rover

Legendarni Range Rover slavi 50. rođendan

Originalni Range Rover je debitovao 17. juna 1970. godine, najprije u verziji sa dvoje vrata a ideja je bila da se kupcima, pored klasičnog terenca Land Rover (kasnije nazvanog Defender), namjenjenog eksploataciji u najtežim voznim i klimatskim uslovima, ponudi i sofisticirano terensko vozilo, sa komforom i sadržajima koje imaju obični putnički automobili.

Curiosity rover pronašao dokaze da je na Marsu bilo života?

​Internacionalni tim astrobiologa tvrdi da bi organski molekuli koje je Curiosity rover agencije NASA otkrio na Marsu mogli da budu dokaz da je na ovoj planeti nekada bilo života.

Pijan Roverom uz ski stazu

Pijana noć u Vermontu "natjerala" je vozača Range Rovera da vozi uz ski stazu, pa je potom i uhapšen.

NASA traži pomoć: Odaberite ime za novi rover

Učenici širom Amerike, od onih u predškolskom do onih u srednjim školama, predložili su čak 28.000 imena za rover za Mars 2020, koji je konstruisala NASA. Grupa sudija svela je broj prijedloga na polufinalnih 155, a u finalnu trku ušlo je devet imena, piše CNN.

NASA predstavila Mars 2020 rover

Mars 2020 rover, koji na Crvenu planetu kreće već 2020. godine, neće biti zadužen za potragu za tragovima života, već će mu osnovni cilj biti da utaba kosmičku stazu za buduće misije sa ljudskom posadom.

NASA šalje rover koji će istraživati krater nazvan po opštini Jezero

​Američka svemirska agencija NASA predstavila je "Mars 2020 rover" koji će biti lansiran u julu, a odredište mu je osušeno korito jezera na Marsu, krater koji je dobio ime po opštini Jezero u Republici Srpskoj.

Stiže i mali Land Rover

Nakon što su ranije ove godine javnosti predstavili novi Defender, u Land Roveru planiraju da svoju ponudu prošire i jednim daleko pristupačnijim modelom.

Internet kompanija napravila rover za porudžbine

Ruski internet div "Jandeks" počeo je da testira robote za autonomnu dostavu, što je najnoviji dodatak njegovom tehnološkom arsenalu.

Land Rover sprema rivala Mercedesu AMG G63?

Dolazak novog, potpuno modernizovanog Defendera pokrenuo je glasine o njegovoj visokoperformansnoj verziji koja bi konkurisala moćnom njemačkom terencu.

"Jaguar Land Rover" obustavlja proizvodnju na nedjelju dana

Britanski proizvođač zaustaviće svoje pogone na Ostrvu početkom novembra, kako bi se izborio s eventualnim posljedicama izlaska Ujedinjenog Kraljevstva iz EU bez sporazuma.

Najčitanije