reakcije

Oštre reakcije na izjavu Mire Kovača: "Crtaju se neke nove mape"

SARAJEVO - Nisu izostale reakcije bh. zvaničnika na izjavu Mire Kovača, predsjednika Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora, koji je u utorak ocijenio kako bi Hrvati u BiH s preustrojem ove zemlje u tri regije, po uzoru na Belgiju, mogli ostvariti svoju jednakopravnost s Bošnjacima i Srbima.

Plenković žali zbog pretjerane reakcije iz BiH

ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković izrazio je žaljenje zbog pretjerane reakcije iz BiH na pogrešno interpretirane izjave hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

HNS: Deklaracija ne veliča ratne zločine ili zločince

SARAJEVO - Nakon jučerašnjeg zasjedanja Hrvatskog narodnog sabora i usvajanja Deklaracije u kojoj je, između ostalog, odbačena presuda Međnarodnog suda u Hagu o udruženom zločinačkom poduhvatu, iz ove organizacije su odlučili odgovoriti "bošnjačkim strankama, političarima i medijima".

Mogerini: Reakcije EU će zavisiti od koraka koje poduzmu saudijske vlasti

PARIZ - Visoka predstavnica Evropske unije (EU) za spoljnu i bezbjednosnu politiku Federika Mogerini izjavila je da će reakcije EU odsad zavisiti od koraka koje u vezi s ubistvom novinara Džamala Kašogija preduzmu vlasti Saudijske Arabije.

Reakcije iz svijeta na sastanak Trampa i Kima: "Đavo je u detaljima"

MOSKVA -.Stižu i reakcije iz svijeta na istorijski samit u Singapuru gdje su razgovarali američki predsjednik i sjevernokorejski lider.

Reakcije zvaničnika u BiH na ubistvo Ivanovića

SARAJEVO - Ubistvo Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici su komentarisali i politički zvaničnici u BiH.

Odluke Ustavnog suda prijete stabilnosti BiH

BANJALUKA - Odlukom u predmetu "Han Pijesak" nastavljen je politički napad Bošnjaka na dejtonsku strukturu i Ustav BiH sa ciljem centralizovanja vlasti podrivanjem RS i nastojanjima da joj se oduzme teritorija, navedeno je u odgovoru Vlade RS nakon odluke Ustavnog suda BiH da odbije apelaciju RS.

Najčitanije