rusija

Putin: Nećemo prekinuti tranzit gasa preko Ukrajine

SOČI - Puštanje u rad gasovoda Severni tok 2, koji je komercijalni projekat, ne znači da će Rusija zaustaviti tranzit gasa kroz Ukrajinu, izjavio je danas ruski predsjednik Vladimir Putin na sastanku sa izvršnim direktorima njemačkih preduzeća u Sočiju.

Do kraja mjeseca u Srbiju stiže "Pancir-S"?

MOSKVA - Rusija će do kraja ovog mjeseca isporučiti nekoliko jedinica kompleksa PVO "Pancir-S".

Krim traži od Srbije: Ne odugovlačite sa priznanjem

BEOGRAD - Srbija ne bi trebalo da odugovlači sa priznavanjem Krima kao dijela Rusije, izjavio šef komiteta za narodnu diplomatiju i međunarodne odnose krimskog parlamenta.

Povećanje proizvodnje gasa za dva odsto

​MOSKVA - Rusija će u ovoj godini povećati proizvodnju gasa za dva procenta u poređenju sa prošlom godinom, na 740 milijardi metara kubnih, izjavio je ruski ministar energetike Aleksander Novak.

Bugarski diplomata protjeran iz Rusije

SOFIJA - Ruske vlasti protjerale su jednog bugarskog diplomatu kao odgovor na odluku Sofije da ne izda vizu novom ruskom vojnom atašeu, saopštilo je danas bugarsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Ubio bivšu ženu, posinka i dvogodišnjeg sina, drugi posinak se spasio

Javnost u Rusiji šokirao je zločin koji se u utorak desio u gradu Mendeljevsku, u republici Tatarstan. Tamo je 41-godišnji mještanin Ajnur Harisov u alkoholisanom stanju na smrt nožem izbo bivšu suprugu Angelinu, 19-godišnjeg pastorka i svog 2-godišnjeg sina.

Napravio lažni granični prelaz da bi prevario migrante

MOSKVA - U Rusiji je uhapšen muškarac koji je postavio lažne granične oznake kako bi prevario četvoricu migranata da misle da su ušli na teritoriju Finske.

Ruski ambasador u Berlinu negira njemačke optužbe

BERLIN - Ruski ambasador u Berlinu izjavio je u srijedu da nema nikakvih dokaza o umješanosti ruske vlade u augustovski incident u Berlinu u kome je gruzijskog državljana navodno ubio ruski državljanin.

Rusija spremna da isporuči avione za "Air Serbia"

SOČI - Predsjednik Rusije Vladimir Putin je rekao da je ruska strana spremna da pomogne Srbiji u obnovi avioflote srpskog nacionalnog prevoznika "Air Serbia".

NATO: Ruske agresivne akcije prijetnja evroatlantskoj bezbednosti

LONDON - Čelnici NATO-a ocijenili su danas da ruske agresivne akcije predstavljaju prijetnju evroatlantskoj bezbjednosti, kao što i sve veći uticaj Kine predstavlja izazov za savez.

Najčitanije