rover

Italijani ponovo redizajnirali legendarni Lend Rover Defender

Italijanska kompanija Ares Design pokazala je još jedan svoj projekt baziran na Land Rover Defenderu.

Rover Defender, Mercedes G-Class i Jeep Wrangler, trka uzbrdo pa nizbrdo

Takmičili se Land Rover Defender, Mercedes G-Class i Jeep Wrangler.

Naučnici vjeruju da su Mars davno pogodile katastrofalne poplave

Prethodne fotografije velikih kanala na Marsu i ogromnih valovitih formacija na površini nagovještavale su da je u prošlosti bilo katastrofalnih poplava, a sada su naučnici iskoristili podatke koje je prikupio rover "Kjurioziti" na Crvenoj planeti da dokažu postojanje megapoplava u krateru Gale prije 4 milijarde godina.

Rover: Manjinske liste treba ukinuti

BANJALUKA - Zahvaljujući odredbama Izbornog zakona BiH, u BiH je u lokalnim zajednicama moguće postati odbornik i sa svega nekoliko desetina ili stotina glasova, ako se kandidujete kao predstavnik nacionalnih manjina.

Jezero sprema proslavu kada NASA rover sleti na Mars

JEZERO - Rover "Persevirans", koji je NASA 30. jula lansirala na krater Jezero na Marsu, koji je dobio ime po opštini Jezero u RS i BiH, nedavno je prešao pola puta do svog krajnjeg odredišta.

Land Roverov Defender iz kuće ECD plijeni izgledom I mogućnostima

Ako se za neko vozilo može reći da i u osnovnoj verziji već na prvi pogled zrači dozom muževnosti, divljine i avanturizma, onda je to definitivno legendarni Land Roverov Defender.

Popularni brend automobila napravio telefon

Land Rover jedan je od najpoznatijih brendova automobila na svijetu. Sada su odlučili da puste u prodaju i svoj mobilni telefon... Zašto? Ko zna.

Kina prvi put lansirala rover na Mars

PEKING - Kina je jutros počela svoju prvu misiju sa roverom koji je poslala na Mars da istraži geologiju te planete.

Legendarni Range Rover slavi 50. rođendan

Originalni Range Rover je debitovao 17. juna 1970. godine, najprije u verziji sa dvoje vrata a ideja je bila da se kupcima, pored klasičnog terenca Land Rover (kasnije nazvanog Defender), namjenjenog eksploataciji u najtežim voznim i klimatskim uslovima, ponudi i sofisticirano terensko vozilo, sa komforom i sadržajima koje imaju obični putnički automobili.

Curiosity rover pronašao dokaze da je na Marsu bilo života?

​Internacionalni tim astrobiologa tvrdi da bi organski molekuli koje je Curiosity rover agencije NASA otkrio na Marsu mogli da budu dokaz da je na ovoj planeti nekada bilo života.

Najčitanije