pregovori

Blic: Haradinaj se oteo kontroli

BEOGRAD - Očekuje se da će ostavka premijera privremenih prištinskih institucija Ramuša Haradinaja odblokirati pregovore Beograda i Prištine, kao i da će takse biti privremeno suspendovane, s obzirom na to da su pregovori već duže vrijeme blokirani zbog uvođenja taksi na kojima je insistirao Haradinaj, piše "Blic".

Novi pokušaj izbora čelnika EU, dan treći

BRISEL - Lideri EU počeli su da se okupljaju u Briselu kako bi nastavili pregovore o imenovanjima za vodeće pozicije EU institucija.

Samit lidera EU suspendovan bez dogovora, nastavak sutra

BRISEL - Lideri EU nisu danas uspjeli da se dogovore o tome ko ubuduće treba da obavlja najvažnije funkcije u evropskom bloku, a njihov samit u Briselu je suspendovan do sutra, rekli su zvaničnici.

Čelnici EU blizu dogovora

BRISEL - Čelnici Evropske unije blizu su dogovora o imenovanju holandskog socijaliste Fransa Timermansa na poziciju predsjednika Evropske komisije, dok je bugarska političarka s desnog centra Kristalina Georgieva na pragu imenovanja za čelnicu Evropskog savjeta, saopštilo je u ponedjeljak dvoje diplomata.

Poslije skoro 14 sati pregovora u Briselu, šanse za sporazum male

​BRISEL - Lideri EU nastavili su jutros pregovore o budućim nosiocima najvažnijih funkcija u Uniji.

Vašington spreman za razgovore sa Kinom, ali ne i sa EU

VAŠINGTON - Administracija predsjednika SAD Donalda Trampa spremna je za otvaranje novih razgovora o trgovini sa Kinom, ukoliko strane mogu nastaviti na bazi prethodnih pregovora, izjavio je američki ministar finansija Stiven Mnučin.

Izvjestilac EP za Tursku: EU da prekine pregovore sa Erdoanom

STRAZBUR - Izvjestilac Evropskog parlamenta za Tursku Kati Piri rekla je na plenarnoj sjednici Evropskog parlamenta da bi EU trebalo da prekine pregovore sa Turskom zbog kršenja ljudskih prava u toj zemlji.

Vučić: Ne pregovaraju Nemci sa Prištinom, već mi, a pregovora nema

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, povodom sinoćnjeg sastanka sa savjetnicima njemačke kancelarke Angele Merkel, da očekuje da će tokom aprila biti novih pomaka i pokušaja iz EU da se stvari na terenu pomjere.

Vučić: Platformom Priština odlučila da prekine dijalog

BEOGRAD - Platforma za dijalog, usvojena juče u Prištini, u suštini predstavlja odluku Prištine da prekine dijalog sa Beogradom, rekao je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić podsekretaru za politička pitanja u američkom Stejt Departmentu Dejvidu Hejlu i najavio da će Beograd u kratkom roku donijeti mjere u odgovor na sve poteze Prištine, a odgovor će, istakao je, biti odlučan, ozbiljan, odgovoran i čvrst.

Pregovori u Kongresu u zastoju, prijeti nova blokada

VAŠINGTON - Pregovori republikanaca i demokrata u američkom Kongresu o pitanjima pogranične bezbjednosti da bi se spriječila nova blokada federalne vlade, u zastoju su zbog neslaganja oko politike pritvaranja ilegalnih imigranata, saopštio je danas republikanski senator.

Najčitanije