saRAJEVO

Sarajevo danas najzagađeniji glavni grad na svijetu

Sarajevo je danas najzagađeniji glavni grad na svijetu, pa stručnjaci preporučuju građanima da ne napuštaju svoje domove, ako ne moraju.

Automobil završio na krovu

SARAJEVO - U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Srednjem u blizini Sarajeva, jedan automobil se prevrnuo i završio na krovu.

Gradonačelnik Sarajeva: Građani uznemireni, preduzmite potrebne mjere

SARAJEVO - Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka pozvao je sve nadležne institucije da preduzmu potrebne mjere radi predostrožnosti povodom informacije da bi kineski turisti iz Vuhana, žarišta epidemije koronavirusa, koji su stigli u BiH mogli posjetiti Sarajevo.

Sarajevo i Beograd i danas među najzagađenijima u svijetu

SARAJEVO - Zbog visoke koncentracije zagađujućih materija u vazduhu Sarajevo i Beograd su i danas među deset najzagađenijih gradova u svijetu.

Policija identifikovala "sankaše" na autoputu, biće novčano kažnjeni

SARAJEVO - Nakon što je juče objavljen snimak opasne vožnje na autoputu A1 kod Sarajeva, gdje je automobil užetom vukao sanke na kojima je sjedio muškarac, brzom reakcijom policijskih službenika MUP KS identifikovana su vozila i osobe koje su učestvovale u ovom prekršaju, prenose mediji.

Promet na Sarajevskoj berzi 365.664 KM

Na današnjem trgovanju na Sarajevskoj berzi ostvaren je promet od 365.664 KM, od čega 111.366 KM redovne berzanske trgovine i 254.298 KM prijavljene trgovine.

Hrvoje Miličević novi igrač Sarajeva

Hrvoje Miličević potpisao je ugovor sa Fudbalskim klubom Sarajevo. Dvadesetšestogodišnji stoper sa "bordo timom" dogovorio je saradnju do kraja sezone s mogućnošću produženja na još godinu dana.

Ivan Jukić novi igrač FK Sarajevo

​Ivan Jukić novi je fudbaler Sarajevo. Dvadesettrogodišnji krilni napadač na "Koševo" je došao kao slobodan igrač. Ugovor je potpisao na dvije i po godine.

Na Sarajevskoj berzi promet 232.112 KM

Na trgovanju na Sarajevskoj berzi danas je ostvaren promet od 232.112,54 KM.

Glasanje o nepovjerenju Vladi Kantona Sarajevo 29. januara

SARAJEVO - Skupština Kantona Sarajevo danas je s 18 glavosa za "za", 12 "protiv", i tri "suzdržana" potvrdila da će 29. januara biti održana sjednica Skupštine na kojoj će biti Prijedlog za glasanje o nepovjerenju Vladi KS.

Najčitanije