pomoć

"Apsurdan plan EU znači da siromašni finansiraju bogate"

BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orban kritikovao je danas kao "apsurdan i perverzan" prijedlog Evropske komisije o fondu za oporavak od posljedica krize u vezi s koronom kojim se velika sredstva izdvajaju relativno dobrostojećim zemljama.

Auto-prevoznici iz USK očajni: Prijete protestima ako pomoć izostane

BIHAĆ - Auto-prevoznici s područja Unsko-sanskog kantona, okupljeni u Udruženje "Bus", zaprijetili su protestima ukoliko ne budu prihvaćeni njihovi zahtjevi vezani za pomoć u prevazilaženju ekonomskih poteškoća izazvanih pandemijom virusa korona.

Vozom iz Kine stiglo još 300 tona medicinske opreme u Srbiju

BEOGRAD - U Srbiju je danas vozom iz Kine stiglo 300 tona medicinske opreme - 16 miliona nemedicinskih maski, 7,8 miliona medicinskih maski, 230.000 zaštitnih odijela i 5.000 beskontaktnih toplomjera, a prevoz i kompletnu opremu platila je Srbija, saopštila je Vlada Srbije.

Princ Čarls: Obezbijediti pomoć pozorištima i orkestrima

Princ Čarls iskazao je zabrinutost povodom opstanka pozorišta i orkestara zbog pandemije virusa korona i poručio da je važno da se pronađe način da im se pomogne, prenio je BBC.

Linta zamolio Brnabićevu da se i izbjeglicama da sto evra pomoći

BEOGRAD - Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta zamolio je premijera Anu Brnabić da se za oko 26.000 građana, koji imaju izbjegličku kartu, obezbijedi sto evra pomoći države.

Lijek za Sofiju košta 2,1 milion $: Zašto je najskuplji na svijetu?

Tek kada su pročitali priču o maloj Sofiji Markuljević, čiji roditelji Stefan i Marija sakupljaju novac za njeno lečenje od spinalne mišićne distrofije, mnogi su prvi put čuli da jedan lijek može da košta nevjerovatnih 2,1 milion dolara.

U BiH stigla medicinska pomoć iz Katara

SARAJEVO - Na aerodrom u Sarajevu danas je sletio avion sa 10 tona katarske pomoći BiH čija je vrijednost oko šest miliona KM.

Gotovo pola miliona KM za sportske, kulturne i omladinske projekte

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić potpisao je danas ugovore o finansiranju 30 projekata koje su predložila udruženja iz oblasti sporta, kulture i omladine, za šta će iz gradskog budžeta, na osnovu konkursa koji je prethodno raspisala Gradska uprava, u ovoj godini biti izdvojeno gotovo pola miliona KM.

Više od 1.700 banjalučkih privrednika se prijavilo za gradsku subvenciju

BANJALUKA - Više od 1.700 poslovnih subjekata sa područja Banjaluke prijavilo se za oslobođanje od plaćanja takse za isticanje naziva firme, u okviru prvog gradskog paketa pomoći privredi, vrijednog blizu 3,5 miliona KM, saopštila je Gradska uprava.

Apel za pomoć: Petogodišnjoj Ilhani i njenom ocu Jasminu otkazuju bubrezi

SARAJEVO - Organizacija Pomozi.ba. objavila je apel za pomoć Jasminu Čorbi i njegovoj petogodišnjoj kćerki Ilhani, kojima otkazuju bubrezi, kako bi što prije uspio prikupiti potrebni iznos novca za biopsiju i transplataciju.

Najčitanije