pravila

EU uvodi nova pravila u borbi protiv zagađenja plastikom

BRISEL - Savjet EU usvojio je direktivu kojom se uvode nova ograničenja za određene plastične proizvode za jednokratnu upotrebu, a u skladu s novim pravilima do 2021. u EU će biti zabranjeni plastični tanjiri, pribor za jelo, slamke, štapići za balone i štapići za uši za jednokratnu upotrebu.

Ukida se jedno od najbizarnijih fudbalskih pravila

Izvjesno je da će Svjetska fudbalska organizacija (FIFA) promijeniti niz pravila u fudbalu, kao i da će ukinuti jedno od najbizarnijih pravila.

Australijan open se mijenja, različita pravila na svim Grend slemovima

Jedan od najvećih teniskih turnira Australijan open uskoro će promijeniti pravila koja se odnose na završnicu petog seta tog Grend slema.

Nova pravila: Kako će se iznositi keš iz EU?

Savjet EU usvojio je novu uredbu za unapređenje kontrole tokova gotovine koja se unosi ili iznosi iz EU.

Nevjerovatna saobraćajna pravila sa svih strana svijeta

Prije odlaska na put u inostranstvo u svakom je slučaju poželjno i potrebno provjeriti saobraćajna pravila koja su na snazi u svakoj od zemalja kroz koju namjeravate putovati, a da su neka zaista kao s druge planete dokazuje ova lista.

Konkurišete za posao prvi put? Evo koje greške ne smijete da napravite

Sve je više kompanija koje su otvorene za zapošljavanje mladih, praktično bez ikakvog iskustva. Međutim, to ne znači da ne traže profesionalce.

Konkurišete za posao prvi put? Evo koje greške ne smijete da napravite

Sve je više kompanija koje su otvorene za zapošljavanje mladih, praktično bez ikakvog iskustva. Međutim, to ne znači da ne traže profesionalce.

Sedam pravila u odabiru ruža za usne

Baš sve na vašem licu igra ulogu u odabiru odgovarajućeg ruža, od tena do boje očiju.

Pravilnim trošenjem do uštede novca

Većina ljudi se prije i lakše odluči na trošenje novca nego na štednju. Takva pravila trošenja su u suštini konzumentskog društva i to ne čudi jer princip nagrade i kazne zapisan je u našem vaspitanju. Kad činimo nešto dobro, produktivno i uspješno, naš usađeni impuls nagrađivanja i kažnjavanja podstiče nas da sebi priuštimo poklone.

Facebook objavio detaljnu verziju pravila korištenja društvene mreže

Facebook je objavio danas knjigu pravila o tome kakve sadržaji su dozvoljeni na ovoj društvenoj mreži sa mnogo više detalja nego ikada ranije, uključujući oblasti korištenja lijekova, seksualnih usluga do nasilja, govora mržnje i poticanja na nasilje, prenosi Reuters.

Najčitanije