prolećni brankovi dani

Završeni "Prolećni Brankovi dani 2022"

NOVI SAD - Na Brankov 198. rođendan, danas su u organizaciji Brankovoga kola svečano zatvoreni "Prolećni Brankovi dani 2022" u osnovnoj školi "Branko Radičević" u Novom Sadu.

"Brankovo kolo" predstavilo knjige Danijele Regojević i Dragane Lisić

SREMSKI KARLOVCI - Na "Prolećnim Brankovim danima 2022" promovisane su nove pjesničke knjige, štampane u "Brankovom kolu", a povodom 175. godišnjice izlaska prve Radičevićeve knjige u Beču.

"Prolećni Brankovi dani 2021" od 15. marta

NOVI SAD - U susret jubilarnom 50. "Brankovom kolu", koje će biti održano od 10. do 20. septembra tekuće godine, saopšteno je iz ove institucije, pred nama su "Prolećni Brankovi dani 2021" najavljeni za 15. mart, a u trajanju do 28. ovog mjeseca u Sremskim Karlovcima i Novom Sadu.

Svečano zatvoreni "Prolećni Brankovi dani 2019"

SREMSKI KARLOVCI - Uručenjem "Velike povelja Brankovog kola" Kseniji Maricki Gađanski za životno djelo u četvrtak uveče, na 195. godišnjicu rođenja Branka Radičevića, u najstarijoj srpskoj gimnaziji u Sremskim Karlovcima, svečano su zatvoreni "Prolećni Brankovi dani 2019", koji su od 15. marta tjalai u organizaciji Brankovog kola.

Počeli "Prolećni Brankovi dani 2019"

Jedinstvena pjesnička manifestacija "Prolećni Brankovi dani 2019", posvećena jednom od najvećih pjesnika evropskog lirskog romantizma 19. vijeka - Branku Radičeviću, otvorena je danas u Sremskim Karlovcima.

Na "Prolećnim Brankovim danima" predstavljen časopis "Srp"

NOVI SAD - Promocija "Srpa", časopisa za književnost i umjetnost sa sjedištima u Prijedoru i Banjaluci, održana je ovog vikenda u Gradskoj biblioteci Novoga Sada u okviru "Prolećnih Brankovih dana 2018".

Svečano otvoreni "Prolećni Brankovi dani 2018"

SREMSKI KARLOVCI - U najstarijoj srpskoj, čuvenoj Karlovačkoj gimnaziji, juče, na dan rođenja Branka Radičevića po julijanskom kalendaru, svečano su otvoreni "Prolećni Brankovi dani 2018" i tom prilikom pjesnicima Vladanu Rakiću i Milanu Pađenu uručena je nagrada "Pečat varoši sremskokarlovačke".

Svečano zatvoreni "Prolećni Brankovi dani 2017"

NOVI SAD - Iskazujući nadu da će Slavonski Brod, rodni grad Branka Radičevića, konačno nadvladati iracionalnu sliku vremena i ponovo podići srušeni spomenik velikom pjesniku srpskog i evropskog romantizma, te vratiti Brankovo ime tamošnjoj osnovnoj školi, Nenad Grujičić, predsjednik "Brankovog kola", svečano je zatvorio "Prolećne Brankove dane 2017".

Najčitanije