robot

Robot đacima dijelio završne diplome

Ðacima u jednoj školi u austrijskom mjestu Kajndorf an der Sulm, povodom završetka školovanja, ove godine diplome, umjesto direktora ili nastavnika, uručio je robot.

Robot-pas na prodaju: Da li vrijedi 74.500 dolara?

Spot, čuveni robot-pas kompanije Boston Dynamics, sada je zvanično dostupan za kupovinu.

Upoznajte najnovije pripadnike kineske vojske: robot-tenkove

Opremljene mitraljezom i infracrvenom kamerom za noćno osmatranje, nove kineske vojne mašine kreću se i po najnepristupačnijim predjelima, zamjenjujući ljude u rizičnim situacijama.

U Belgiji roboti mjere temperaturu i kontrolišu nošenje maski

Roboti koji govore više od 53 jezika, otkrivaju da li neko ima temperaturu i utvrđuju da li ljudi nose zaštitne maske na odgovarajući način predstavljani su u Belgiji kao prva linija kontrole u bolnicama i prodavnicama.

Robot podsjeća ljude da drže distancu

U trenutku kada jednostavno dijeljenje prostora sa drugom osobom može biti opasna aktivnost, mnoge vlade, aerodromi i bolnice otkrivaju pogodnosti korišćenja robota za bezbjedno čišćenje površina i isporuku roba i paketa.

U japanskim hotelima robot dočekuje pacijente s virusom korona

Pacijenti pozitivni na virus korona koji imaju lakše simptome bolesti, izolaciju će provesti u nekoliko tokijskih hotela u kojima će ih odmah u predvorju dočekati - robot.

Pomoć u teškim trenucima-trgovački centri Robot

Kompanija Robot, nastoji održati stabilnu situaciju sa opskrbom hrane i osnovnih životnih proizvoda u ovim trenucima, što je pored zdravlja jedna od većih briga naših građana.

Roboti koji sami uče da hodaju

Odavno je jasno da će roboti igrati važnu ulogu u budućnosti čovječanstva, ali je neophodno da se prevaziđu mnoge prepreke kako bi ostvarili svoj pun potencijal.

Kinezi napravili robota za borbu protiv virusa korona

Sada, kada se Kina oslobodila kandži opakog virusa korona, oni svu svoju energiju i umove usmjeravaju prema čišćenju i dezinfekciji bolnica, kako bi se pobrinuli za sve što je preostalo.

Sestre roboti pomažu italijanskim ljekarima

RIM - Ne nosi masku, ali pomaže u spasavanju života pacijenata oboljelih od virusa korona.

Najčitanije