu o prioritetima Ursule fon der Lejen, naredne predsjednice Evropske komisije.

Prekinuta sjednica kolegijuma Predstavničkog doma i Doma naroda

SARAJEVO – Sjednica Zajedničkog kolegija oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, koja je bila zakazana za danas, nije ni počela jer dnevni red nisu prihvatili predstavnici SNSD-a Nikola Špirić i Nebojša Radmanović - kazao je novinarima predsjedavajući Doma naroda PSBiH Bakir Izetbegović.

Izbori za Evropski parlament: U Hrvatskoj i BiH veća izlaznost nego 2014.

ZAGREB - U Hrvatskoj je na izborima za Evropski parlament do 16.30 časova glasalo 21,31 odsto birača, a kada je riječ o glasanju izvan njenih granica najveći odziv je u BiH, objavila je Državna izborna komisija.

Gdje Hrvati u BiH mogu glasati za članove Evropskog parlamenta?

ZAGREB – Hrvati koji žive u BiH moći će danas glasati u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Hrvatske u BiH na izborima za članove u Evropskom parlamentu iz ove države.

Novinari čekali na hladnoći pred zgradom Parlamenta BiH

SARAJEVO - Grupa novinara danas je bila spriječena da uđe u zgradu Parlamentarne skupštine BiH kako bi propratila sjednicu kolegija Predstavničkog doma i Doma naroda.

Ako želi u EU BiH mora da vrati oduzetu jevrejsku imovinu

TEL AVIV - Prema pisanju izraelskog lista "Israel Hayom", Evropski parlament ove sedmice je postavio jasne uslove pred BiH koje ona treba da usvoji kako bi krenula putem članstva u Evropskoj uniji, a jedan od njih je i donošenje zakona koji će regulisati restituciju imovine oduzete od Jevreja za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Izvještaj Evropskog parlamenta o BiH: Vidljivo usporenje usvajanja reformi

STRAZBUR - Poslanici Evropskog parlamenta ukazali su danas da je u BiH uočljivo usporenje usvajanje reformi povezanih sa EU, saopšteno je na veb sajtu Evropskog parlamenta.

Najčitanije