projekat

Stotine volontera čistile Tuzlu od smeća

TUZLA- Akcija pod nazivom „Tuzla čisti“ u sklopu projekta čišćenja ilegalnih deponija otpada “Let's do it – Očistimo zemlju za jedan dan” danas je održana u gradu soli uz brojne učesnike.

Projekat "Ekspedicija stećak": Podsticati druženje mladih iz oba entiteta

JABLANICA, ČITLUK - Sve manji broj mladih prelazi tu nevidljivu entitetsku granicu, zbog toga nam je potrebno više projekata kao što je "Ekspedicija stećak", koju sprovodimo u Jablanici i Čitluku.

Trebinjski đaci uskoro na nastavi u ljetnoj učionici

TREBINJE - U Osnovnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj" u Trebinju uskoro počinje sa radom učionica na otvorenom, u kojoj će se nastava izvoditi u jednom adaptiranom dijelu školskog dvorišta i to uglavnom za niže razrede.

EU u BiH pokreće zanimljiv projekat: Treba dati glas građanima

BANJALUKA, SARAJEVO - Kancelarija EU u BiH pokrenula je projekat održavanja Skupština građana, u kojem bi se po već oprobanom receptu u mnogim demokratskim zemljama, običnim građanima dala prilika da predlažu rješenja za probleme u društvu.

Projekat "U potrazi za bogatstvima BiH": Mladi istraživali blag naših gradova

BANJALUKA - Institut za razvoj mladih i zajednice "Perpetuum mobile" realizovao je projekat "U potrazi za bogatstvima BiH", čiji je cilj bio da putovanjima i zanimljivim i edukativnim radionicama zajedno utiču na izgradnju mira i tolerancije, miran suživot na sudaru kultura te učenje i promovisanje svih bogatstava u Bosni i Hercegovini.

Projekti u Čelincu, bolje snabdijevanje vodom, ali i koncerti

ČELINAC - Rješavanje infrastrukturnih problema, među kojima se izdvaja rješenje problema vodosnabdijevanja, sanacija korita rijeke Vrbanje i Jošavke, te izgradnja nove ambulante, samo su neki od projekata predviđenih za ovu godinu u opštini Čelinac, a radi se i na unapređenju kulturnog i sportskog života građana ove opštine.

NYGEA dobitnik grant sredstava USAID-ovog projekta: Mlade uče dijalogu i zajedništvu

SARAJEVO - Cilj projekta "Dijalog je primaran" je da mladi ljudi različitih etničkih pripadnosti pri susretima uče o životu svojih vršnjaka u drugim sredinama, o različitostima, ali i da zajednički promišljaju o mogućim rješenjima problema sa kojima se susreću.

Prijava projekata udruženja građana do 8. jula

Javni poziv za prijavu projekata udruženja građana za sufinansiranje iz budžeta grada Banjaluka u 2021. godini otvoren je do narednog četvrtka, 8. jula, naveli su iz Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku banjalučke gradske uprave.

Sport i dječja igra ne poznaju granice

GRAČANICA, PETROVO - Zavidna saradnja dvije opštine, Petrovo i Gračanica, od prošle sedmice obogaćena je i zajedničkom besplatnom školom rukometa za dječake i djevojčice, čime je pokazano da za sport i dječju igru ne postoje granice ni ograničenja.

Ambiciozan projekat, Kim dva puta nedjeljno obilazi gradilišta

PJONGJANG - Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un posjetio je drugi put tokom nedjelje jednu od lokacija svog ambicioznog projekta izgradnje 50.000 novih stanova u Pjongjangu i pozvao na dodatne napore koji bi ubrzali stambeni razvoj u zemlji.

Najčitanije