sankcije

Turska o sankcijama SAD: Velika greška

ANKARA - Turska je osudila kao "veliku grešku" odluku SAD da uvede sankcije toj zemlji zbog kupovine ruskog raketnog sistema S-400 i najavila da će Vašingtonu uzvratiti na način na koji smatra da je neophodno, pošto je u više navrata pozvala SAD da dijalogom riješe ovo pitanje.

SAD uvele sankcije Ankari zbog kupovine ruskih sistema S-400

VAŠINGTON - SAD su uvele sankcije Turskoj zbog odluke Ankare da kupi raketne sisteme protivvazdušne odbrane S-400 od Rusije.

SAD uvele nove sankcije Iranu, na meti naftni sektor

VAŠINGTON - Amerika je danas uvela nove sankcije Iranu koje su usmjeren na naftni sektor Islamske Republike, uključujući Ministarstvo za naftu te zemlje.

EU uvela sankcije šefu ruske vojne obavještajne službe zbog krađe Merkelinh mejlova

Evropska unija uvela je sankcije šefu ruske vojne obavještajne službe (GRU) Igoru Kostjukovu i još nekim ruskim državljanima optuženim za hakerski napad na njemački parlament 2015. godine, u kojem su ukradeni mejlovi kancelarke Angele Merkel.

Lavrov: Odgovorićemo na sankcije na isti način

MOSKVA - Moskva će recipročno odgovoriti na sankcije Evropske unije zbog slučaja navodnog trovanja ruskog opozicionara Alekseja Navalnog, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

EU uvela sankcije nekolicini zvaničnika, ali ne i Lukašenku

Evropska unija je uvela sankcije ministru unutrašnjih poslova Bjelorusije Juriju Karaevu i direktoru Izborne komisije Lisiji Mihalovnoj Jermošini, ali su izuzeli predsjednika Aleksandra Lukašenka, objavljeno je danas u Službenom glasniku EU.

SAD uvode sankcije za više od 20 osoba i entiteta u Iranu

VAŠINGTON - SAD će sutra uvesti sankcije za više od 20 osobe i entiteta koji su uključeni u iranski nuklearni, raketni i program konvencionalnog naoružanja, rekao je neimenovani američki zvaničnik.

Lavrov: Odgovorićemo na eventualne nove sankcije Zapada

MOSKVA - Moskva će odgovoriti na eventualne nove sankcije Zapada, poručio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

"Spor Turske i Kipra odlaže sankcije Evropske unije Bjelorusiji"

Evropska unija odložiće uvođenje sankcija Bjelorusiji zbog spora Kipra i Turske oko energetskih resursa u istočnom Sredozemlju, saopštilo je četvoro neimenovanih diplomata EU.

MKS osuđuje američke sankcije

NJUJORK - Međunarodni krivični sud (MKS)) osudio je danas nove američke sankcije koje prijete da naruše zajedničku borbu protiv imuniteta za masovne ratne zločine, rekao je danas zvaničnik tog suda O'Gon Kvon.

Najčitanije