povrtari

Uplaćeno 1,5 miliona KM podsticaja povrtarima

BANJALUKA - Predsjednik Udruženja povrtara Republike Srpske Brane Mastalo kaže da je Ministarstvo poljoprivrede Srpske uplatilo 1,5 miliona KM podsticaja povrtarima, kojima je veoma važno da dobiju podsticaje krajem februara ili početkom marta kako bi mogli uložiti novac u novi ciklus proizvodnje.

Grad Trebinje nudi besplatne parcele za povrtare

​TREBINJE - Grad Trebinje i Agrarni fond iz ovoga grada će besplatno dodjeljivati parcele za povrtarsku proizvodnju u toku ove godine, a na javni poziv koji je raspisan mogu se prijaviti svi zainteresovani građani Trebinja koji nemaju obradivog poljoprivrednog zemljišta.

Povrtari u Modriči dobili 20 plastenika

MODRIČA - U Modriči su danas uručeni ugovori o dodjeli plastenika ukupne površine 2.000 metara kvadratnih sa pratećom opremom za 20 povrtara sa područja ove opštine.

Povrtari: Nama ni marke; Voćari: Brza reakcija Vlade

BANJALUKA - Povrtari u Republici Srpskoj nezadovoljni su mjerama za ublažavanje posljedica suše jer, kako tvrde, od najavljenih 11 miliona KM pomoći iz budžeta za njih nije predviđena nijedna marka.

Povrtari u RS u problemima: Kupus i krompir završe na smeću

BANJALUKA, TUZLA - Domaći rani kupus tek je stigao, a on sav, po svemu sudeći, opet neće naći put do kupaca, jer proizvođačima u RS već sad i po cijeni od 0,15 KM za kilogram prijeti scenario od prethodnih godina kada su velike količine uništene ili zaorane.

Najčitanije