posjeta

Kim Džong Un pozvao papu da posjeti Pjongjang

SEUL - Lider Sjeverne Koreje Kim DŽong Un pozvao je papu Franju da posjeti Pjongjang, saopšteno je iz kabineta predsjednika Južne Koreje.

Vučić: Srbija privilegovana što ima prijatelja kakav je Rusija

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom i čestitao mu rođendan, navodeći da sa radošću očekuje njegovu predstojeću posjetu Srbiji.

Vučić prihvatio molbu Dodika: Neću ići u Istočno Sarajevo

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da neće sutra putovati u posjetu Istočnom Sarajevu.

Melanija Tramp na prvoj međunarodnoj turneji

AKRA - Prva dama SAD, Melanija Tramp, doputovala je danas u Ganu, gdje je otpočela svoju prvu samostalnu međunarodnu turneju, što je ujedno i njena prva posjeta Africi.

Vučić: Putin zasigurno dolazi u Srbiju

MOSKVA - Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin zasigurno dolazi u Srbiju, najavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić novinarima u Moskvi.

Zeri: Sramota prištinske delegacije u Njujorku

PRIŠTINA - Portal Zeri piše danas da je prištinska delegacija, u sastavu Hašim Tači, Ramuš Haradinaj i Bedžet Pacoli, u Njujorku napravila ozbiljne diplomatske greške, koje su poznavaoci političkih prilika ocijenili kao ozbiljan diplomatski skandal.

Dodik: Priština može da okači vojničke čizme mačku o rep

BANJALUKA - U svijetu je nastao nakaradni sistem u kom su „loši momci“ oni koji poštuju UN i njihove rezolucije, za razliku od onih koji sve krše i ponašaju se kao slonovi u prodavnici porcelana, polupaše sve živo i oni su kao dobri, kaže u intervjuu za Sputnjik Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

Cvijanović: Ohrabrujuće poruke Lavrova

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izrazila je zahvalnost za današnju posjetu Banjaluci ministra inostranih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova, te naglasila da su poruke koje su se čule bile ohrabrujuće.

Lavrov: Hram jedan od osnovnih dijelova buduće saradnje Rusije i RS

BNJALUKA - Ministar inostranih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov izrazio je zahvalnost rukovodstvu Republike Srpske, prevenstveno predsjedniku Miloradu Dodiku za realizaciju projekta izgradnje rusko-srpskog hrama i duhovno-kulturnog centra u Banjaluci.

Čović: Lavrov nam je rekao "dajte nam želje, Rusija je tu"

SARAJEVO - Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH, ocijenio je da su sa današnjeg susreta sa ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovim "poslate dobre poruke".

Najčitanije