poplava

Kroz 31 godinu dolaze nam ekstremne suše i poplave

​Petina najvećih gradova svijeta suočiće se s "nezabilježenim" klimatskim promjenama do 2050. godine, upozorili su naučnici protekle sedmice, ističući kako bi se moglo dogoditi da klima u Londonu tada bude slična onoj u današnjoj u Barseloni, a Madrid će više ličiti na Marakeš.

Broj žrtava u poplavama u Rusiji porastao na 18

MOSKVA - Osamnaest ljudi poginulo je u velikim poplavama u ruskom regionu Irkutsk, na istoku Sibira, saopštio je danas regionalni guverner Sergej Levčenko.

Vanredno stanje u Kostajnici: Grad "plivao" u vodi

Jako nevrijeme koje je pogodilo opštinu Kostajnica pričinilo je znatnu materijalnu štetu, izlile su rječice Tavija i Bubnjarica, kao i manji potoci koji su gradske ulice pretvorili u rijeke.

Uporna kiša ugrozila sav rod

BANJALUKA, SARAJEVO - Kiša koja pada već mjesec dana i poplave uništile su većinu povrća, voća i usjeva, žale se poljoprivrednici u BiH te ističu da će se tek vidjeti kako će se nastala šteta odraziti na ukupan rod i na samu zaradu.

Potopljene pojedine ulice u Sarajevu

SARAJEVO - U poslijepodnevnim časovima pojedine ulice u Sarajevu potopljene su usljed obilnih padavina propraćenih grmljavinom, zbog čega je otežano saobraćanje i kretanje gradskim ulicama.

Za pola sata poplavljene ulice i podrumi u dijelovima Zvornika

ZVORNIK - Jak pljusak, koji je danas nošen vjetrom zahvatio Zvornik, prouzrokovao je plavljenje ulica i podrumskih prostorija stambenih zgrada u gradskom Novom naselju.

Poplavljene jagode i salata mogu samo u smeće

BANJALUKA - Poplavljeno povrće kao što su salata, špinat, blitva, mladi kupus, mladi luk i jagode, bez obzira na dužinu plavljenja, ne smije se koristiti u ishrani iz zdravstvenih razloga i te usjeve treba zaorati ili zatanjirati, poručili su poljoprivrednicima u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Milion KM za sanaciju štete od poplava

Više od milion KM biće usmjereno na sanaciju oštećenih saobraćajnica i klizišta, ali i na pomoć građanima koji su pretrpjeli štetu nastalu nakon poplave i vremenskih neprilika, koje su prošle sedmice pogodile grad, rekao je gradonačelnik Igor Radojičić na pauzi sjednice Skupštine grada Banjaluka.

Na poplavljenim područjima obaviti protivepidemijsku dezinfekciju

SARAJEVO - Federalna uprava Civilne zaštite preporučila je nadležnim organima civilne zaštite kantona, opština i gradova da na poplavljenim područjima, nakon što se povukla voda, obave dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju s ciljem sprovođenja obavezne protivepidemijske dezinfekcije na ugroženim područjima.

U Novom Gradu ukinute redovne mjere zaštite od poplava

NOVI GRAD - Na sjednici Štaba za vanredne situacije u Novom Gradu jutros je konstatovano da je vodostaj Une ispod 450 centimetara čime su se stekli uslovi da se ukinu redovne mjere zaštite od poplava.

Najčitanije