sanjin sefić

Jedan od pomagača Sanjina Sefića sve priznao i nagodio se s Tužilaštvom

SARAJEVO - U nastavku ponovljenog suđenja Sanjinu Sefiću jedan od pomagača u bjekstvu Saud Nišić priznao je krivicu.

Počelo ponovljeno suđenje Sanjinu Sefiću

SARAJEVO - Čitanjem optužnice danas je u Kantonalnom sudu Sarajevo počelo ponovljeno suđenje Sanjinu Sefiću, koji se tereti da je 10. oktobra 2016. godine u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule studenkinje Edita Malkoč iz Bosanske Krupe i Selma Agić iz Bugojna.

Odgođeno suđenje Sefiću, nije se pojavio Salihović, sudija naredio njegovo privođenje

SARAJEVO - U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je odgođeno suđenje Sanjinu Sefiću, jer se Amar Salihović, jedan od pomagača Sefića, nije pojavio u sudnici.

Sanjin Sefić osuđen na 14 i po godina zatvora

SARAJEVO - Sudsko vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu osudilo je Sanjina Sefića na 14,5 godina zatvora za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanja pomoći povrijeđenoj osobi nakon saobraćajne nesreće.

Odbrana Sanjina Sefića: To je mogao biti bilo ko

SARAJEVO - Odbrana Sanjina Sefića danas je iznijela završne riječi kojima je okončan proces koji se vodio protiv njega, a Tužilaštvo Kantona Sarajevo ga tereti da je 10. oktobra 2016. godine u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu, automobilom usmrtio studentkinje Selmu Agić i Editu Malkoč.

Tužilaštvo KS zatražilo maksimalnu kaznu za Sanjina Sefića

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo iznijelo je završne riječi u slučaju Sanjina Sefića, zatraživši maksimalnu kaznu zatvora za dva krivična djela: izazivanje opšte opasnosti i neukazivanje pomoći nakon saobraćajne nesreće.

Prijava protiv tužiteljke jer nije spremila završne riječi u slučaju "Sefić"

SARAJEVO - Dalida Burzić, glavni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, podnijeće disciplinsku prijavu protiv tužioca Advije Hajdo-Balte jer nije spremila završne riječi za današnje ročište u slučaju "Sanjin Sefić".

Suđenje Sanjinu Sefiću i drugima odgođeno za 22. avgust

SARAJEVO - U Kantonalnom sudu Sarajevo (KSS) danas je, usljed nedolaska jednog od optuženih, odgođeno suđenje Sanjinu Sefiću i drugima, a novo ročište zakazano za 22. avgust.

Vještak iz Srbije tvrdi: Sefić je vozio 65 km/h, pješakinje nisu bile na prelazu

SARAJEVO - U nastavku suđenja Sanjinu Sefiću iskaz je davao vještak iz Srbije Milan Vujanić koji u svom nalazu tvrdi da je Sefić vozio 65 kilometara na sat kada je udario Selmu Agić i Editu Malkoč koje su, kako kaže, bile udaljene od pješačkog prelaza 8,6 metara.

Sefić: Ne spavam dvije godine, volio bih da sam ja stradao

SARAJEVO - Ročište u predmetu protiv Sanjina Sefića danas je održano na Kantonalnom sudu u Sarajevu i to nakon što je osam puta odgađano.

Najčitanije