saRAJEVO

Premijer Kantona Sarajevo obustavio korištenje godišnjih odmora

SARAJEVO - Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić naložio je danas predsjednici i svim članovima Kriznog štaba i zaposlenima kantonalnog Ministarstva zdravstva, te direktorima i svim članovima upravljačkih tijela javno zdravstvenih ustanova u Kantonu Sarajevo da obustave korištenje započetih kao i planiranih godišnjih odmora do daljeg.

Na KCUS testirana 502 uzorka, na COVID-19 pozitivno 85 osoba

SARAJEVO - Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu testirana su 502 uzorka na prisustvo virusa korona, a pozitivno je 85 osoba.

Dvije saobraćajke na auto-putu kod Sarajeva, jedan vozač povrijeđen

SARAJEVO - Na auto-putu kod Vlakova, blizu Sarajeva, dogodile su se dvije saobraćajne nezgode, a jedno lice je povrijeđeno, rečeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

SDA: Sarajevo se pretvara u najveći klaster u Evropi

SARAJEVO - Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) je na danas održanoj sjednici raspravljalo o problemima koje je donijela pandemija virusa korona, te o načinima borbe protiv posljedica pandemije sa zdravstvenog i ekonomskog aspekta.

UEFA mijenja pravilo, Zvezda može na Sarajevo, Partizan na Borac?

Virus korona je promijenio mnoga pravila kada je fudbal u pitanju pa tako i nepisano pravilo UEFA da kvalifikacijama ne spaja klubove iz BiH, Srbije i Hrvatske.

U sarajevskoj bolnici uspješno porođena trudnica pozitivna na kovid-19

Na Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo Opšte bolnice "Prim. dr Abdulah Nakaš" u Sarajevu uspješno je obavljen i četvrti porod trudnice pozitivne na SARS COV2 PCR test.

Sarajevo film festival biće održan sa smanjenim kapacitetima kina

Sarajevo film festival biće održan uprkos pandemiji virusa korona, a kako su već ranije najavili organizatori, ova najznačajnija filmska smotra u regiji trajaće od 14. do 21. avgusta i to u novom, prilagođenom formatu i u skladu s aktualnim epidemiološkim mjerama.

KCUS testirao 483 osobe, pozitivno 128

SARAJEVO - Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu testirana su 483 uzorka na prisustvo virusa korona, a pozitivno je 128 osoba.

"Skenderija" i "Zetra" objekti za uspostavljanje privremenog izolatorijuma

SARAJEVO - Za uspostavljanje privremenog izolatorijuma koji se može obezbijediti u roku od 24 časa Kanton Sarajevo iskoristiće neke od ustanova u svom vlasništvu kao što su studentski domovi, Centar "Skenderija", Olimpijska dvorana "Zetra" ili neki drugi odgovarajući prostor, izjavio je premijer ovog kantona Mario Nenadić.

U Kantonu Sarajevo zatvoreno 11 područnih ambulanti

SARAJEVO - U Kantonu Sarajevo zatvoreno je 11 područnih ambulanti zbog potrebe preraspoređivanja zdravstvenih radnika u okolnostima vanrednog stanja izazvanog virusom korona.

Najčitanije