rs

Zeleno svjetlo Nacrtu zakona o porijeklu imovine

BANJALUKA - Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) usvojili su danas Nacrt zakona o utvrđivanju porijekla imovine i posebnom porezu na imovinu, koji je upućen u javnu raspravu u trajanju od 90 dana.

Zakon o mobingu na korak do primjene

BANJALUKA - Prijedlog zakona o zaštiti od uznemiravanja na radu, na koji se čeka godinama, dobio je danas zeleno svjetlo u Vladi Srpske, što su pozdravili sindikalci, koji se nadaju da će ga prije godišnjih odmora podržati i poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NS RS).

Reagovanje: Nije Mićin nego Grcić?

Nakon što je juče objavljeno da je Plivački savez RS dobio novo rukovodstvo i da je Saša Mićin novi predsjednik Plivačkog saveza Republike Srpske, a novi predsjednik Skupštine Saveza Goran Raca, stiglo je reagovanje Nenada Grcića, koji tvrdi da je on imenovan na čelo UO PS RS.

Institut objavio preporuke za svadbe u RS

BANJALUKA - Institut za javno zdravstvo Republike Srpske objavio je preporuke koje se odnose na održavanje svadbenih svečanosti i sličnih događaja.

Vlada usvojila Prijedlog Strategije upravljanja javnim finansijama Srpske

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske usvojila je na 124. sjednici Prijedlog Strategije upravljanja javnim finansijama Republike Srpske za period 2021 - 2025. godina.

Naplata javnih prihoda premašila milijardu, veća za čak 165 miliona KM

Poreska uprava Republike Srpske je u prvih pet mjeseci ove godine na račun javnih prihoda RS, prikupila ukupno 1,123 milijarde maraka, što je za čak 164,7 miliona КM ili 17 odsto više nego u istom periodu prethodne godine.

Dodik: Nije u redu, niste u pravu, blefirate i petljate

BIJELJINA - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da Republika Srpska ne prihvata imenovanje njemačkog diplomate Kristijana Šmita za visokog predstavnika u BiH, niti bilo kakve njegove ingerencije.

Teniski savez RS uručio Đokoviću najviše priznanje

Predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović uručio je danas najboljem svjetskom teniseru Novaku Đokoviću najviše priznanje Teniskog saveza Srpske, za nemjerljiv doprinos afirmaciji i razvoju teniskog sporta u Srpskoj.

Pušten u rad sistem koji detektuje nevezanje pojasa i upotrebu telefona

BANJALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske pustilo je zvanično u rad pametni sistem za detekciju i obavještenje o korištenju sigurnosnog pojasa i mobilnog telefona, koji je instaliran u naselju Lazarevo, u Bulevaru srpske vojske.

Vlada RS dala saglasnost: Za povećanje plata radnika 2,5 miliona KM

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske dala je danas saglasnost na Plan utroška sredstava Ministarstvu privrede i preduzetništva za period 1. januar 30. jun na ime podsticaja za povećanje plata radnika, u iznosu od 2.500.000 KM.

Najčitanije