rusija

Pompeo: Biće plaćena ogromna cijena ako su tačni izvještaji o Rusiji

VAŠINGTON - Državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država Majk Pompeo izjavio je da je obavijestio ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova da će, kako je rekao, "biti plaćena ogromna cijena" ako se pokaže da su izvještaji obavještajnih službi o tome da je Rusija ucijenila glave američkih vojnika u okviru trupa u Avganistanu, tačni.

Ruska kompanija na udaru naoružanih napadača u Minsku

MINSK - Ruska kompanija "Yandex" saopštila je danas da su nepoznati naoružani napadači upali u njene prostorije u bjeloruskoj prestonici Minsku i da kompanija nastoji da dođe do pouzdanih informacija o ovom napadu, izvjestio je Rojters.

Jonjić: Ruska vakcina bi mogla biti efikasna

Hrvatski imunolog Stipan Jonjić izjavio je da bi kombinacija dva virusa u ruskoj vakcini protiv korona virusa mogla biti efikasna, ali da bi se stavila u upotrebu, to mora biti i dokazano.

Rusija planira proizvodnju pet miliona doza vakcina mjesečno

MOSKVA - Rusija planira da napravi pet miliona doza vakcina protiv virusa korona mjesečno u decembru i januaru, rekao je direktor Nacionalnog istraživačkog centra za epidemiologiju i makrobiologiju "Gamaleja", Aleksandar Gintsburg.

Ruski diplomata u Hrvatskoj: Iza priča o vakcini stoji ljubomora

ZAGREB - U Ambasadi Rusije u Zagrebu smatraju da iza svih priča u vezi s ruskom vakcinom za virus korona stoji ljubomora.

Brazilska Parana potpisala sa Rusijom sporazum o vakcini

BRAZILIJA - Brazilska država Parana potpisala je memorandum o razumijevanju s Rusijom o ruskoj vakcini protiv korona virusa.

Ruska vakcina protiv kovida nokautirala cijene zlata i srebra

Cijene plemenitih metala zabilježile su noćas drastičan pad na azijskim tržištima usljed oporavka apetita za rizikom nakon ohrabrujućih ekonomskih podataka i nada u novi američki paket ekonomskih podsticaja koji je pogurao indeks S&P500 blizu rekordnih nivoa.

Stabilna epidemiološka situacija u Rusiji

MOSKVA - Ruski krizni štab saopštio je danas da je u posljednja 24 sata broj novih slučajeva porastao za 5.102, ukupno 902.701 i da dnevni porast broja novooboljelih nije premašio 0,6 odsto u posljednjih 11 dana.

I Njemačka sumnja u rusku vakcinu

BERLIN - Njemačka je danas izrazila sumnju u kvalitet i bezbjednost ruske vakcine protiv virusa korona i istakla da se lijek u Evropskoj uniji može registrovati tek poslije svih kliničkih ispitivanja.

Stručnjaci reagovali zbog vakcine: Ruski potez lakomislen i bezobziran

Vijest da je Rusija prva registrovala vakcinu protiv novog virusa korona prenijeli su svi svjetski i regionalnni mediji i izazvala uzbunu među stručnjacima za javno zdravlje, koji kažu da je teško vjerovati u vakcinu za koju nisu objavljeni svi podaci iz tih ispitivanja.

Najčitanije