raketa

Američka mornarica zaplijenila dijelove iranske rakete

VAŠINGTON - Ratni brod američke mornarice zaplijenio je u Omanskom zalivu dijelove rakete za koju se vjeruje da je povezana sa Iranom, saopštili su američki zvaničnici u trenutku dok administracija predsjednika Donalda Trampa vrši pritisak na Teheran da ograniči svoje regionalne aktivnosti.

Rusija uspješno testirala balističku raketu "Topolj"

MOSKVA - Na poligonu "Kapustin Jar" u Astrahanskoj oblasti Rusije uspješno je lanisrana interkontinentalna balistička raketa "Topolj".

Rusi Amerikancima demonstrirali moć svoje najbolje rakete

MOSKVA - Ruska vojska je demonstrirala američkim stručnjacima raketni sistem "Avangard" sa hipersoničnim krstarećim blokom, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Rusije.

Pentagon: Uprkos sankcijama, Iran razvio najpreciznije rakete

Iran je, uprkos sankcijama, uspio da razvije najpreciznije i najefikasnije rakete i njegov balistički program je najjači na Bliskom istoku, ispred Izraela.

Rusija došla u posjed tajne izraelske rakete

Rusija je u Siriji došla u posjed modernizovane izraelske rakete klase zemlja-vazduh, koja je bila lansirana iz raketnog sistema "Davidova praćka", javljaju mediji.

Sjeverna Koreja ispalila neidentifikovani projektil u more

SEUL - Sjeverna Koreja ispalila je neidentifikovani projektil u pravcu mora sa svoje istočne obale, saopštio je Združeni štab Južnokorejske vojske (JSC).

Ruska podmornica prvi put ispalila balistički projektil "Bulava"

MOSKVA - Podmornica "Princ Vladimir" na nuklearni pogon iz klase "borej A" prvi put je ispalila balistički projektil "Bulava" tokom vježbe u Bijelom moru, saopšteno je danas iz ruskog Ministarstva odbrane.

Ukrajina razvija hiperzvučnu protivbrodsku raketu, cilj kontrola Crnog mora

Ukrajina razvija najnoviju hiperzvučnu protivbrodsku raketu, uz pomoć koje namjerava da osigura kontrolu nad akvatorijom Crnog mora, saopštava kineski list "Sohu".

Šta bi se desilo da Amerikanci ispale nuklearnu raketu na Rusiju?

MOSKVA - Od trenutka dobijanja signala o atomskom napadu na Rusiju rukovodstvo u Moskvi imalo bi desetak minuta da donese odluku za odgovor!

Piloti snimili: Balistička raketa proletjela u blizini aviona

Piloti putničkog aviona su snimili video, navodno, lansiranja jedne od američkih balističkih raketa D5 Trident II.

Najčitanije