protest

Muzičari iz RS: Ne želimo proteste, već zakonsko rješenje problema

Jedna od novih mjera koje je donio Republički štab za vanredne situacije Republike Srpske je zabrana živih nastupa u ugostiteljskim objektima, te su profesionalni muzičari u Banjaluci izrazili nezadovoljstvo, a pojedini najavili i izlazak na ulice i protest.

Bivši radnici protestovali zbog neuvezanog staža

TUZLA-Uvezivanje radnog staža od najmanje 15 godina i isplata osam plata zagarantovanih stečajem, zahtjevi su čije ispunjenje je grupa bivših radnika Firme „ Resod- Guminga“ danas tražila protestnom šetnjom kroz Tuzlu.

Studenti traže ukidanje onlajn nastave i manje cijene školarine

​Nekoliko stotina studenata Univerziteta u Mostaru danas je održalo protest ispred Rektorata tražeći ukidanje onlajn nastave, smanjenje cijene školarina za 25 odsto, te reorganizaciju studentske organizacije.

Dok radnici traže pomoć za opstanak, Mital opet želi u GIKIL

LUKAVAC - Više od 100 radnika GIKIL-a rano danas održalo je miran zbor pred zgradom Uprave, gdje su pričali o svojim problemima i tražili rješenja.

Demonstranti i policija se sukobili u centru Minska, uhapšena tri novinara

MINSK - Sukobi demonstranata i snaga bezbjednosti započeli su danas u centru bjeloruske prijestonice u blizini Obeliska grada heroja Minska, javlja TASS.

Protest protiv policijske brutalnosti u Bitolju

SKOPLJE - U Bitolju je u subotu održan protest protiv policijske brutalnosti nakon što je u tom gradu, sudeći po video snimcima koji se šire društvenim mrežama, policijski službenik fizički napao građanina romske nacionalnosti poslije saobraćajne nesreće.

Dva policajca ranjena tokom protesta u Luisvilu

LUISVIL - Dva policajca ranjena su iz vatrenog oružja tokom protesta u Luisvilu u saveznoj državi Kentaki pokrenutih zbog odluke Velike porote koja je izazvala negodovanje aktivista pokreta za građanska prava jer smatraju da nije sprovedena pravda u slučaju smrti tamnopute Brione Tejlor u martu.

Protesti u Minsku, upotrijebljeni vodeni topovi, 10 uhapšenih

MINSK - Nekoliko osoba je povrijeđeno kada je policija danas upotrijebila vodene topove tokom protesta u Minsku, dok je više od 10 osoba zadržano u pritvoru, prenosi Rojters pozivajući se na ruske medije.

Protesti na ulicama kolumbijskih gradova

Više hiljada Kolumbijaca izašlo je na proteste zbog policijske brutalnosti, masakra i politike prema uslovima rada.

Haos u Londonu, sukob policije i protivnika restriktivnih mjera

LONDON - Policija u Londonu sukobila se danas sa učesnicima protesta protiv restriktivnih mjera, koje imaju za cilj da obuzdaju širenje virusa korona.

Najčitanije