poljoprivreda

"Hvala Evropi na sankcijama, naročito u poljoprivredi"

Ruski predsjednik Vladimir Putin zahvalio je Evropi na sankcijama koje su uvedene Moskvi, posebno u poljoprivredi, i istakao pozitivan efekat za zemlju od uvedenih kontramjera i supstitucije uvoza.

Vrijeme tokom sedmice pogoduje radovima na otvorenom

BIJELJINA - Sunčano i ugodno toplo vrijeme tokom većeg dijela ove sedmice pogodovaće radovima u polju, navode agrometeorolozi.

Održani "Dani polja kukuruza"

SANSKI MOST - Na imanju Enesa Tatarevića, poljoprivrednog proizvođača iz sela Fajtovci, nadomak Sanskog Mosta, danas je održana tradicionalna manifestacija "Dani polja kukuruza".

Zbog klime veliki gubici u italijanskoj poljoprivredi

Zbog klimatskih promjena proizvodnja meda u Italiji je u ovoj godini, u odnosu na prošlu, opala za 95 odsto, a u nekim sjevernim pokrajinama maslinovog ulja je proizvedeno čak 80 manje, piše dnevni list "Il Fato kotidijano", povodu Svjetskog dana ishrane, koji se obilježava danas.

Poljoprivrednici očekuju manji rod krompira i veće cijene

SOKOLAC - Na Glasincu i u rubnim selima između opština Sokolac i Rogatica prinos krompira ove godine biće i do 50 odsto manji, ocjenjuju proizvođači i očekuju veće cijene.

Predstavljeni proizvodi iz domaće radinosti u Tesliću

TESLIĆ - Na manifestaciji "Plodovi sela - Domaće je najbolje" u gradskom parku u Tesliću danas je 28 izlagača predstavilo poljoprivredne proizvodnje iz domaće radinosti.

Stočari na mukama: Presušila hrana za stoku, farmama u BiH prijeti katanac

BANJALUKA, SARAJEVO - Suša i loše vremenske prilike umanjiće ovogodišnje prinose žitarica, što će dovesti i do nestašice hrane za stoku, a samim tim farmeri će biti prinuđeni da umanjuju broj grla, odnosno stočni fond, ističu farmeri u BiH.

Stradao kukuruz zbog suše, pati i stoka

SANSKI MOST - Sušni period i nedostatak padavina tokom ovog ljeta uzrokovali su veliku štetu na poljoprivrednim usjevima, a poljoprivrednici u Unsko-sanskom kantonu su zabrinuti da li će moći prehraniti stoku.

Isplaćeno 487.537 KM podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela

BANJALUKA - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske danas je putem Agencije za agrarna plaćanja Republike Srpske isplatilo 487.537 KM podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela.

Vlada će obezbijediti dodatna sredstva podrške poljoprivrednicima

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić izjavio je danas u Gradišci da će Vlada Srpske, u dogovoru s poljoprivrednim proizvođačima, obezbijediti dodatna sredstva podrške domaćoj proizvodnji.

Najčitanije