podsticaj

Uplaćeno 1,5 miliona KM podsticaja povrtarima

BANJALUKA - Predsjednik Udruženja povrtara Republike Srpske Brane Mastalo kaže da je Ministarstvo poljoprivrede Srpske uplatilo 1,5 miliona KM podsticaja povrtarima, kojima je veoma važno da dobiju podsticaje krajem februara ili početkom marta kako bi mogli uložiti novac u novi ciklus proizvodnje.

Lagard: Ne strahujem od brda dugova EU, već ukidanja podsticaja

Predsjednica Evropske centralne banke Kristin Lagard izjavila je da njen najveći strah nije da će Evropska unija akumulirati brdo dugova, već da bi vlade mogle "brutalno" da prekinu stimulativne mjere.

Izmijenjena procedura za podnošenje zahtjeva za podsticaje

BIJELJINA - Gradsko Odjeljenje za poljoprivredu u Bijeljini obavještava poljoprivredne proizvođače da će pravo na podsticajna sredstva za proizvodnju merkantilne pšenice i uljane repice u 2021. godini (sjetva jesen 2020. godine) imati poljoprivredna gazdinstva koja dostave zahtjeve Agenciji za agrarna plaćanja Republike Srpske, u skladu s Pravilnikom o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela koji će biti usvojen početkom 2021. godine.

Prijavili se za podsticaj sa lažnim podacima o zasijanim površinama

BANJALUKA - Kod 38 korisnika podsticaja utvrđeno je potpuno neslaganje prijavljenih površina pod usjevom merkantilne pšenice sa stanjem na terenu, zbog čega će biti sankcionisani i u naredne dvije godine neće imati pravo na bilo koju vrstu podsticaja, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Za podsticaje isplaćeno više od 3,8 miliona KM

​BANJALUKA - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske danas je isplatilo 3.840.367 KM za podsticaje u poljoprivredi.

Veliki podsticaji malim preduzećima u Trebinju

​TREBINJE - Trebinjski privrednici iz mikro, malih i srednjih preduzeća moći će dobiti po 100.000 evra bespovratnih sredstava po svakom dobro urađenom projektu koji se bude odnosio na povećanje konkurentnosti inovacijama u razvoju proizvoda ili usluga.

U srijedu skup za informisanje proizvođača o poljoprivrednim podsticajima

BANJALUKA - Centar za razvoj poljoprivrede i sela u srijedu će održati skup na kojem će poljoprivredne proizvođače i predstavnike savjeta mjesnih zajednica iz ruralnog i prigradskog područja grada upoznati s planovima i programima rada Centra u ovoj godini.

Uplaćeno 2,2 miliona KM za podsticaje u poljoprivredi

BANJALUKA - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske isplatilo je danas 2.200.910 KM po osnovu podsticaja za poljoprivrednu proizvodnju.

Injekcija za poljoprivrednu proizvodnju od 1,7 miliona KM

BANJALUKA - Za poljoprivrednu proizvodnju u ruralnim područjima ove godine iz gradskog budžeta planirano je 1,7 miliona KM, rekli su u Centru za razvoj poljoprivrede i sela.

Isplaćeno skoro 1,9 miliona KM podsticaja

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske posredstvom isplatilo je danas 1.868.556 KM po osnovu podsticaja za poljoprivrednu proizvodnju.

Najčitanije