poljoprivreda

Bavljenje poljoprivredom u USK postalo lutrija

BIHAĆ - Ministarstvo poljoprivrede Unsko-sanskog kantona usvojilo je Strateški plan razvoja agrarnog sektora u naredne tri godine, a glavni cilj je da se zadrži ljudski potencijal i očuva trenutni obim poljoprivredne proizvodnje.

Poljoprivreda u BiH teško do zajedničke brazde

SARAJEVO - Dio poljoprivrednika u Bosni i Hercegovini pokušava napraviti zajedničko udruženje na državnom nivou, a preko kojeg bi lakše ostvarili svoje interese.

Nepogode dokusurile proljećne usjeve

TUZLA - Poljoprivrednicima u Tuzlanskom kantonu, usljed nepovoljnih vremenskih uslova, proljetni usjevi su dobrim dijelom propali, a šteta je ogromna.

Lažirali podatke i ostali bez podsticaja

​BANJALUKA - Dvadeset poljoprivrednika iz Republike Srpske izgubilo je pravo na podsticaje u naredne dvije godine jer su lažirali podatke o zasađenim površinama pod merkantilnom pšenicom.

Uporna kiša ugrozila sav rod

BANJALUKA, SARAJEVO - Kiša koja pada već mjesec dana i poplave uništile su većinu povrća, voća i usjeva, žale se poljoprivrednici u BiH te ističu da će se tek vidjeti kako će se nastala šteta odraziti na ukupan rod i na samu zaradu.

Povratnicima u Doboju 300.000 KM za poljoprivredu

​DOBOJ - Ministarstvo raseljenih lica i izbjeglica Federacije BiH potpisalo je danas u Doboju ugovore sa 38 korisnika kojima je ovo ministarstvo obezbijedilo 300.000 KM za nabavku poljoprivrednih mašina, građevinskog materijala, plastenika, te krupne i sitne stoke.

Trebinjac uspješno spojio novinarstvo i poljoprivredu

TREBINJE - Trebinjac Manojlo Ćuk, osim što se decenijama uspješno bavi novinarstvom, poznati je proizvođač autohtonih hercegovačkih proizvoda.

Šteta na usjevima u BiH ogromna, hrana će poskupjeti

SARAJEVO -- Poplave će uticati na povećanje cijena poljoprivrednih proizvoda u BiH, upozoravaju poljoprivredni proizvođači kojima predstoji izuzetno težak drugi dio godine.

Predstavljeni potencijalno interesantni proizvodi za rusko tržište

BANJALUKA - Predstavnici 24 privredna društva iz Republike Srpske u oblasti poljoprivrede i agroindustrije danas su na sastanku u Banjaluci sa generalnim direktorom ruske kompanije "Okej grupa" Arminom Burgerom predstavili svoje proizvodne asortimane koji bi mogli da budu plasirani na rusko tržište posredstvom ove kompanije.

Podnošenje zahtjeva za besplatnu analizu zemljišta do 15. juna

BANJALUKA - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske saopštilo je da poljoprivredni proizvođači do 15. juna mogu da podnesu zahtjeve za besplatnu analizu poljoprivrednog zemljišta na gazdinstvima.

Najčitanije