pasoš

Mediji: Kosovo ponovo priznaje srpske pasoše

KOSOVSKA MITROVICA - Priština nije uspjela da se odupre međunarodnom pritisku, tako da je ponovo počela da priznaje srpske pasoše, objavila je "Gazeta Blic", pozivajući se na neimenovane izvore.

Masovno odricanje od državljanstva Kosova

PRIŠTINA - Zahtjev za odricanje od državljanstva podnijelo je 2.569 građana Kosova u posljednjih sedam mjeseci, prenio je portal "KoSSev" pozivajući se na "Indeksonline".

Na Kosovo se ne može sa srpskim pasošem

​Direkcija granične jedinice kosovske policije donjela je odluku o nepriznavanju srpskih pasoša prilikom ulaska građana na teritoriju Kosova i Metohije, saznaje RTS u kosovskoj policiji.

Zašto se na fotografiji za pasoš ne smijete smijati?

Jeste li se ikada zapitali zašto na slici za pasoš uvijek morate izgledati ozbiljno? Zašto ne možete razvući osmijeh od uva do uva? Zašto vam vlasti ne daju da pokažete veselje? E, pa za to sve postoje vrlo dobri razlozi.

Grčki pasoš za sedam godina dobilo 200.000 Albanaca

TIRANA - Oko 200 000 Albanaca dobilo je grčko državljanstvo, u periodu od 2011. do 2018. godine.

Ko ne plaća alimentaciju za djecu ne može dobiti pasoš

SARAJEVO - Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o putnim ispravama BiH, kojim se predviđa da osobe koje nisu izmirile sve dospjele imovinsko-pravne obaveze iz bračnog odnosa ili odnosa roditelja i djece, odnosno alimentaciju, ne mogu izvaditi pasoš BiH kao i da se takvim osobama već izdati pasoš može oduzeti, upućen je danas u parlamentarnu proceduru.

Najmoćnije pasoše imaju Singapur i Japan

ZAGREB, - Prema najnovijem istraživanju, Japan i Singapur imaju najmoćnije pasoše, a BiH se na ovoj listi nalazi na 51. mjestu.

Udala se pa upala u probleme: Iz BiH ne može u Hrvatsku zbog prezimena

ZENICA - Maja Marković-Šimić je hrvatska državljanka koja živi u Zenici u BiH. Uprkos tome što ima dvojno državljanstvo, ne može izaći iz države u kojoj živi i ući u zemlju čija je državljanka, odnosno u Hrvatsku.

Uhapšen državljanin Srbije: Pokušao izaći iz BiH sa lažnim pasošom Hrvatske

SARAJEVO - Na Aerodromu Sarajevo uhapšen je državljanin Srbije N.B. (49), jer je graničnim provjerama utvrđeno da je iz BiH pokušao izaći sa falsifikovanom putnom ispravom Hrvatske, koja je glasila na drugo ime i za koju je utvrđeno da je potražuje Interpol kao ukradeni dokument.

Svaki drugi građanin BiH živi u inostranstvu

BANJALUKA - BiH ima oko dva miliona imigranata u 51 zemlji svijeta, podaci su Ministarstva bezbjednosti BiH.

Najčitanije