sankcije

Kina upozorava SAD: Povucite sankcije ili snosite posljedice

PEKING - Kina je zatražila od Sjedinjenih Američkih Država da povuku sankcije uvedene kineskoj vojsci zbog kupovine ruskog oružja, uz upozorenje da će u suprotnom "snositi posljedice".

Lavrov: Moskva čini sve da ne zavisi od Amerike

MOSKVA - Rusija čini sve što je neophodno da ne zavisi od SAD, koje kontrolišu dolarski međunarodni finansijski sistem, rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, komentarišući nove američke sankcije protiv 33 ruska državljana i entiteta.

Peking: SAD da ukinu sankcije našoj vojsci ili će snositi posljedice

PEKING - Kina je zatražila od SAD da ukinu sankcije njenoj vojsci povodom kupovine ruskih aviona i projektila ili će "snositi posljedice".

SAD uvele sankcije Kineskoj vojnoj agenciji zbog Rusije

VAŠINGTON - SAD su uvele danas sankcije kineskoj vojnoj agenciji i njenom direktoru zbog kupovine vojne opreme od Rusije.

Špirić: Kunem se pred Bogom i narodom da nisam umiješan u korupciju

BANJALUKA - Poslanik SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini BiH Nikola Špirić izjavio je danas da navodi da postoje čvrsti dokazi da je on umiješan u korupciju, zbog čega ga je američka administracija stavila na "crnu listu", predstavljaju laž, spin, podmetanje i političku ucjenu.

Merkel: Ukidanje sankcija Rusiji nakon primirja u Ukrajini

BERLIN - Sankcije Rusiji neće biti ukinute sve dok se ne postigne stvarno primirje u Ukrajini, izjavila je njemački kancelar Angela Merkel.

SAD najavile sankcije gasovodu “Sjeverni tok 2”

MOSKVA -- SAD bi mogle da uvedu sankcije rusko-njemačkom gasovodu "Severni tok 2", rekao je američki ministar energetike Rik Peri koji se nalazi u posjeti Moskvi.

Amerika razmatra uvođenje sankcija "Suhoju"

VAŠINGTON - Ministarstvo finansija SAD razmatra uvođenje sankcija ruskoj kompaniji "Suhoj", zbog mogućnosti da su avioni ruske kompanije korišteni prilikom izvođenja napada hemijskim oružjem u Siriji, izjavio je pomoćnik sekretara Odjeljenja za borbu protiv finansiranja terorizma Maršal Bilingslea.

Istražujemo: Kome je sve Stejt department iz BiH i regiona uveo sankcije?

VAŠINGTON, SARAJEVO - Nikola Špirić, poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu BiH, zadnji je u nizu iz BiH i s Balkana kome su Sjedinjene Američke Države uvele sankcije.

Kina uvodi trgovinske sankcije Americi?

ŽENEVA -- Kina će zatražiti od Svjetske trgovinske organizacije (STO) dozvolu da uvede trgovinske sankcije SAD-u jer Vašington, kako kažu kineske vlasti, nije ispoštovao presudu donijetu u sporu o američkim antidamping carinama na kineske proizvode, javlja Rojters pozivajući se na dnevni red utvrđen za sjednicu STO iduće nedjelje.

Najčitanije