plate

Za plate zaposlenih u institucijama BiH 560 miliona KM

SARAJEVO - Za plate i naknade lica zaposlenih u institucijama koje se finansiraju iz budžeta BiH ove godine planirano je skoro 560 miliona KM što je za 8,6 miliona KM ili dva odsto više u odnosu na prethodnu godinu.

2018. Austriji donijela veće plate i penzije

Nova godina donijela je u Austriji povećanje plata, penzija, kao i dječijeg dodatka.

Evo gdje su šefovi najplaćeniji

Šefovi britanskih kompanija su najplaćeniji u Evropi, ističe analiza belgijske poslovne škole Vlerick.

Cvijanović: Povećanje plata čim se steknu uslovi

BANJALUKA - Naš prioritet kada je u pitanju realni sektor je da se situacija zaista popravi. Svim snagama moramo da stvaramo bolje uslove zato što nam sve drugo zavisi od realnog sektora, kazala je danas Željka Cvijanović, predsjednica Vlade RS.

Jerg Dekresin, zamjenik direktora MMF-a za Evropu: Plate u javnom sektoru treba smanjiti

SARAJEVO - Ono na čemu mi naporno radimo i što zaista pokušavamo postići našim programom sa BiH jeste inkluzivan i održiv rast. Upotrijebio bih jednu analogiju: umjesto da pojedete sjeme kukuruza, mi vas ohrabrujemo da ga posijete i uzgojite nešto novo, rekao je u intervjuu za "Nezavisne" Jerg Dekresin, zamjenik direktora MMF-a za Evropu.

Prednacrt programa ekonomskih reformi: Rast BDP-a i plata u naredne tri godine

BANJALUKA - Bruto domaći proizvod /BDP/ u Republici Srpskoj u narednoj godini bi, prema procjenama i projekcijama, trebalo da iznosi 10,57 milijardi KM, dok bi njegova projektovana vrijednost u 2019. godini bila 11,09 milijardi KM, a u 2020. godini 11,66 milijardi KM, navodi se u Prednacrtu programa ekonomskih reformi Srpske za period 2018-2020. godina.

Zakon o platama ide u skraćenu, a ne u hitnu proceduru

SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH odlučio je danas da Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH bude razmatran po skraćenom, a ne po hitnom postupku, kako je tražio Savjet ministara.

Brnabić: Plate veće za deset, penzije za pet odsto

KRUŠEVAC - Premijer Srbije Ana Brnabić rekla je u Kruševcu da Vlada Srbije svoje poslove završava, da je uporna da naslijeđene probleme rješava, čak i onda kada djeluje da se oni ne mogu rješiti i da je u stanju da obezbijedi perspektivu i bolji život građanima u svim dijelovima zemlje.

Vučić obećao uskoro značajno povećanje plata

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavljuje da će plate biti značano povećane narednih dana ili nedjelja vojsci, policiji, BIA, poreznicima, radnicima u socijalnom sektoru, kao i zdravstvenim i prosvjetnim radnicima.

Sve željezničare sa 40 godina staža šalju u penziju

BANJALUKA - Radnici "Željeznica RS" će sa 40 godina radnog staža, bez obzira na godine života, morati ići u penziju htjeli oni to ili ne, istaknuto je u Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ŽRS, koji je juče Vlada RS utvrdila po hitnom postupku.

Reklame

Najčitanije