pasoš

Novi režim putovanja u EU od januara 2021.

BANJALUKA, BRISEL - Novi sistem registracije putnika ETIAS, bez čije potvrde građani Bosne i Hercegovine više neće moći putovati u zemlje Šengena, počeće s radom u januaru 2021. godine, potvrđeno je "Nezavisnim" u evropskim institucijama.

Ostali u šoku kada su vidjeli pasoš jednog putnika

Osoblje aerodroma u Abu Dabiju ostalo je u šoku kada je vidjelo pasoš muškarca koji je stigao na terminal, a u kojem piše kako ima čak 123 godine.

Hrvatska zaboravila na lične karte, preko granice i dalje samo s pasošem

BANJALUKA, SARAJEVO - Šest godina je prošlo od ulaska Hrvatske u EU, a građani BiH i dalje u tu zemlju mogu ući samo s pasošem, umjesto, kao što je bilo do jula 2013, samo s ličnom kartom.

Za deceniju bh. pasoš skočio za 23 pozicije

​BANJALUKA - Iako se pasoš BiH nalazi na 49. poziciji liste najmoćnijih pasoša svijeta "Henley passport index", u posljednjih 10 godina je ipak napredovao za 23 pozicije.

BiH podijelila 161 pasoš biznismenima, sportistima i profesorima

​SARAJEVO - Od 2005. godine do danas, zbog naročite koristi po državu BiH, njeno državljanstvo dobila je 161 osoba, i uglavnom se radi o univerzitetskim profesorima, umjetnicima, sportistima i biznismenima.

Djevojci iz BiH uzeli pasoš u Splitu i iskorištavali je kao roba

​SPLIT – Policija je u Splitu izvršila istragu nad dvoje hrvatskih državljana od 29 i 30 godina, koji se sumnjiče da su 18-godišnjoj državljanki BiH uzeli pasoš i iskorištavali je kao roba.

Mediji: Kosovo ponovo priznaje srpske pasoše

KOSOVSKA MITROVICA - Priština nije uspjela da se odupre međunarodnom pritisku, tako da je ponovo počela da priznaje srpske pasoše, objavila je "Gazeta Blic", pozivajući se na neimenovane izvore.

Masovno odricanje od državljanstva Kosova

PRIŠTINA - Zahtjev za odricanje od državljanstva podnijelo je 2.569 građana Kosova u posljednjih sedam mjeseci, prenio je portal "KoSSev" pozivajući se na "Indeksonline".

Na Kosovo se ne može sa srpskim pasošem

​Direkcija granične jedinice kosovske policije donjela je odluku o nepriznavanju srpskih pasoša prilikom ulaska građana na teritoriju Kosova i Metohije, saznaje RTS u kosovskoj policiji.

Zašto se na fotografiji za pasoš ne smijete smijati?

Jeste li se ikada zapitali zašto na slici za pasoš uvijek morate izgledati ozbiljno? Zašto ne možete razvući osmijeh od uva do uva? Zašto vam vlasti ne daju da pokažete veselje? E, pa za to sve postoje vrlo dobri razlozi.

Najčitanije