plate

Prosječna plata u RS ni za pola potrošačke korpe

BANJA LUKA - Potrošačka korpa za četvoročlanu porodicu u Republici Srpskoj (RS) u aprilu ove godine koštala je 1.883,17 KM, a prosječna isplaćena neto plata od 840 KM “pokrivala” ju je sa svega 44,61 odsto, podaci su Saveza sidnikata.

Prosječna plata u aprilu 840 KM

BANJALUKA - Prosječna mjesečna neto plata zaposlenih u Republici Srpskoj u aprilu iznosila je 840 KM i u odnosu na mart realno je veća za 1,1 odsto, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Radnici fabrike peleta traže zarađene plate i radne knjižice

BRATUNAC - Radnici bratunačke fabrike za proizvodnju peleta "BHS pauer" već nekoliko dana se okupljaju ispred ove firme i traže isplatu zarađenih plata i da im se obrati neko iz uprave preduzeća, odnosno da im vrate njihove radničke knjižice.

Savanović: Povećanjem plate zadržati radnike

Vlada RS je potpisala memorandum sa Unijom poslodavaca RS i sa Unijom sindikata i jedna odredba u memorandumu sa Unijom poslodavaca RS govori da će do 2019. godine doći do smanjenja fiskalnih nameta u realnom sektoru, a to podrazumijeva da će se to smanjenje usmjeriti na povećanje plata radnika, rekao je Milenko Savanović, ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS, u intervjuu za "Nezavisne", a povodom 1. maja, Praznika rada.

Svjetska banka najavila smanjenje plata

VAŠINGTON - Svjetska banka najavljuje da bi moglo doći do smanjenja plata za radnike na niže plaćenim radnim mjestima, koje bi mogli da zamijene roboti.

Savez sindikata RS: Životni standard u padu, hitno povećati plate

BANJA LUKA - U Republici Srpskoj je, zbog stalnog rasta cijena roba i usluga, životni standard radnika i njihovih porodica u opadanju, te je potrebno hitno potpisivanje opšteg i granskih kolektivnih ugovora i povećanje plata svim zaposlenim, upozorili su iz Saveza sindikata.

"Veće plate za vojnike nisu sporne, pitanje kako obezbjediti novac"

SARAJEVO - Delegati u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH nisu protiv povećanja plata vojnicima i podoficirima u Oružanim snagama BiH, ali smatraju da je prije donošenja zakona kojim bi ovo pitanje bilo regulisano potrebno razjasniti na koji bi način u budžetu BiH bila obezbijeđena sredstva za to.

Ove godine bez značajnijeg rasta plata

BANJALUKA - Radnici u realnom sektoru Republike Srpske ne mogu se nadati značajnijem rastu plata u ovoj godini s obzirom na to da uskoro neće doći do poreskog rasterećenja, koje je za poslodavce bio jedan od osnovnih uslova kako bi ih povećali.

Plata iznad prosjeka tek u svakoj trećoj opštini

BANJALUKA - Zaposleni u gotovo dvije trećine opština u Republici Srpskoj prošle godine nisu mogli zaraditi ni prosječnu platu, a koja je iznosila 831 marku, pokazuju juče objavljeni podaci Zavoda za statistiku Republike Srpske.

Đajić: Redovne plate i doprinosi, smanjeni gubici

BANJALUKA - Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić izjavio je Srni da se, nakon četiri godine neplaćanja doprinosa zaposlenim, u posljednjih 11 mjeseci redovno isplaćuju plate i izmiruju tekuće obaveze za poreze i doprinose.

Najčitanije