požari

U Australiji više od 100 šumskih požara

MELBURN - Jaki vjetrovi rasplamsali su više od 100 požara u dve australijske države, a vatra je u nekim oblastima opustošila hiljade hektara zemlje, saopštili su zvaničnici.

Bolivija se i dalje bori sa požarima

LA PAZ - Dok je pažnja svjetske javnosti usmjerena na vatrenu stihiju u brazilskoj Amazoniji, susjedna Bolivija i dalje se bori sa sopstvenim požarima koji su zahvatili teritoriju veličine jednog Libana.

Predsjednik Brazila odbacio pomoć G7 za borbu protiv požara

BRAZILIJA - Brazilski predsjednik Žair Bolsonaro odbacio je pomoć lidera G7 za borbu protiv požara u Amazoniji, nazivajući to kolonijalističkim činom.

Požari poharali planetu, čak i na Arktiku

ŽENEVA - Požari ovog ljeta haraju planetom - gore Aljaska, najsjeverniji dijelovi Rusije i Amazonija, a meteorologe i naučnu javnost zaprepastila je pojava požara na Arktiku!

Zbog nelegalne sječe šuma, rekordan broj požara u Amazoniji

BRAZILIJA - Brazilska svemirska agencija saopštila je da je broj požara u Amazoniji porastao za 83 odsto u odnosu na prošlu godinu, usled sječa šuma.

Požari u Grčkoj izmiču kontroli, prijeti velika ekološka katastrofa

Na hiljade vatrogasaca bori se protiv šumskih požara u Grčkoj, a najveći je na ostrvu Evija, sjeverno od Atine, koji i dalje bukti i van je kontrole, prenosi Tanjug.

Požari haraju Grčkom, zatražena pomoć EU

Širom Grčke je mobilisano više od 1.000 vatrogasaca jer su od ponedjeljka uveče šumski požari izbili na 56 mjesta.

Požari i dalje gore na oko 163.000 hektara

MOSKVA - Vatrogasci u Sibiru gase požare na ukupno 163.100 hektara, saopštila je danas služba za zaštitu šuma.

Požari haraju Rusijom

Ruske vlasti planiraju da evakuišu 16.500 ljudi iz oblasti oko skladišta municije u kojem je u ponedjeljak došlo do eksplozije u regionu Krasnojarsk.

Zbog požara vanredno stanje u šest provincija

DŽAKARTA - Zbog šumskih požara koji su izbili u Indoneziji u šest provincija je proglašeno vanredno stanje i raspoređeno je hiljade bezbjednosnih snaga, izjavio je danas portparol Nacionalne agencije za ublažavanje katastrofa Agus Vibovo.

Najčitanije