parlament BiH

Parlamentarci o finansiranju institucija BiH

SARAJEVO – Sjednica Predstavničkog dom parlamenta BiH počela je danas u Sarajevu, a poslanici bi trebao da u drugom čitanju razmotre i glasaju o više zakonskih prijedloga koje je u parlamentarnu proceduru uputio prethodni saziv Vijeća ministara, među kojima je i Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o ombudsmanu za ljudska prava BiH.

Poslanici iz Srpske predlažu zakon o prestanku mandata stranih sudija

BANJALUKA - Za sudije Ustavnog suda BiH može biti biran samo državljanin BiH sa pravom glasa koji je istaknuti pravnik visokog moralnog renomea, piše u Prijedlogu zakona o prestanku mandata stranih sudija i izboru domaćih sudija u Ustavni sud BiH koji će u parlament BiH uputiti parlamentarci iz Srpske.

Rasprava o budžetu za 2019. godinu: Donose budžet za godinu koja je na isteku

​Poslanici su prihvatili budžet za 2019. godinu u prvom čitanju, a u toku je rasprava o ovom dokumentu u drugom čitanju.

Sjednica Odbora za žalbe: Građani se žalili na službenike SIPA i Granične policije

SARAJEVO - Na 72. sjednici Odbora za žalbe građana Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine razmatrano je 11 žalbi, od kojih se jedna odnosi na postupanje službenika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), a deset na postupanje policijskih službenika Granične policije BiH.

Vulićeva i Prodanović umjesto Košarca i Mitrovića u Parlamentu BiH

SARAJEVO, BANJALUKA - Zoran Tegeltija, predsjedavajući Savjeta ministara od juče obavlja konsultacije sa liderima staranaka koje čine većinu na državnom nivou o budućem sazivu Savjeta ministara.

Tegeltija u utorak pred Komisijom, početkom decembra pred Parlamentom

BANJALUKA – Zoran Tegeltija, kojeg je Predsjedništvo BiH imenovalo za kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, rekao je da će u utorak odgovarati na pitanja Komisije za izbor i imenovanje Savjeta ministara.

Sarajlić: SDA će podržati inicijativu SDS-a i PDP-a

SARAJEVO - Asim Sarajlić, jedan od potpredsjednika SDA, i predsjedavajući Kluba bošnjačkog naroda u Domu naroda BiH, kazao je da je da je inicijativa SDS-a i PDP-a dobra, te da će SDA sigurno podržati inicijativu.

OHR: Parlamentarci moraju zaraditi svoje plate

SARAJEVO - Denis Zvizdić, predsjedavajući Predstavničkog doma BiH, juče je izrazio mišljenje sa kojim se slaže ogromna većina građana BiH, a to je da, kao i svi ostali građani, i parlamentarci moraju zaraditi svoje plate, kažu iz OHR-a.

Parlament BiH: O sumnjivoj pošti obaviještene policijske agencije

SARAJEVO - Sekretarijat Parlamentarne skupštine BiH saopštio je da je u zgradu Parlamenta danas stigla pošiljka sumnjivog sadržaja.

"Handelsblatt": Korupcija i etničke podjele koče put BiH ka EU

DISELDORF - Šanse Bosne i Hercegovine da postane članica Evropske unije su veoma daleke jer je zemlja prožeta etničkim napetostima, velikom korupcijom, pravnom nesigurnošću i ograničenim medijskim slobodama, piše najugledniji njemački privredni list "Handelsblatt" u tekstu o prioritetima Ursule fon der Lejen, naredne predsjednice Evropske komisije.

Najčitanije