pisci

Predstavljen časopis "Srpska vila", 26 pisaca iz istočne Hercegovine

U Narodnoj biblioteci u Trebinju večeras je, povodom vidovdanskih svečanosti, održano književno veče na kome je predstavljen 51. broj časopisa za književnost i kulturu "Srpska vila" u kome je zastupljeno 26 pisaca iz istočne Hercegovine.

Održano književno veče slijepih i slabovidih pisaca

Pod motom "Da svjetlost pobijedi tamu" u Foči je u ponedjeljak uveče održano književno veče slijepih i slabovidih pisaca i njihovih prijatelja iz Istočnog Sarajeva, Zvornika i Foče.

Otvoren 56. Beogradski međunarodni susret pisaca

​BEOGRAD - U svečanoj sali Narodne biblioteke Srbije danas je otvoren 56. Beogradski međunarodni susret pisaca, na kome učestvuje 21 književnik iz 17 zemalja.

"Mama" Harija Potera "vrijedi" jednu milijardu dolara

Najplaćeniji pisac na svijetu na kraju 2018. godine je Džoan Rouling, čije je bogatstvo procijenjeno na jednu milijardu dolara, objavio je sajt Yahoo.

10 najplaćenijih pisaca u 2018. godini

​Najplaćeniji pisac na svijetu na kraju 2018. godine je Džoan Rouling, čije je bogatstvo procjenjeno na jednu milijardu dolara, objavio je sajt Yahoo.

Poezitis, neizlječiva bolest nas nekolicine

Autobus iz Banjaluke nikad nije brže stigao u Beograd. Krenuo sam pola sata prije ponoći, a već u četiri ujutru tumarao ulicama i kafanama "na ušću dveju reka ispod Avale", iščekujući početak 55. Beogradskih međunarodnih susreta pisaca.

Ruski pisci danas u Banjaluci

BANJALUKA - Udruženje književnika Republike Srpske primiće danas desetočlanu delegaciju ruskih pisaca iz Murmanska, najavljeno je iz ovog Udruženja.

Završava sajam knjige u Banjaluci: Kuprijanov osvojio nagradu

BANJALUKA - Dodjela nagrade Vjačeslavu Kuprijanovu, zatvaranje 2. međunarodnih susreta pisaca i promocija knjige priča za djecu Ljiljane Habjanović-Đurović obilježili su protekli vikend na 22. međunarodnom sajmu knjige u Banjaluci, koji se završava danas.

Pisci iz 10 zemalja u Banjaluci

BANJALUKA - U okviru 22. međunarodnog sajma knjige u Banjaluci danas će biti upriličena tri događaja, počevši od popodnevnog termina kada će se čitalačkoj publici predstaviti tri pisca iz Republike Srpske, Srbije i Rusije.

Samoubistva pisaca pod znakom pitanja

BANJALUKA - Sumnje u samoubistva pojedinih pjesnika, povezivanje njihove smrti sa političkim prilikama, zavjerenička teoretisanja, čini se ponekad su bolnija nego sama smrt.

Najčitanije