saRAJEVO

Pregovori o novoj Vladi Kantona Sarajevo

SARAJEVO - Stranke "četvorke" pregovaraju o formiranju nove Vlade Kantona Sarajevo i ko bi mogao da bude na čelu nove izvršne vlasti u ovom kantonu.

U sudaru dva automobila u Sarajevu povrijeđene tri osobe

SARAJEVO - U sudaru dva automobila u sarajevskom naselju Hrasno povrijeđena su tri lica, čiji stepen povreda još nije poznat, rekao je Srni dežurni operativni MUP-a Kantona Sarajevo.

Kanton Sarajevo registrovao 299 novozaraženih, osam preminulih

SARAJEVO - U Kantonu Sarajevo registrovano je 299 novih slučajeva zraraze virusom korona i osam preminulih u posljednja 24 časa, podaci su kantonalnog Zavoda za javno zdravstvo.

Zbog pogoršanja kvaliteta vazduha proglašena epizoda "Upozorenje" u KS

Zbog pogoršanja kvaliteta vazduha, Vlada Kantona Sarajevo je, na prijedlog Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, donijela odluku kojom je proglasila epizodu "Upozorenje" u zonama A, B, C i D Plana interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka u KS.

Rođeno 15 "mrvica" u proteklih godinu dana u Bolnici "Srbija"

ISTOČNO SARAJEVO - U Bolnici "Srbija" u Istočnom Sarajevu u proteklih godinu obavljeno je 12 prijevremenih porođaja i rođeno je 15 "mrvica", a bilo je i pet transporta za Banjaluku, jer se radilo o trudnicama u riziku, izjavila je Srni novoizabrani predsjednik Udruženja roditelja prijevremeno rođene djece u Republici Srpskoj Mileva Mirović Tanić.

Zatražili hitnu mobilizaciju svih zdravstvenih kapaciteta u KS

SARAJEVO - Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo zatražio je hitnu mobilizaciju svih kapaciteta javno-zdravstvenih ustanova u Kantonu Sarajevo s ciljem ispomoći ustanovama primarnog nivoa zdravstvene zaštite, kao i bolnicama.

Nenadić: Neophodno zapošljavanje vozača u domovima zdravlja u KS

SARAJEVO - Predsjednik Vlade Kantona Sarajevo Mario Nenadić rekao je da će se morati prekršiti moratorijum na zapošljavanje u zdravstvu u pojedinim slučajevima, prije svega u angažovanju nemedicinskog kadra kao što su vozači za prevoz pacijenata u domovima zdravlja, koji su trenutno neophodni.

Dodik otvorio objekat transfuzije u bolnici "Srbija": Pobjeda je izgraditi nešto novo

ISTOČNO SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, direktor Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske Gordana Guzijan i direktor Bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu Nebojša Šešlija otvorili su večeras objekat transfuzije u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Krizni štab: Rezultati PCR testiranja u Sarajevu narednih dana stizaće brže

SARAJEVO (AA) - Iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo pozvali su na poštivanje ranije izrečenih mjera radi suzbijanja širenja virusa korona.

U KS od 1.752 uzorka potvrđeno 665 novih slučajeva korone

SARAJEVO - Nakon analize 1.752 uzorka, prikupljena u periodu od 2. do 7. novembra, među kojima se nalaze i zaostali testovi iz JU Dom zdravlja KS koji su obrađani u privatnim laboratorijama, u Kantonu Sarajevo je potvrđeno 665 novozaraženih osoba virusom korona.

Najčitanije