profit

Prihodi i profit Alibabe nadmašili očekivanja

Prihodi i profit kineske kompanije Alibaba u četvrtom kvartalu fiskalne godine, završene u martu, prevazišli su očekivanja jer su se ljudi u većoj mjeri okrenuli onlajn kupovini osnovnih potrepština usljed mera ograničenja kretanja, uvedenih zbog virusa Covid-19.

Avio-kompanije zbog virusa korona gube skoro 30 milijardi $

Prema procjenama Međunarodne asocijacije avio-prevoznika (IATA), avio-kompanije iz azijsko-pacifičkog regiona zbog epidemije virusa korona izgubiće 27,8 milijardi dolara, dok će se potražnja za avio-kartama u tom regionu smanjiti za 13 procenata.

Nastavak pada profita "Daimlera"

BERLIN - Njemački proizvođač automobila "Daimler" objavio je danas podatke o padu profita na 2,4 milijardi evra tokom 2019. godine, što je druga uzastopna godina sa gubicima.

Zbrisano 70 procenata dobiti auto-giganta

TOKIO - Japanska kompanija "Nissan" izvijestila je danas o 70-procentom padu profita, zbog čega je smanjila cjelogodišnju procjenu dobiti na 11-godišnji minimum.

Porasla neto dobit kompanije BMW za 11,5 odsto

Proizvođač automobila BMW saopštio je danas da je neto dobit porasla za 11,5 odsto, odnosno 1,55 milijardi evra u trećoj četvrtini, u odnosu na isti period prošle godine.

Profit "Samsunga" umanjen za 60 odsto

SEUL - "Samsung" je saopštio danas da je u prvom kvartalu 2019. godine zabilježio pad profita za 60 odsto zbog slabe potražnje za memorijskim čipovima i ekranima.

Profit Rudnika uglja 6,58 miliona evra

Neto profit Rudnika uglja na kraju prošle godine iznosio je 6,58 miliona evra, što je 3,7 odsto više nego u 2017, pokazuju podaci iz izvještaja o poslovanju pljevaljske kompanije.

Profit BMW-a biće daleko manji od prošlogodišnjeg

MINHEN - Profit njemačkog proizvođa automobila BMW-a biće "daleko manji" u odnosu na prošlu godinu zbog većih cijena sirovih materijala, troškova ispunjavanja strožih uslova u vezi sa emisijama gasova i nepovoljnih promjena deviznih kurseva, saopšteno je iz kompanije.

Booking.com ostvario rekordnu zaradu

​Jedna od najvećih internet rezervacijskih platformi Booking.com prošle je godine u poslovanju s nehotelskim smještajnim objektima ostvario 2,8 milijardi američkih dolara, od čega samo u trećem lanjskom kvartalu više od milijardu dolara.

Adidas potukao očekivanja, akcije u nebo

Njemački proizvođač sportske opreme Adidas zabilježio je u drugom kvartalu 2018. rast neto profita za 20 odsto na 418 miliona evra.

Najčitanije