podsticaji

Za podsticaje isplaćeno 3.043.333 KM

BANJALUKA - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske isplatilo je posredstvom Agencije za agrarna plaćanja Republike Srpske 3.043.333 KM po osnovu podsticaja iz 2019. godine.

Povećanjem podsticaja do veće sjetve pšenice

Predsjednik Saveza udruženja poljoprivrednih proizvođača Republike Srpske Stojan Marinković rekao je danas da se nada da povećanje podsticaja sa 200 na 300 KM po hektaru podstaći proizvođače da pšenicom zasiju veće površine.

Veći podsticaji za proizvodnju pšenice u RS

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i iduće godine će iz agrarnog budžeta podržati proizvodnju pšenice, pa će umjesto 200 KM podsticaji iznositi 300 KM po hektaru.

Podsticaji za poslovna udruženja i klastere

PRIJEDOR - Grad Prijedor raspisao je javni poziv za dodjelu podsticaja s ciljem razvoja i unapređenja poslovnog udruživanja i klasterizacije u pravcu ostvarivanja što bolje konkurentske pozicije na lokalnom, regionalnom i evropskom nivou.

Ratarima 60.000 KM podsticaja

PALE - Rukovodstvo opštine Pale održalo je juče sastanak sa 50 poljoprivrednika sa područja te lokalne zajednica kojima su dodijeljeni podsticaji za nabavku plastenika i poljoprivredne mehanizacije u ukupnoj vrijednosti 60.000 KM.

Ograničeni podsticaji guše razvoj mljekarstva

BANJALUKA, PRIJEDOR - Uvođenje limita na podsticaje za mlijeko može nanijeti nesagledivu štetu i zaustaviti širenje farmi, upozoravaju najveći proizvođači u Republici Srpskoj.

Isplaćeno više od milion KM podsticaja

BANJALUKA - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, posredstvom Agencije za agrarna plaćanja Srpske, danas je isplatilo 1.259.374 KM po osnovu podsticaja za poljoprivrednu proizvodnju iz ove godine.

Isplaćeno 3.493.124 KM za podsticaje u poljoprivredi

BANJALUKA - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske isplatilo je danas 3.493.124 KM za podsticaje u poljoprivredi za premiju za mlijeko i Javno preduzeće "Protivgradna preventiva Republike Srpske".

Za podsticaje u preduzetništvu i poljoprivredi 150.000 KM

PALE - Načelnik opštine Pale Boško Jugović i načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Igor Ikonić predstavili su danas javni poziv za podsticaje u preduzetništvu i poljoprivredi ukupne vrijednosti 150.000 KM.

Prijave za podsticaje u Banjaluci do 15. jula

BANJALUKA - Prijave za dodjelu podsticajnih sredstava u funkciji zapošljavanja za ovu godinu, za šta je na raspolaganju ukupno 1.122.000 KM, otvorene su do 15. jula, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

Najčitanije