putovanje

Fidži se otvorio, ali samo za milijardere

Fidži želi da oživi svoj paralizovani turistički sektor, od kojeg u ekonomskom smislu žestoko zavisi, i to privlačenjem VIP gostiju.

EU objavila spisak 14 zemalja iz kojih će dozvoliti ulazak putnika

BRISEL - EU je imenovala 14 zemalja čije građane smatra "sigurnim" da im dozvoli ulazak unutar svojih granica od 1. jula, uprkos pandemiji, ali SAD, Brazil i Kina nisu među njima.

Grci spremaju "karantinske sobe" za pozitivne na kovid-19

Grčka Vlada izdala je nove, obavezne smjernice za hotele širom zemlje u vezi sa mogućim slučajevima kovida-19.

Upozorenje Hrvatima: Bez prijeke potrebe ne putujte u Srbiju i BiH

ZAGREB - Direktorka Klinike za infektivne bolesti "Dr Fran Mihaljević" Alemka Markotić komentarisala je trenutnu epidmiološku situaciju u Hrvatskoj, gdje su se pojavili novi slučajevi virusa korona i poručila da bi bilo dobro da niko, ko nema prijeku potrebu, ne putuje u Srbiju i BiH.

Portugalska mjesta koja će vas oduševiti, a nisu Lisabon i Porto

Glavni grad Portugala, Lisabon, jedno je od najpopularnijih odredišta u Evropi i turisti iz cijelog svijeta rado ga posjećuju, ali ova zemlja ima još mnogo mijesta koje vrijedi posjetiti.

SAD: Bez maske nema ulaska u avion

Putnici američkih vazduhoplovnih kompanija koji odbiju da nose zaštintne maske mogli bi da budu spriječeni da se ukrcaju u avion, saopštila je grupacija Airlines for America.

Forbes: Hrvatska i Crna Gora najpoželjnije destinacije u 2020. godini

Prema uticajnom američkom časopisu Forbes, među 20 najsigurnijih i najboljih evropskih destinacija za post korona putovanja i turizam, uvrštene su tri hrvatske destinacije, Zagreb, Cavtat i Rijeka, ali i crnogorski Kotor kao i Bohinj u Sloveniji.

Kako lakše da spakujete kofer i iskoristite svaki centimetar

Vrijeme je godišnjih odmora. Odlazak na more je, bar zasad, previše komplikovan, ali zato su tu odlične alternative - planine i banje.

Državljani BiH koji žele ići u Hrvatsku moraju popuniti onlajn obrazac

Ministarstvo unutrašnjih poslova i ministarstvo turizma Hrvatske su s ciljem efikasnog prelaska granice otvorili posebnu veb stranicu koju svi građani BiH trebaju popuniti onlajn prije nego krenu na put u ovu zemlju.

Koje zemlje EU otvaraju granice i kada

LION - Sa popuštanjem mjera uvedenih zbog pandemije virusa korona, zemlje EU počinju da otvaraju svoje granice, pa se mnogi pitaju gdje će moći da idu za odmor, a otvaranje granica sa Srbijom za sada su najavile samo Grčka i Bugarska.

Najčitanije