registracija

Prvo vozilo na struju registrovano u RS

BANJALUKA - Danijel Kresojević iz Banjaluke vlasnik je prvog registrovanog električnog vozila u Republici Srpskoj.

Svi će moći registrovati motocikl na pola godine

BANJALUKA, SARAJEVO - Dugoočekivana mogućnost sezonske registracije vozila kao što su motocikli konačno bi trebalo da zaživi u svim dijelovima BiH, jer su u toku pripreme novog teksta Pravilnika o registraciji vozila, koji je predvidio ovakvu mogućnost.

Rok za podnošenje poreskih prijava za registrovano oružje 31. mart

BANJALUKA - Iz Poreske uprave Republike Srpske podsjećaju da je 31. mart rok za podnošenje prijava za registrovano oružje za ovu godinu i pozivaju poreske obveznike da preuzmu popunjene prijave u nadležnim područnim jedinicama ove uprave.

Srbija ukida trajnu registraciju za mopede, ali i za traktore

Od 3. aprila prestaje da važi trajna registracija za mopede. Nakon tog datuma, svi mopedi moraće da imaju standardnu registraciju i da je obnavljaju svake godine, saznaje sajt Polovni automobili.

Registracija firmi bez notara bila bi greška

BANJALUKA - Nacrtom zakona o privrednim društvima, koji je usvojen na posljednoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, iz postupka osnivanja i registracije jednoličnih društava s ograničenom odgovornošću "izbačeni" su notari, što je suprotno EU direktivama i praksama u evropskim zemljama, a ukoliko to ostane na snazi, Republika Srpska bila bi izuzetak i u regionu.

Uz nekoliko klikova do početka biznisa

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske pripremila je set zakonskih rješenja kojima se otvara prostor za elektronsku registraciju preduzeća.

Registracija vozila od 2020. još jeftinija

BANJALUKA - Cijena registracija vozila u Republici Srpskoj od 2020. godine mogla bi biti dodatno snižena s obzirom na to da te godine počinje prva faza liberalizacije tržišta osiguranja od auto-odgovornosti.

U toku postupak registracije geografske oznake romanijskog kajmaka

SOKOLAC - Udruženje proizvođača romanijskog skorupa-kajmaka pokrenulo je postupak registracije geografske oznake, odnosno imena porijekla pri Svjetskoj organizaciji za intelektualno vlasništvo /VIPO/, nakon što je dobilo zaštitu geografske oznake u BiH.

Registrovati se u zdravstvenim ustanovama koje imaju ugovor sa Fondom

BANJALUKA - Fond zdravstvenog osiguranja /FZO/ Republike Srpske pozvao je osigurana lica da prilikom registracije u tim porodične medicine, kao i kod izbora pedijatra i ginekologa, vode računa da se registruju u zdravstvenim ustanovama koje imaju potpisan ugovor sa Fondom, da bi mogli koristiti sva prava iz zdravstvenog osiguranja.

Rizikuju kazne bez e-registracije

SARAJEVO, BANJALUKA - Hiljade poreskih obveznika rizikuju da budu kažnjeni sa po nekoliko hiljada KM jer se još u Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) BiH nisu registrovali za elektronsko podnošenje PDV-a i akciznih prijava.

Najčitanije