saRAJEVO

Parlament FBiH izuzet od zabrane okupljanja

SARAJEVO - Krizni štab Kantona Sarajevo donio je odluku da će izuzeti Parlament FBiH od naredbe o zabrani okupljanja u Kantonu Sarajevo.

Policijski čas u Kantonu Sarajevo prekršilo 29 osoba

SARAJEVO - Tokom protekle noći policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo prekršajno su sankcionisali 29 osoba zbog kršenja zabrane kretanja između 20 i 5 časova, saopšteno je iz kantonalnog MUP-a.

Potvrđena optužnica protiv Avdića: Terete ga za ubistvo djevojke

SARAJEVO - Protiv Edvina Avdića (26) iz Goražda, osumnjičenog da je prošle godine ubio djevojku Sumejju Dedović (25), Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Četvrti doktor na KCUS-u zaražen virusom korona

SARAJEVO - Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevo (KCUS) testirano je 11 novih uzoraka sa Klinike za gastroenterohepatologiju i utvrđeno je da je još jedan doktor ove klinike pozitivan na virus korona.

Dvoje zaposlenih u Domu zdravlja Vrazova u Sarajevu zaraženo koronom

SARAJEVO - Dvoje zaposlenih Javne ustanove Dom zdravlja Sarajevo pozitivno je na virus korona.

U hotelu "Evropa" i "Holidej" u Sarajevu otpušteni radnici koji su imali ugovor na određeno

SARAJEVO - Kompanija "Evropa" iz Sarajeva, u čijem su vlasništvu hoteli "Evropa" i "Holidej", otpustila je određen broj radnika zbog, kako je navedeno, novonastalih okolnosti uzrokovanih širenjem virusa korona.

Detalji ubistva u Sarajevu: Tvrdi da je zločin počinio jer mu se smračilo pred očima

SARAJEVO - Timur Kadić (41), osumnjičen za ubistvo Halima Buljubašića (67) priznao je ovo ubistvo policiji i rekao da je to učinio jer mu se “zamračilo” pred očima, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo u Hadžićima

SARAJEVO - Osoba inicijala T.K. uhapšena je zbog sumnje za ubistvo muškarca danas poslijepodne u sarajevskom predgrađu Hadžići.

U Sarajevu ubijen muškarac

SARAJEVO - U popodnevnim satima u sarajevskom naselju Hadžići desilo se ubistvo, a prema prvim informacijama ubijen je muškarac, potvrđeno je iz kantonalnog Tužilaštva.

Još osam pozitivnih na virus korona, pet u Sarajevu i tri u Brčkom

SARAJEVO - Još osam osoba u BiH pozitivno je na virus korona.

Najčitanije