plate

Prosječna plata u julu iznosila 912 KM

BANJALUKA - Prosječna julska plata nakon oporezivanja u Republici Srpskoj iznosila je 912 KM i nominalno je veća za 0,2 odsto, a realno veća za 0,7 odsto od junske, saopšteno je iz Republičkog zavoda za statistiku.

Obućarima u RS skočile plate

BANJALUKA - Povećan obim posla i nedostatak kvalifikovane radne snage povećali su plate u pojedinim fabrikama obuće u Republici Srpskoj i za 20 odsto, a u pogone su primljeni i novi radnici.

Slovenija: Veće plate doktorima i medicinskim sestrama

LJUBLJANA - Medicinski timovi opšte i porodične medicine, te pedijatri sa velikim brojem pacijenata od idućeg će mjeseca u Sloveniji imati pravo na dodatak na redovnu platu, za što je vlada u četvrtak osigurala 4,8 miliona evra, dok za iduću planira svotu u dvostrukom iznosu.

Sindikati iduće sedmice podnose tužbe "protiv odgovornih za višemilionsku štetu u ŽRS"

DOBOJ - Predstavnici šest od osam sindikalnih organizacija koje djeluju pri "Željeznicama Republike Srpske" podnijeće iduće sedmice prijave protiv odgovornih lica za nesavjesno poslovanje i nanesenu višemilionsku štetu kada je riječ o isplati toplog obroka i regresa radnicima, jedan je od zaključaka sa današnjeg tematskog sastanka sindikata.

Prosječna neto plata u RS 903 KM

BANJALUKA - Prosječna majska neto plata u Republici Srpskoj iznosila je 903 KM i to je prvi put da prelazi granicu od 900 KM, izjavio je vršilac dužnosti direktora Republičkog zavoda za statistiku Jasmin Komić.

Radnici čekaju plate i vanrednu reviziju

BANJALUKA - Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS preduzelo je aktivnosti kako bi se izvršile analize i riješilo postojeće stanje u Institutu za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju RS, a od Vlade je zatražena i vanredna revizija u Institutu, rekli su u petak iz Sindikalne organizacije Instituta.

Koliko je u Jugoslaviji moralo da se radi za kupovinu automobila?

Mnogi se danas s nostalgijom prisećaju minulih vremena i bivše države, čak i kad su automobili u pitanju.

Smanjenje plata u Doboju naljutilo sindikalce

DOBOJ - Smanjenje plata zaposlenima u preduzećima i ustanovama čiji je osnivač grad Doboj više je naljutilo vrh granskog sindikata nego dobojske radnike, pa je danas iz Sindikata radnika građevinarstva i stambeno-komunalnih djelatnosti RS poručeno da odluka o platama manjim za 23 procenta nije zakonita.

U BiH dubok jaz između zarada u administraciji i privredi

BANJALUKA - Prema podacima Centara civilnih inicijativa, razlika u platama između javnog i realnog sektora u BiH je najviša u Evropi u korist javnog sektora, te su, kako kažu, plate u javnom sektoru u FBiH veće za 49 odsto, a u RS za 37 odsto, dok iz udruženja poslodavaca i sindikalci tvrde da se ta razlika ipak smanjuje.

Prosječna plata porasla 5,6 odsto na 886 KM

BANJALUKA - Prosječna neto plata u Republici Srpskoj isplaćena u martu 2019. godine iznosila je 886 KM i porasla je u odnosu na isti mjesec prošle godine za 5,6 odsto, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Najčitanije