posao

Razvio biznis na selu: Neću da mi djeca bolje govore njemački nego srpski

Nemanja Zavišić kao i većina mladih bio je u dilemi da li otići u inostranstvo ili ostati u Republici Srpskoj.

Radije plaćaju penale nego da daju posao osobi s invaliditetom

BANJALUKA, SARAJEVO - Problemi prilikom zapošljavanja, inkluzivnog obrazovanja, nedostatak personalne asistencije, nedostatak ortopedskih pomagala, ali i nepristupačnost okruženja su mnogobrojni problemi sa kojima se suočavaju osobe s invaliditetom u BiH tokom čitave godine, a ne samo 3. decembra na Svjetski dan osoba s invaliditetom.

Stres uzrokovan poslom možete lako "eliminisati"

Većina nas je pod stresom i svi smo u potrazi za nečim što će umanjiti štetne posljedice brzog života pod pritiskom. I dok će za većinu to biti plaćanje preskupih boravaka u wellness centrima, ispada da nam je rješenje za naše probleme bilo pred nosom.

Kako zbog posla možete postati loša majka

Kada majke traže novi posao, često odluku donose prema visini plate ili fleksibilnosti posla. Ali, prema istraživanjima, postoji barem još jedan faktor koji moraju uzeti u obzir.

Žene zarađuju 16 odsto manje u odnosu na muškarce

BRISEL - U EU žene, u prosjeku, zarađuju 16 odsto manje od muškaraca.

"Zbog štele na konkursima ne prođu najbolje rangirani"

BANJALUKA - Veliki broj građana se žali na regularnost sprovođenja konkursne procedure za prijem u radni odnos državnih službenika, kazali su za "Nezavisne" u Ombudsmanu za ljudska prava BiH, te dodali da kandidati često ističu da su diskriminisani prilikom prijema u radni odnos po raspisanim konkursima.

Posao iz snova: Nosite papuče po kući i zaradite platu

Zamislite da morate cijeli dan da nosite papuče i za to da zaradite oko 400 evra mjesečno?

Ovo je broj 1 poslovna vještina budućnosti

Ping! Svi pričaju o najnovijem tvitu američkog predsjednika Donalda Trampa. Ping! Eto ga opet - član porodice vam je upravo poslao poruku, piše za CNBC Make It Nir Eyal, instruktor na Stanford's School of Business i pisac, čije je zadnje djelo "Indistractable: How to Control Your Attention and Choose Your Life".

Konstantan pad broja aktivnih tražilaca posla

PRIJEDOR - Prijedorska filijala Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske u posljednjih pet godina bilježi konstantan pad broja nezaposlenih lica i prvi put je prošla godina okončana sa manje od 10.000 aktivnih tražilaca posla.

Kako da poslovna putovanja učinite prijatnim

Poslovna putovanja uglavnom traju kratko i znače cjelodnevne obaveze, razgovore s klijentima, obilazak firmi, pregovaranja s partnerima i slično. Ali ona mogu da donesu i neke pozitivne stvari.

Najčitanije