pregovori

Izvjestilac EP za Tursku: EU da prekine pregovore sa Erdoanom

STRAZBUR - Izvjestilac Evropskog parlamenta za Tursku Kati Piri rekla je na plenarnoj sjednici Evropskog parlamenta da bi EU trebalo da prekine pregovore sa Turskom zbog kršenja ljudskih prava u toj zemlji.

Vučić: Ne pregovaraju Nemci sa Prištinom, već mi, a pregovora nema

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, povodom sinoćnjeg sastanka sa savjetnicima njemačke kancelarke Angele Merkel, da očekuje da će tokom aprila biti novih pomaka i pokušaja iz EU da se stvari na terenu pomjere.

Vučić: Platformom Priština odlučila da prekine dijalog

BEOGRAD - Platforma za dijalog, usvojena juče u Prištini, u suštini predstavlja odluku Prištine da prekine dijalog sa Beogradom, rekao je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić podsekretaru za politička pitanja u američkom Stejt Departmentu Dejvidu Hejlu i najavio da će Beograd u kratkom roku donijeti mjere u odgovor na sve poteze Prištine, a odgovor će, istakao je, biti odlučan, ozbiljan, odgovoran i čvrst.

Pregovori u Kongresu u zastoju, prijeti nova blokada

VAŠINGTON - Pregovori republikanaca i demokrata u američkom Kongresu o pitanjima pogranične bezbjednosti da bi se spriječila nova blokada federalne vlade, u zastoju su zbog neslaganja oko politike pritvaranja ilegalnih imigranata, saopštio je danas republikanski senator.

Dvadeset godina od pregovora u Rambujeu

BEOGRAD - Mirovna konferencija o KiM koja je počela na današnji dan prije dve decenije u Rambujeu, prema riječima šefa delegacije Vlade Srbije Ratka Markovića bila je najprostiji primjer demonstracije sile.

Haradinaj: Sporazum sa Beogradom moguć 2019., ali bez izmjene granica

PRIŠTINA - Kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao je da je sporazum između Beograda i Prištine moguć u 2019. godini, ali da ne može da obuhvati izmjene granica. On je istovremeno upozorio da bi eventualna razmjena teritorija mogla da oživi stare demone na Balkanu koji je pun ratnih ožiljaka.

"Povući odluku o taksama, dati šansu dijalogu"

PRIŠTINA - Ambasadori zemalja Kvinte u Prištini - SAD, Njemačke, Francuske, Velike Britanije i Italije pozvali su privremene prištinske vlasti da ukinu stopostotno uvećane takse na srpske proizvode kako bi se ustupilo mjesto dogovoru Beograda i Prištine, piše Koha onlajn.

Skrining poglavlja 31 na čekanju zbog saradnje Beograda i Moskve

BEOGRAD - Srbija više od četiri godine čeka izvještaj Evropske komisije o skriningu za poglavlje 31 koje se odnosi na zajedničku spoljnu, bezbjednosnu i odbrambenu politiku EU, a trn u oku je saradnja Srbije i Rusije.

Veselji: Sporazum bez promjene granica i bez ZSO

PRIŠTINA - Predsjednik kosovske skupštine, Kadri Veselji, izjavio je da konačni sporazum o normalizaciji odnosa sa Beogradom znači da nema promjene granica i da nema - Zajednice srpskih opština.

Odgovor kosovske vlade na pismo EU: Mi podržavamo Tačija

PRIŠTINA -- Kosovska vlada ostaje posvećena dijalogu s Beogradom i podržava Tačija u tom procesu, izjavila portparolka vlade u Prištini Donjeta Gaši.

Najčitanije