referendum

"Referendum, odbrane Srpske", knjiga Milana Ljepojevića, promovisana u Beču

Promocija knjige "Referendum, odbrane Srpske", autora Milana Ljepojevića, održana je u srijedu veče u Beču u pres centru Idea Haus.

Švajcarci na referendumu prihvatili novi zakon o oružju

CIRIH - Švajcarci su danas na referendumu odobrili antiterorističke mjere Evropske unije (EU) glasajući za zakon kojim se pooštravaju uslovi za posjedovanje oružja.

Batine i optužbe zasjenile referendum

TESLIĆ - Premlaćivanje jednog Teslićanina te optužbe na relaciji SDS - SNSD, zasjenili su jučerašnji referendum o opozivu opštinskog načelnika Milana Miličevića (SDS), koji, po dosad prebrojanim glasovima, ostaje na toj funkciji.

Teslićani se izjašnjavaju o opozivu načelnika opštine

TESLIĆ - Stanovnici Teslića izjašnjavaju se danas o opozivu načelnika ove opštine Milana Miličevića.

Podnesen prijedlog za novi referendum o imenu Makedonije

SKOPLJE - Predsjednik Svjetskog makedonskog kongresa Todor Petrov podnio je u Sobranju prijedlog za pokretanje građanske inicijative za raspisivanje novog, obavezujućeg referenduma na kojem bi se građani Makedonije izjasnili o promjeni imena zemlje.

Pendeš: Sprovođenje referenduma o ulasku BiH u NATO je ustavno pravo

SARAJEVO - Ministar odbrane BiH Marina Pendeš izjavila je danas u Sarajevu da su zahtjevi određenih političkih stranaka da u BiH bude sproveden referendum o ulasku zemlje u NATO ustavno i zakonsko pravo, dodajući da su ga brojne zemlje u prošlosti organizovale.

Odbačeni istopolni brakovi na referendumu na Tajvanu

Glasači su na referendumu na Tajvanu odbacili mogućnost sklapanja istopolnih brakova.

Građani Nove Kaledonije većinom glasali protiv nezavisnosti

NUMEA - Preliminarni rezultati današnjeg referenduma o nezavisnosti u Novoj Kaledoniji pokazuju da se većina glasača izjasnila za očuvanje veza s Francuskom.

Nova Kaledonija na istorijskom referendumu o nezavisnosti od Francuske

LIFOU - Birališta u Novoj Kaledoniji, maloj francuskoj teritoriji u Tihom okeanu, otvorena su u nedjelju u 8 sati po lokalnom vremenu (22 sata u subotu po srednjoevropskom) za referendum o istorijskom samoodređenju - nezavisnosti od Francuske.

Vanredni izbori u Makedoniji sve izvjesniji

SKOPLJE - Nakon trećeg dana debate u makedonskom parlamentu sve su manji izgledi da bi vlast i opozicija mogli da postignu bilo kakav dogovor o ustavnim promjenama u skladu sa Prespanskim sporazumom o promjeni imena te bivše jugoslovenske republike u Republika Sjeverna Makedonija.

Najčitanije