saRAJEVO

Podrška Novom Pazaru iz Sarajeva

SARAJEVO - Sarajevska Vijećnica večeras je osvijetljena bojama nacionalne zastave sandžačkih Bošnjaka u znak solidarnosti i podrške ovom dijelu Srbije koji se suočava sa velikim izazovima izazvanim posljedicama virusa korona.

Proroku osam mjeseci robije zbog ranjavanja sugrađanina

ISTOČNO SARAJEVO - Tridesetosmogodišnji Ljubiša Prorok iz Istočnog Sarajeva osuđen je u Okružnom sudu u tom gradu na osam mjeseci robije jer je 2014. godine iz pištolja ranio Gorana Bajića.

Hrabra Sarajka prohodala zajedno sa sinom

SARAJEVO - Mela Bajrambašić iz Sarajeva kojoj je prije više od godinu dana neposredno nakon carskog reza amputirana noga ovih je dana uspješno završila vježbe, ponovo prohodala, a proteza joj je postala novi životni saputnik i prijatelj.

Turci sletjeli u Sarajevo pa vraćeni istim letom u Istanbul

SARAJEVO - Sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo vraćeno je 17 državljana Turske jer nisu ispunjavali uslove za ulazak u BiH.

Zdravstveni radnici u Kantonu Sarajevo najavili mirne proteste

SARAJEVO - Zdravstveni radnici u Kantonu Sarajevo najavili su za četvrtak, 9. jul, mirne proteste ispred zgrade kantonalne Vlade, zbog, kako su naveli, nepotpisivanja novog granskog Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva za područje ovog kantona.

Studenti medicine u Sarajevu u samoizolaciji zbog zaražene koleginice

SARAJEVO - Studenti pete godine Medicinskog fakulteta u Sarajevu nalaze se u samoizolaciji, nakon što je otkriveno da je jedna studentkinja zaražena virusom korona.

70 kandidata prijavljeno za Pravni fakultet u Istočnom Sarajevu

Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu u prvom upisnom roku u prvu godinu prvog ciklusa studija u akademsku 2020/2021. godinu prijavilo se 70 kandidata, što je za 20 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

U Kantonu Sarajevo još 49 slučajeva virusa korona

SARAJEVO - U Kantonu Sarajevo u protekla 24 časa potvrđeno je 49 novih slučajeva zaraze virusom korona, podaci su kantonalnog Zavoda za javno zdravstvo.

MUP-u KS prijavljena bomba u blizini stadiona Grbavica

SARAJEVO - U popodnevnim satima je Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo dojavljeno da se u blizini stadiona Grbavica nalazi bomba.

Dodik i mitropolit Hrizostom o povratku imovine SPC u Sarajevu

ISTOČNO SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je danas sa NJegovim visokopreosveštenstvom mitropolitom dabrobosanskim Hrizostomom o mogućnostima povrata imovine Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Sarajevu.

Najčitanije