roboti

Ruskim robotima protiv mina u Siriji

Rad robotizovanih kompleksa "Skarabej" i "Sfere" u Siriji, prikazala je televizija "Zvezda".

Mljekari u RS žele robote na farmama

BANJALUKA - Novi pravilnik o podsticajima za razvoj poljoprivrede i sela za 2020. godinu trebalo bi da bude donesen krajem ovog mjeseca, a poljoprivredni proizvođači saglasni su da je budžet, mada povećan za četiri miliona KM i sada iznosi 75 miliona KM, premalen te da bi podsticaji za direktnu proizvodnju trebalo da budu daleko veći.

Koje profesije nestaju zbog vještačke inteligencije?

Sa razvojem vještačke inteligencije predvija se da će mnoga zanimanja otići u zaborav a da će roboti preuzeti većinu poslova koje sada obavljaju ljudi.

Boston Dynamics roboti u policijskim redovima

Državna policija u Masačusetsu testira načine na koje bi mogla da koristi četvoronožne Boston Dynamics robote poznatije pod imenom Spot, a testovi se obavljaju u tišini, te nisu privukli veliku pažnju javnosti.

Dubai bio domaćin najvećeg takmičenja iz robotike

Dubai je ove sedmice bio domaćin najvećeg međunarodnog takmičenja iz robotike, izazivajući mlade iz 190 zemalja da pronađu rješenja za globalno zagađenje okeana.

Roboti koji ljudsko tijelo "popravljaju iznutra"

​Mnogo je izazova na putu do stvaranja robota koji bi mogli da funkcionišu unutar ljudskog tijela, a jedan od najvećih je napajanje, budući da dimenzije ne dozvoljavaju implementiranje baterije.

Roboti umjesto radnika s najmanjim platama

Roboti su već preuzeli radna mjesta miliona ljudi u industriji, ali sada se taj trend polako širi i na uslužne djelatnosti.

Roboti bi mogli da zamijene 20 miliona radnih mjesta do 2030.

Roboti bi mogli da zamijene 20 miliona radnih mjesta u industriji u svijetu do 2030. godine čime bi se pogoršale društvene i geografske nejednakosti, ali bi to pozitivno uticalo na ekonomski rast.

Roboti i autonomna vozila će zajedno isporučivati hranu i pakete

Kompanija Ford istražuje načine na koje bi roboti i autonomna vozila u budućnosti mogli da rade zajedno prilikom isporuka paketa, hrane, te druge robe.

Novinari roboti sve bolje smišljaju naslove

Izuzetno složen proces pisanja naslova za članke vještačkoj inteligenciji iz američke kompanije Primjer predstavlja sve manji problem.

Najčitanije