rudnik

Kineski rudari imali simptome slične koroni prije sedam godina

Istraga je otkrila da trag koronavirusa seže sedam godina nakon što su se ljudi, koji su radili u rudniku punom šišmiša i pacova u Kini, razboljeli a njihovi uzorci poslati u Vuhan na testiranje.

Mjanmar: Klizište odnijelo najmanje 162 života

JANGON - Najmanje 162 osobe poginule su danas u klizištu u rudniku žada na sjeveru Mjanmara, saopštili su zvaničnici.

Rudar, otac 30 djece, preko noći postao milioner

Rudar iz Tanzanije postao je preko noći milioner nakon što je iskopao dva najveća komada tanzanita, jednog od najrjeđih minerala na svijetu.

U izolaciji 64 rudara u Lukavcu

SARAJEVO - Grupa od 64 rudara iz površinskog kopa Rudnika lignita Šikulje u Lukavcu trenutno se nalazi u izolaciji, jer su imali kontakt s komoratom kojem je potvrđena zaraza virusom korona.

Pomirenje Australija izbacila Rio Tinto iz plana o izmirenju

MELBURN - Australijska starosjedilačka grupa Pomirenje Australija izbacila je danas rudarsku kompaniju Rio Tinto iz svog plana o izmirenju nakon što je ta kompanija raznijela dvije drevne svete pećine u sklopu proširenja rudnika krajem maja.

Dvojica rudara zatrpana u rudniku Novo Brdo

NOVO BRDO - Dvojica rudara u rudniku Novo Brdo jutros su zatrpana na petom horizontu rudnika, rekao je Srni portparol Kosovske policijske službe za rejon Gnjilana Ismet Hašani.

U urušavanju rudnika poginule dvije osobe

MONROVIJA - Liberijski zvaničnik Emanuel Sven rekao je da su dva rudara poginula u urušavanju rudnika na zapadu Liberije.

Iz rudnika ukradene poluge zlatne i srebrne legure

MEKSIKO SITI - Grupa naoružanih pljačkaša ušla je u rudnik zlata na sjeveru Meksika i ukrala poluge zlatne i srebrne legure, saopšteno je iz kompanije "Minas de oro nasional", koja upravlja rudnikom.

Zbog kašnjenja uplata rudari "Raspotočja" odbili sići u jamu

ZENICA - Rudari u pogonu "Raspotočje" Rudnika mrkog uglja Zenica od sinoć odbijaju sići u jamu zbog kašnjenja uplate obaveza za rate kredita i toplog obroka.

Rudnik Omarska 15 godina doprinosi ekonomskoj stabilnosti

PRIJEDOR - U Rudniku "Arselor Mital Prijedor" su za 15 godina postojanja proizvedena 24 miliona tona koncentrata željezne rude, ukloljeno 130 miliona tona jalovine, dok je više od 120 miliona KM uloženo u poboljšanje proizvodnog procesa, te isplaćeno 285 miliona KM za radnička primanja i više od 1,1 milijardu KM dobavljačima.

Najčitanije