rang lista

Reprezentacija BiH na 42. mjestu na FIFA rang listi

Bosne i Hercegovina zauzima 42. mjesto na novoj rang listi Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) sa 1453 boda.

Nova rang-lista: Društvo najboljih bez naših univerziteta

BANJALUKA, SARAJEVO - Nijedan univerzitet iz BiH nije se našao na mapi 1.250 najboljih u svijetu, proizlazi iz najnovije rang-liste, koju je objavio "Times Higher Education", britanski list specijalizovan za visoko obrazovanje.

BiH na 32. mjestu FIFA rang liste

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine zauzima 32. mjesto na novoj rang listi, objavljenoj danas.

Reprezentacija BiH napredovala na FIFA rang listi

SARAJEVO - Seniorska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine napredovala je za jedno mjesto na FIFA rang listi koja je izašla nakon prijateljskih utakmica, odigranih sedam dana prije početka svjetskog prvenstva u Rusiji.

Orlovi nazadovali, Zmajevi miruju

Fudbalska reprezentacija Srbije nazadovala je za jednu poziciju na najnovijoj FIFA listi i sada je 35. na svijetu, dok je Bosna i Hercegovina zadržala 41. mjesto.

Pad "zmajeva", skok "orlova" na FIFA rang listi

Na najnovijoj listi najboljih svjetskih reprezentacija koja je objavljena danas, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine se nalazi na 41. mjestu sa 693 boda, što je za tri pozicije lošiji plasman u odnosu na prethodni mjesec.

Blagi pad 'zmajeva' i 'orlova', Hrvati u Top 15

Fudbalska reprezentacija BiH nazadovala je za jednu poziciju na novoj FIFA rang listi.

Pad Srbije i pored plasmana na SP, "Zmajevi" 40. na listi

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine pala je za četiri mjesta na danas objavljenoj novoj rang-listi Svjetske fudbalske federacije (FIFA).

Milan Mataruga za "Nezavisne": Napredovali smo za skoro 500 pozicija na rang-listi

Na najnovijoj rang-listi Vebometriksa, jedne od najreferentnijih lista koje pokazuju stanje na univerzitetima, Univerzitet u Banjaluci pomjerio se za gotovo 500 pozicija, ističe rektor Milan Mataruga. U intervjuu za "Nezavisne" Mataruga dodaje da su ciljevi za naredni, šestomjesečni period identični: pomak za još 500 mjesta.

FIFA rang lista: BiH na 29. mjestu

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) objavila je najnoviju rang listu reprezentacija na kojoj je Brazil i dalje lider, a iz regiona najbolje su plasirani Hrvatska na 18. i Bosna i Hercegovina na 29. mjestu.

Najčitanije