referendum

Katalonskim separatistima prijeti 15 godina robije?

MADRID - Vrhovni sud Španije planira da osudi katalonske separatiste na maksimalno 15 godina zatvora, zbog pokretanja referenduma za otcjepljenje te pokrajine od Španije, izjavio je jedan član suda.

"Referendum, odbrane Srpske", knjiga Milana Ljepojevića, promovisana u Beču

Promocija knjige "Referendum, odbrane Srpske", autora Milana Ljepojevića, održana je u srijedu veče u Beču u pres centru Idea Haus.

Švajcarci na referendumu prihvatili novi zakon o oružju

CIRIH - Švajcarci su danas na referendumu odobrili antiterorističke mjere Evropske unije (EU) glasajući za zakon kojim se pooštravaju uslovi za posjedovanje oružja.

Batine i optužbe zasjenile referendum

TESLIĆ - Premlaćivanje jednog Teslićanina te optužbe na relaciji SDS - SNSD, zasjenili su jučerašnji referendum o opozivu opštinskog načelnika Milana Miličevića (SDS), koji, po dosad prebrojanim glasovima, ostaje na toj funkciji.

Teslićani se izjašnjavaju o opozivu načelnika opštine

TESLIĆ - Stanovnici Teslića izjašnjavaju se danas o opozivu načelnika ove opštine Milana Miličevića.

Podnesen prijedlog za novi referendum o imenu Makedonije

SKOPLJE - Predsjednik Svjetskog makedonskog kongresa Todor Petrov podnio je u Sobranju prijedlog za pokretanje građanske inicijative za raspisivanje novog, obavezujućeg referenduma na kojem bi se građani Makedonije izjasnili o promjeni imena zemlje.

Pendeš: Sprovođenje referenduma o ulasku BiH u NATO je ustavno pravo

SARAJEVO - Ministar odbrane BiH Marina Pendeš izjavila je danas u Sarajevu da su zahtjevi određenih političkih stranaka da u BiH bude sproveden referendum o ulasku zemlje u NATO ustavno i zakonsko pravo, dodajući da su ga brojne zemlje u prošlosti organizovale.

Odbačeni istopolni brakovi na referendumu na Tajvanu

Glasači su na referendumu na Tajvanu odbacili mogućnost sklapanja istopolnih brakova.

Građani Nove Kaledonije većinom glasali protiv nezavisnosti

NUMEA - Preliminarni rezultati današnjeg referenduma o nezavisnosti u Novoj Kaledoniji pokazuju da se većina glasača izjasnila za očuvanje veza s Francuskom.

Nova Kaledonija na istorijskom referendumu o nezavisnosti od Francuske

LIFOU - Birališta u Novoj Kaledoniji, maloj francuskoj teritoriji u Tihom okeanu, otvorena su u nedjelju u 8 sati po lokalnom vremenu (22 sata u subotu po srednjoevropskom) za referendum o istorijskom samoodređenju - nezavisnosti od Francuske.

Najčitanije