robot

Kućni pomoćnik usisava, pere, servira

Američka kompanija "iRobot" plasiraće na tržište usavršenog robota - kućnog pomoćnika, koji, osim usisavanja kuće, pomaže pri pranju suđa i serviranju obroka.

PigeonBot robot od ptičijeg perja

Naučnici koji već neko vrijeme pokušavaju da proniknu u tehniku ptičijeg letenja kreirali su robota po imenu PigeonBot, koji je sastavljen od 40 pera i još nekoliko drugih komponenti.

Naučnici stvorili "žive robote" od matičnih stanica žaba

Naučnici su od matičnih stanica žaba stvorili prve žive robote koji se mogu samoobnavljati.

Nakon robota-pasa stižu i roboti-mačke

​Vjerovatno su svi već čuli za Aibo robota koji liči na psa, ali je robot-mačka sve do sada nedostajao, bar dok se na Kickstarter-u nije pojavila nova kampanja u okviru koje se traži podrška za proizvodnju nove mehaničke životinje.

Putin: Roboti i dronovi jačaju rusku vojsku

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je danas da upotreba robota i dronova nekoliko puta povećava kapacitete ruske vojske.

"Robot" obradovao mališane iz Centra "Vladimir Nazor"

Djeda Mraz i njegovi prijatelj Robi obradovali su danas u "Robotu" Rajlovac mališane iz Centra "Vladimir Nazor".

Rusi i Japanci prave robota koji će raditi na Mjesecu

Ruska kompanija Android Tehnolodži i japanski startap GITAI planiraju da naprave robota koji će funkcionisati na površini mjeseca, rekao je izvršni direktor ruske kompanije Jevgeni Dudorov za TAS S.

Ko robotu pozajmi lice dobije 130.000 dolara

Kompanija za proizvodnju robota, preko britanske firme "Geomik", traži muškarca i ženu zainteresovane da svoje lice "poklone" robotima. Kao nagradu za prava na korištenja lica odabranih spremni su da plate 130.000 dolara!

Želite da imate dvojnika? Ruski robot može da vas zamijeni

Izrada humanoidnih androida jedna je od grana robotike koje najviše zanimaju, oduševljavaju, ali i plaše ljude. Ruska kompanija Promobot proizvela je robota, pod imenom Robo-C, namijenjenog poslovnom tržištu, koji je u stanju da zamijeni ljude u obavljanju brojnih zadataka.

Ruski robot Fedor sljedeći "osvajač" Mjeseca?

Ruski humanoidni robot, poznat pod imenom FEDOR ili Skybot F850, mogao bi u skoroj budućnosti da dobije zanimljivu ulogu u ponovnom osvajanju Mjeseca.

Najčitanije