portugalija

Stojković: Pobjeda nad Portugalijom poklon srpskom narodu

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi rekao je da je veličanstvena pojeda protiv Portugalije u Lisabonu, kojom su se njegovi izabranici plasirali na Svjetsko prvenstvo u Kataru naredne godine, poklon srpskom narodu.

"Dan D" za Srbiju i Portugaliju - ko će direktno u Katar

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras u Lisabonu protiv Portugalije igra odlučujuću utakmicu za plasman na Svjetsko prvenstvo i samo pobjeda ih direktno vodi u Katar.

Portugalija ukida skoro sve mjere od 1. oktobra

LISABON - Portugalija će ukinuti skoro sve preostale mjere protiv kovida 19 i od 1. oktobra će dozvoliti korištenja punog kapaciteta restorana i objekata za kulturu, izjavio je danas premijer Antonio Kosta.

U dijelovima Lisabona se vraća mjera ostajanja kod kuće

LISABON - Portugalija će vratiti mjeru ostajanja kod kuće u nekoliko opština u Lisabonu kako bi se izborila sa zabrinjavajućim talasom slučajeva korona virusa na periferiji grada, objavila je danas vlada.

Uvođenje obaveznog nošenja maski u javnom prevozu u Portugaliji

LISABON - Portugalija će, vjerovatno, uvesti obavezno nošenje maski u javnom prevozu, kao i restrikcije na plažama tokom ljetnih mjeseci u okviru plana ublažavanja mjera blokade zbog pandemije virusa korona.

Uragan Lesli pogodio Portugaliju

LISABON - U naletu uragana Lesli, koji je u subotu kasno uveče pogodio Portugaliju, povrijeđeno je 27 ljudi, a 60 je bilo primorano na evakuaciju.

Veliki šumski požar u Portugaliji, na terenu 1.000 vatrogasaca i 327 vozila

LISABON- Službe za vanredne situacije u Portugaliji saopštile su u ponedjeljak da se još bore s velikim šumskim požarom na južnoj obali zemlje koji je tokom noći zaprijetio gradu na planinskim obroncima.

Veliki šumski požar na granici Portugala i Španije

BARSELONA - Vatrogasci iz Portugala i Španije zajednički danas nastoje da ugase veliki šumski požar koji je izbio u blizini njihove zajedničke granice, dok temperature na jugu Evrope dostišu rekordne vrijednosti.

Novi šumski požar u Portugalu, povrijeđeno sedmoro

LISABON - U borbi da ugase šumski požar u blizini portugalskog grada Tramagala, povrijeđeno je sedam vatrogasaca, od kojih su dvojica u kritičnom stanju, saopštile su službe za vanredne situacije u toj zemlji.

Požari i dalje bukte u Portugaliji

LISABON - Visoka temperatura otežava akciju gašenja šumskih požara u Portugaliji, a zvaničnici upozoravaju da bi vatra mogla ponovo da se rasplamsa tokom dana, nakon što je potvrđena pogibija najmanje 64 osobe u posljednja četiri dana.

Najčitanije