profit

Profit "Samsunga" umanjen za 60 odsto

SEUL - "Samsung" je saopštio danas da je u prvom kvartalu 2019. godine zabilježio pad profita za 60 odsto zbog slabe potražnje za memorijskim čipovima i ekranima.

Profit Rudnika uglja 6,58 miliona evra

Neto profit Rudnika uglja na kraju prošle godine iznosio je 6,58 miliona evra, što je 3,7 odsto više nego u 2017, pokazuju podaci iz izvještaja o poslovanju pljevaljske kompanije.

Profit BMW-a biće daleko manji od prošlogodišnjeg

MINHEN - Profit njemačkog proizvođa automobila BMW-a biće "daleko manji" u odnosu na prošlu godinu zbog većih cijena sirovih materijala, troškova ispunjavanja strožih uslova u vezi sa emisijama gasova i nepovoljnih promjena deviznih kurseva, saopšteno je iz kompanije.

Booking.com ostvario rekordnu zaradu

​Jedna od najvećih internet rezervacijskih platformi Booking.com prošle je godine u poslovanju s nehotelskim smještajnim objektima ostvario 2,8 milijardi američkih dolara, od čega samo u trećem lanjskom kvartalu više od milijardu dolara.

Adidas potukao očekivanja, akcije u nebo

Njemački proizvođač sportske opreme Adidas zabilježio je u drugom kvartalu 2018. rast neto profita za 20 odsto na 418 miliona evra.

Ferrari najprofitabilniji u autoindustriji

Ferrari je najprofitabilniji brend u autoindustriji, a najveći gubitaš je Bentley.

Cijena goriva i plate oborili profit "Rajanera"

DABLIN - Irska niskotarifna aviokompanija "Rajaner" saopštila je da joj je profit u prvom kvartalu umanjen za više od petine usljed visokih troškova za gorivo i zarade pilota.

Skočio profit Facebooka, broj korisnika blizu dvije milijarde

Kvartalni profit američke društvene mreže Facebooka premašio je tri milijarde dolara, dok se broj korisnika približio cifri od dvije milijarde.

Mercedes zabilježio najveću mjesečnu prodaju u istoriji

Njemački proizvođač vozila Daimler AG objavio je da je u martu ove godine imao najbolji prodajni mjesec u istoriji svog luksuznog brenda Mercedes-Benz.

H&M lansira novi brend za "dublji džep" zbog pada profita

STOKHOLM - Švedski konfekcijski div "Henes i Moric" (H&M) najavio je danas pokretanje svog osmog modnog brenda, pošto žestoka konkurencija na tržištima u SAD i centralnoj Evropi "nagriza" dobit kompanije.

Najčitanije