radnici

U BiH prošle godine poginulo 28 radnika

SARAJEVO - U BiH je prošle godine u nesrećama na radu poginulo 28 radnika, od kojih 15 u Federaciji BiH (FBiH), a 13 u Republici Srpskoj.

Mobing prijavila 24 radnika, ali niko nije tužio gazdu

BANJALUKA - Da su žrtve mobinga, ove godine prijavila su 24 radnika u Srpskoj, ali se nijedan od njih na kraju nije odlučio na tužbu, potvrđeno je za "Nezavisne" iz Saveza sindikata RS.

Radnici GSP u autobusu između dva sjedišta pronašli beživotno tijelo

Beživtno tijelo muškarca starog oko 40 godina pronađeno je oko 17 časova u autobusu na Karaburmi.

Merkator otvara prvu prodavnicu bez radnika

LJUBLJANA - Slovenački Mekator uskoro bi mogao da se pohvali prvom pametnom ili tzv. pop up prodavnicom poput najvećih svjetskih trgovačkih lanaca kao što su Tesko, Sejnsberis, Karfur, Volmart...

U Hrvatskoj naredne godine 82.000 stranih radnika

ZAGREB - U Hrvatskoj će sljedeće godine raditi 82.000 stranih radnika, a njihovo učešće u radničkoj populaciji već iznosi pet odsto, navode hrvatski mediji.

Veliki protest prosvjetnih radnika u Hrvatskoj

ZAGREB - Sve osnovne i srednje škole u Hrvatskoj danas štrajkuju, a pridružili su im se i fakulteti i stručne službe, javili su hrvatski mediji.

Više od 400 hiljada osoba u BiH na birou, većina žene

SARAJEVO - Na evidencijama zavoda i službi zapošljavanja BiH 30. septembra bilo je 403.355 osoba, što je za za 3.493 lica ili 0,86 odsto manje u odnosu na prethodni mjesec, saopšteno je iz Agencije za rad i zapošljavanje BiH.

Gradilišta vape za inženjerima i armiračima

BANJALUKA - Najčešće nepravilnosti koje je za devet mjeseci ove godine utvrdila Republička urbanističko-građevinska i ekološka inspekcija odnosile su se na nedostatak stalno zaposlenih građevinskih inženjera i kvalifikovanih građevinskih radnika na kontolisanim mjestima, potvrđeno je za "Nezavisne" u Inspektoratu RS.

Radnici bježe od pekare kao đavo od krsta

DOBOJ - Osim da zadrže stalne i privuku nove mušterije, vlasnici tridesetak dobojskih pekara svakodnevno se bore da sačuvaju svoje majstore, bez kojih nema kvalitetnog hljeba, ali i drugih proizvoda.

Seksualni život šefova utiče na marljivost radnika

Dobar i aktivan seksualni život kod kuće poboljšava zadovoljstvo i angažovanost na poslu, otkrilo je novo istraživanje.

Najčitanije