pomjeranje

Problem oko pomjeranja sata: Hrvati za ljetno, Slovenci za zimsko računanje vremena

ZAGREB, LJUBLJANA, BRISEL - Evropski parlament podržao je prijedlog direktive kojom se od 2021. na nivou Evropke unije ukida polugodišnje pomjeranja sata, a zemljama članicama prepušta odluka o odabiru ljetnog ili zimskog računanja vremena. A taj odabir bi potencijalno doveo do haotične situacije.

Izglasano: 2021. se ukida pomjeranje sata

Evropska unija preduzela je dodatne korake ka ukidanju ljetnjeg i zimskog računanja vremena.

Ukidanje pomjeranja kazaljki sljedeće godine prerano

BRISEL - Za mnoge države u EU prerano je da ukinu pomjeranje kazaljki u 2019. godini, izjavio je austrijski ministar saobraćaja Norbert Hofer.

Još jedna država je izbacila zimsko računanje vremena

MAROKO - Maroko je odlučio da u potpunosti izbaci iz upotrebe zimsko računanje vremena, što znači da će ljetnje računanje vremena trajati tokom čitave godine.

DW: Zbogom zimskom pomjeranju kazaljki?

Kako bi bilo da ljetnje računanje vremena traje zauvijek? Danas se završava velika anketa EU koja treba da pruži uvid šta građani o tome misle, piše Dojče vele.

Poslodavci Srpske za ukidanje pomjeranja sata

BANJALUKA - Poslodavci u Republici Srpskoj smatraju da je odluka Evropskog parlamenta dobra.

Šta donosi odluka EP o pomjeranju sata

STRAZBUR - Odluka Evropskog parlamenta o tome da bi trebalo ukinuti ljetnje pomjeranje kazaljki na satu prema prvim tumačenjima ne znači automatsko ukidanje ljetnjeg računanja vremena za sve članice EU, nego će one same moći odlučivati o tome.

Poslanici EP traže ukidanje pomijeranja kazaljki na satu

STRAZBUR - Grupa od 70 poslanika Evropskog parlamenta zalaže se za ukidanje direktive Evropske komisije o pomijeranju kazaljki na satu dva puta godišnje.

Najčitanije