plate

Oklopnjaci na ulicama Madrida zbog argentinskih navijača

Ljuti argentinski fudbalski rivali River Plate i Boka Juniors večeras će na stadionu "Santijago Bernabeu" u Madridu igrati meč finala Kopa Libertadores, takmičenja koje slovi za južnoameričku Ligu šampiona.

Odgođen štrajk zaposlenih u Bolnici "Srbija", dogovorena isplata plata

ISTOČNO SARAJEVO - Odgođen je za sutra najavljeni štrajk zaposlenih u Bolnici "Srbija" u Istočnom Sarajevu. Resorni ministar Dragan Bogdanić, predstavnici bolničkih sindikata i uprave dogovorili su rokove isplate tri plate i neisplaćenih naknada po drugim osnovama.

Superklasiko se neće igrati u Argentini

Revanš meč finala Kupa Libertadores, između argentinskih fudbalskih ekipa River Plate i Boke Juniorsa, popularni Superklasiko, neće biti odigran u Argentini.

Radnici u Bolnici Istočno Sarajevo traže isplatu zaostalih plata i doprinosa

ISTOČNO SARAJEVO - Zaposleni u Bolnici Istočno Sarajevo ne prihvataju prijedlog direktora Gorana Todorovića da im do 5. decembra bude isplaćena septembarska plata, već ostaju pri zahtjevu da im budu uplaćeni doprinosi za avgust, plate za septembar i oktobar sa doprinosima i naknade do 4. decembra u 12.00 časova za kada su najavili štrajk.

Najviše plate u oktobru u oblasti finansijske djelatnosti

BANJALUKA - Najviše prosječne neto plate u oktobru isplaćene su u oblasti finansijske djelatnosti i osiguranja - 1.359 KM i bile su manje za 4,36 odsto u odnosu na septembarsku platu, a najniže u oblasti turizma i ugostiteljstva 594 KM, saopšteno je iz Saveza sindikata Republike Srpske.

Plate u regionu: Najveće u Sloveniji, najmanje u BiH i Makedoniji

SARAJEVO - Prema posljednjim zvaničnim statističkim podacima, najviše prosječne plate u regionu su u Sloveniji i Hrvatskoj, a najniže u Makedoniji, Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Svi kontrolisani poslodavci povećali plate

BANJALUKA - U protekla dva mjeseca Republička inspekcija rada je u okviru svojih nadležnosti izvršila više od 220 provjera koje su se odnosile na obračun i isplate plata, te uvidom u platne liste utvrđeno je da su poslodavci obračunali i iskazali predviđeno povećanje, međutim sindikalci tvrde da je nepravilnosti bilo, ali da ih je teško dokazati.

Barselona za plate igrača izdvaja 487 miliona evra

Barselona nije u Španiji prva samo na terenu već i po izdvajanjima za plate igrača. Tu je ispred Reala, a Katalonci izdvajaju i najviše u Evropi.

Mbape: Plate fudbalera su nepristojno visoke

Fudbaler Pari Sen Žermena Kilijan Mbape, čiji transfer iz Monaka je plaćen ukupno 180 miliona evra, smatra da on i kolege imaju previsoke plate.

Cvijanović: Povećanje plata tamo gdje postoji mogućnost

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da Vlada Srpske uvijek razgovara sa socijalnim partnerima i sindikatom i da će se ići na povećanje plata tamo gdje postoji mogućnost.

Najčitanije