posjeta

Fjodor Jemeljanenko, jedan od najboljih MMA boraca posjetio Republiku Srpsku i Kozaru

Jedan od najboljih MMA boraca svih vremena, Rus Fjodor Jemeljanenko , poznat kao "Posljednji imperator", ovih dana boravio je u Republici Srpskoj, a svoj odmor, poznati prijatelj srpskog naroda, iskoristio je da posjeti pravoslavne svetinje, kao i da oda počast nastradalim Srbima Kozare i Potkozarja od strane ustaškog terora.

Putin o SAD, Salviniju, Berluskoniju

RIM - Predsednik Rusije Vladimir Putin, poručio je da je Rusija spremna za dijalog sa SAD.

Njemačka ambasadorka: Novinari treba svoj posao da rade slobodno i profesionalno

BANJALUKA - Kristijane Homan, odlazeća njemačka ambasadorka, boravila je u oproštajnoj posjeti "Nezavisnim novinama", gdje je razgovarala sa Sandrom Gojković-Arbutinom, glavnom i odgovornom urednica lista, i Dianom Radić, izvršnom direktoricom "Nezavisnih".

Papa Franja stigao u Skoplje, dočekan sa hljebom i solju

SKOPLJE - Papa Franja stigao je jutros na aerodrom u Skoplju, gdje je tradicionalno dočekan sa hljebom i solju.

Dodik: Izgubio sam optimizam da će Savjet ministara brzo biti formiran

ANKARA - Predsjedavajući Predsjedništva Milorad Dodik rekao je za Pečat da nije optimista da će u skorije vrijeme biti formiran Savjet ministara.

Erdoan organizovao radnu večeru u čast Dodika i Džaferovića

ANKARA - Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan je nakon održanih sastanaka organizovao radnu večeru u čast predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika i člana Predsjedništva Šefika Džaferovića koji borave u zvaničnoj posjeti Ankari.

Dodik: Erdoan je čuo naše razlike u pogledu pristupa NATO-u

ANKARA - Veliki putevi poput onoga koji će biti izgrađen između Beogarad i Sarajeva, služe da ljudi dolaze, a izgradnja autoputa Beograd-Sarajevo će biti doprinos Turske u smislu povezivanja Istoka i Zapada, izjavio je danas u Ankari predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik na zajedničkoj press konferenciji nakon sastanka s predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoanom.

Erdoan s Dodikom i Džaferovićem: Snažno podržavamo put BiH ka članstvu u NATO

ANKARA - Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan kazao je nakon sastanaka sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i članom Predsjedništva Šefikom Džaferovićem da Turska snažno podržava članstvo Bosne i Hercegovine u NATO savez, napominjući da je stabilnost BiH izuzetno značajna za stabilnost cijele Evrope.

Erdoan i Dodik potpisali revidirani Ugovor o slobodnoj trgovini između BiH i Turske

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik potpisali su danas u Ankari revidirani Ugovor o slobodnoj trgovini između Turske i Bosne i Hercegovine.

Prva Asadova posjeta Iranu od početka sukoba u Siriji

TEHERAN - Sirijski predsjednik Bašar al Asad posetio je Iran, gdje se sastao s vrhovnim vođom, ajatolahom Alijem Hamneijem, i predsjednikom Hasanom Rohanijem, javljaju sirijski državni mediji.

Najčitanije