programeri

Programeri pobjegli iz grada i "bacili" se u voćarstvo

Prema receptu dobijenom od prababe, uz egzotične začine iz daleke djedovine, Mirjam u Surduku pravi slatke čarolije. Pitanje "Koliko dana do završetka aplikacije?" ona i njen suprug zamijenili su sa "Koliko dunja za teglu džema?".

Curili podaci iz austrijskog ministarstva policije

BEČ - U Ministarstvu unutrašnjih poslova Austrije, prema informacijama sajta "Fass ohne Boden", došlo je do masivnog "curenja" podataka.

Ovo su 3 najtraženija programska jezika

​Imajući u vidu ogroman broj savremenih programskih jezika, kada treba da donesete odluku o tome koji bi trebalo da počnete prvi da učite i koristite, to nije nimalo lak zadatak.

Tri “mo” pravila za savršen programski jezik i okvir za rad

Znate da želite da se bavite programiranjem, ali ne znate odakle da počnete?

Programere u BiH čeka 6.000 radnih mjesta

SARAJEVO - IT industrija u Bosni i Hercegovini ima potencijal da u narednih pet godina zaposli šest hiljada ljudi, ali da bi se to desilo, država mora da prepozna njen značaj.

Želite da razvijate aplikacije za Android uređaje? Ovo treba da znate

Android uređaji su se pokazali kao odlična platforma i za korisnike i za programere, zahvaljujući razvojnom okruženju Android Studio i stalnoj podršci koja dolazi iz Googlea. Ako razmišljate o tome da počnete da pravite aplikacije za Android uređaje, ali niste sigurni kako taj proces izgleda, pročitajte ostatak teksta.

Kako da naučite da mislite kao programer?

Postoji pogrešno shvatanje da morate da budete rođeni za to da biste postali programer, da postoji neka vrsta urođenog načina mišljenja i procesuiranja informacija koja se ne može mijenjati i steći.

Evo na koji način da ubrzate svoj rad na Google Chrome pretraživaču

Tržište je preplavljeno različitim programima za pretraživanje interneta. Sigurno ste isprobali nekoliko najpopularnijih – Mozila Fajerfoks (Mozilla Firefox), Internet Eksplorer (Internet Explorer), Safari ili Gugl Hrom (Google Chrome). Posljednji navedeni je i najbolji, bar sudeći po komentarima korisnika. Njegova brzina, prilagodljivost različitim formatima i korisnička podrška svakako zaslužuju najviše ocjene.

Najčitanije