presuda

Uslovna kazna za poresku utaju

SARAJEVO - Sud BiH izrekao je Kadriji Ilić uslovnu kaznu zatvora od šest mjeseci za poresku utaju i prevaru, a kazna neće biti izvršena u roku od dvije godine od dana pravosnažnosti presude ako optužena ne počini novo krivično djelo.

Dobio 374 godine zatvora zbog trgovine djecom

BANGKOK - Tajlanđanin Jutana Kodsap proglašen je krivim za trgovinu djecom i osuđen na rekordne 374 godine zatvora.

Banjalučaninu dvije godine i jedan mjesec zatvora zbog pokušaja ubistva

BANJALUKA - Igor Jandrić (40) iz Banjaluke osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na dvije godine i jedan mjesec zatvora zbog pokušaja ubistva Dalibora Dubravca (45) i nanošenja povreda Dragiši Brniću (60).

Osuđen na 13 godina robije zbog regrutovanja džihadista

TOMSK - Vojni sud Dalekog istoka Rusije osudio je muškarca koji je regrutovao mještane ruske Tomske oblasti za Islamsku državu na 13 godina zatvora, saopšteno je iz pres-službe Direkcije Federalne službe bezbjednosti /FSB/ u Tomskoj oblasti.

Pucao na sina jer je spavao s maćehom, osuđen na četiri i po godine

"Vjerujem da vam je drago što ga niste ubili. Vjerujem da ste ljuti, povrijeđeni i revoltirani onim što vam je napravio no svoju ljutnju ste morali riješiti na drugi način", rekla je sudija Županijskog suda u Zagrebu Maja Štampar Stipić Arsenu Dediću (46) i nepravosnažno ga osudila na 4,5 godine zatvora.

Teroristi iz Londona doživotna robija

LONDON - Salih Hater, koji se prošle godine automobilom zaletio u pješake i policiju ispred britanskog Parlamenta u Londonu, što su vlasti ocijenile kao teroristički napad, osuđen je na doživotnu robiju.

Pudždemon: Kazne katalonskim liderima zločin

BRISEL - Zatvorske kazne bivšim katalonskim liderima zbog pokušaja otcjepljenja Katalonije su zločin, izjavio je bivši predsjednik katalonskog parlamenta Karles Pudždemon.

Katalonskim separatistima prijeti 15 godina robije?

MADRID - Vrhovni sud Španije planira da osudi katalonske separatiste na maksimalno 15 godina zatvora, zbog pokretanja referenduma za otcjepljenje te pokrajine od Španije, izjavio je jedan član suda.

Godinama silovao maloljetnu kćerku, osuđen na deceniju i po zatvora

Apelacioni sud u Kragujevcu pravosnažno je osudio E. T. (42) iz Novog Pazara na 15 godina zatvora jer je godinama silovao maloljetnu kćerku.

"Pink Panter" osuđen u BiH na osam godina zatvora

SARAJEVO - Sud BiH osudio je na osam godina zatvora Milosava Veskovića (41) zbog organizovanog kriminala i razbojništva.

Najčitanije