protesti

Haos u Parizu: Zapaljeni automobili, sukobi i hapšenja

PARIZ - Zbog obilježavanja prve godišnjice svog djelovanja Žuti prsluci iz cijele Francuske organizovali su proteste u Parizu.

Građani ispred "Bire" poručili migrantima: Idite kući, oslobodite Bihać

BIHAĆ - Oko 300 građana Bihaća okupilo se ispred privremenog prihvatnog centra "Bira" poručujući migrantima da "idu kući i oslobode Bihać".

Policija se pridružila protestima u Boliviji, Morales tvrdi: Državni udar

Bolivijski predsjednik Evo Morales rekao je da je demokratija u zemlji u opasnosti, tvrdeći da nasilne skupine pokušavaju izvesti državni udar.

Demonstranti u Čileu zapalili policajke Molotovljevim koktelom

SANTJAGO - Dvije policajke teško su povrijeđene tokom protesta u glavnom gradu Čilea Santjagu kada su ih demonstranti gađali Molotovljevim koktelima.

Libanska vojska otvara puteve koje su zatvorili demonstranti

BEJRUT - Libanske trupe raspoređuju se u različitim dijelovima zemlje kako bi ponovo otvorili puteve i glavne saobraćajnice, koje su zatvorili demonstranti.

Nasilje tokom protesta učenika u centru Atine

ATINA - Suzavac i molotovljevi kokteli bačeni su tokom sukoba policije i učenika koji su marširali danas u centru Atine u znak protesta protiv promjena koje je planiralo ministarstvo obrazovanja.

Haos na protestima u Hong Kongu: Muškarac odgrizao uvo političaru

HONG KONG - Troje ljudi je u kritičnom stanju u Hongkongu, saopštile su vlasti poslije posljednjih sukoba demonstranata i policije ovog vikenda, zbog čega Kina poziva na čvršći stav, kako bi se okončali višemjesečni neredi u tom gradu.

Nastavak protesta u Libanu, blokirane ulice

BEJRUT - Demonstranti su danas blokirali ulice u Bejrutu i drugim dijelovima Libana, u sve intenzivinijem talasu demonstracija protiv vladajuće elite koji su potakli politička previranja u zemlji u vrijeme akutne ekonomske krize.

U protestima u Iraku poginula jedna osoba, povrijeđeno 200

BAGDAD - U sukobima snaga bezbjednosti i demonstranata na protestima u Bagdadu i na jugu Iraka poginula je jedna osoba, a ranjeno više od 200, saopštila je danas komisija za ljudska prava te zemlje.

Ulični rat u Libanu, demonstranti blokirali puteve

Libanska vojska pozvala je u srijedu demonstrante protiv vlade da otvore sve glavne puteve, koje su blokirane već 13 dana, od početka protesta koji su paralizovali zemlju i prisilili premijera Sada Haririja na ostavku.

Najčitanije