raketa

Dodik: Bisera Turković se ponaša kao nenavođena raketa

BANJALUKA - Bisera Turković se ponaša kao nenavođena raketa i u Ministarstvu spoljnih poslova imamo velike probleme s njom, rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Rusija razmatra oživljavanje "nuklearnih vozova"

Ruska stručna javnost ponovo raspravlja o idejama oživljavanja "nuklearnih vozova" u – željezničkih sistema sa balističkim raketama, kakvi su postojali i u sovjetsko doba. Konkretno, govori se o željezničkom raketnom sistemu "Barguzin“, a stručnjaci su uvjereni da taj "voz smrti" može biti stavljen u upotrebu u najkraćem roku.

Ispaljeno 56 protivgradnih raketa na sjeverozapadu Srpske

BANJALUKA - "Protivgradna preventiva Republike Srpske" ispalila je u toku dana 56 raketa na području Banjaluke, Prijedora, Novog Grada i Kozarske Dubice, a iz ove ustanove kažu da je dejstvovanje na gradonosne oblake još u toku.

Emirati lansirali raketu za Mars

Raketa Al Amar lansirana je iz Japana i nosi satelit koji bi u februaru 2021. trebalo da uđe u orbitu Marsa.

Roskosmos razvija novi raketni sistem na metan

MOSKVA - Ruska državna korporacija za kosmičke aktivnosti "Roskosmos" saopštila je danas da je pokrenula proces razvoja novog raketnog sistema srednjeg dometa sa motorom koji će pokretati metan.

Šveđani zabrinuti zbog ruske džinovske podmornice "Antej"

Radi se o nuklearnom podvodnom objektu koji nije pogodan za veličinu akvatorije Baltičkog mora. Na njemu se nalazi prilično veliki udarni arsenal sastavljen od krstarećih raketa i torpeda koji su naoružani atomskim bojevim glavama. Ove bojeve glave su 12-13 puta jače od onih koje su sa lica zemlje zbrisali japanski grad Hirošima.

Iranski podzemni "raketni gradovi" noćna mora za neprijatelje

Teheran je izgradio podzemne "raketne gradove" duž obale Persijskog i Omanskog zaliva, izjavio je šef mornarice iranske Revolucionarne garde i upozorio da bi ti gradovi mogli da budu "noćna mora za neprijatelje Irana".

Na području Srpske za sat ispaljena 31 protivgradna raketa

BIJELJINNA - Na području Republike Srpske juče je ispaljena 31 protivgradna raketa sa 20 protivgradnih stanica, saopšteno je iz "Protivgradne preventive Republike Srpske".

Modernizovana raketna artiljerija Vojske Srbije

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je završetku fabričkog prijema nulte serije modernizovanog raketnog lansera "oganj" sa kontrolnim gađanjem u Centru za ispitivanje naoružanja i vojne opreme "Nikinci". Srpska raketna artiljerija značajno će se time unaprijediti, rekao je Vulin.

Nezapamćen incident navijača Hajduka, signalnom raketom na fudbalere

Navijači Hajduka izazvali su večeras nezapamćen incident kada su tokom utakmice protiv Varteksa ubacili signalnu raketu na teren.

Najčitanije