saRAJEVO

Novogodišnje žurke uz "Crvenu jabuku", "Hladno pivo", Joksimovića...

BANJALUKA, SARAJEVO - Jelena Tomašević, "Crvena jabuka", Željko Joksimović, Hari Mata Hari, te "Hladno pivo2, samo su neki od izvođača koji će građane BiH zabavljati na trgovima 31. decembra i uz koje će dočekati novu 2020. godinu.

Pokušaj ubistva u Sarajevu: Muškarcu se bore za život nakon što je u prsa uboden nožem

SARAJEVO - Čuvar koji radi na Klinici urgentne medicine Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, prekjuče je u 16.30 sati obavijestio šefa smjene u Policijskoj stanici Centar u Sarajevu da je doktorima dovezen mušakarac s teškom povredom grudnog koša.

Migrante će smjestiti u kasarne u Sarajevu i Tuzli

SARAJEVO - Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH u tehničkom mandatu, rekao je da su za migrante obezbijeđene dvije nove lokacije u Sarajevskom i Tuzlanskom kantonu.

Napadnuti ljekar KCUS-a na protestu: Zabio mi je cijev revolvera na vrat

SARAJEVO - Klinički centar Univerziteta u Sarajevu najoštrije je i danas osudio napad na doktora Edu Hasanbegovića, koji se desio 12. novembra u prostorijama Pedijatrijske klinike.

Vatra progutala vulkanizersku radnju u Sarajevu

SARAJEVO - U ulici Safeta Zajke u sarajevskom naselju Boljakov Potok tokom noći je izbio požar u vulkanizerskoj radnji. Na svu sreću povrijeđenih nije bilo, pišu federalni mediji.

Hitan sastanak na KCUS-u, donesena odluka o štrajku

SARAJEVO – Povodom napada i prijetnji na doktora Edu Hasanbegovića, Klinički centar Univerziteta u Sarajevu je održao hitan sastanak kojem su prisustvovali generalni direktor KCUS-a Sebija Izetbegović, svi direktori disciplina, šefovi klinika, glavne sestre, svi ljekari klinika smještenih na lokalitetu Jezero, predsjednica Sindikata KCUS-a Dženana Hrustemović, DMS i predsjednik Ljekarske komore FBiH dr. Harun Drljević.

Vozilom pokosio pješaka pa pobjegao

SARAJEVO - Pedesetdevetogodišnji S. Dž. iz Rogatice teško je povrijeđen juče u šest sati na raskrsnici ulica Džemala Bijedića - Nikole Šopa - Hivzi Bjelevca - Briješčanska na Ilidži.

Za tri dana evidentirana 233 prekoračenja brzine

ISTOČNO SARAJEVO - Na području koje pokriva Policijska uprava Istočno Sarajevo, tokom trodnevne akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju kontrolisano je 795 vozača, evidentirano 233 prekoračenja brzine i izdato 426 prekršajnih naloga.

Punac zeta upucao u glavu

SARAJEVO - Adnan Tahirović iz Sarajeva teško je povrijeđen u pucnjavi koja se rano jutros dogodila u sarajevskoj opštini Novo Sarajevo, potvrđeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Incident u Sarajevu: Roditelj prijetio pištoljem doktoru na KCUS

SARAJEVO - Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu roditelj bolesnog djeteta na Pedijatriji je pištoljem prijetio šefu Klinike za pedijatriju, prenose federalni mediji.

Najčitanije