sankcije

SAD na "crnu listu" dodale još 11 kineskih kompanija

Američko Ministarstvo trgovine saopštilo je danas da su na ekonomsku "crnu listu" dodali 11 kompanija iz Kine za koje navode da su umiješane u kršenje ljudskih prava Ujgura u regionu Sinđijang.

Britanija objavila listu sankcija za ruske i saudijske državljane

LONDON - Britanska prva lista sankcija imaće za cilj 25 ruskih državljana za koje navodi da su umiješani u zlostavljanje i ubistvo advokata Sergeja Magnickog i 20 saudijskih državljana zbog umiješanosti u ubistvo novinara Džamala Kašogija, saopštilo je u ponedjeljak ministarstvo inostranih poslova.

EU produžila sankcije Asadu i drugim sirijskim zvaničnicima

BRISEL - Evropska Unija danas je produžila sankcije protiv sirijskog predsjednika Bašara el Asada, drugih političkih zvaničnika, oficira vojske i poslovnih ljudi na još godinu dana.

Rat za čipove: Novi sukob Amerike i Kine mogao bi da uništi najveće svjetske kompanije

Između Amerike i Kine izbio je novi sukob, zbog prodaje američkih čipova kineskom „Huaveju“, a jedni drugima prijete pravim ekonomskim ratom u kom bi mogle da budu uništene neke od najvećih svjetskih kompanija.

SAD uvodi nove restrikcije za Huawei

Vlada Sjedinjenih Američkih Država uvodi nove restrikcije kineskom gigantu Huawei kojem će biti ograničena mogućnost upotrebe američke tehnologije prilikom pravljenja poluprovodnika, prenio je AP.

Sankcije za doktore koji se ne odazovu da rade

BIHAĆ - Ministrica zdravstva u Vladi USK Nermina Ćemalović iskazala je nezadovoljstvo ponašanjem jednog broja zdravstvenih radnika u Unsko-sanskom kantonu, koji su odbili da se stave na raspolaganje u trenutnoj situaciji.

Amerikanci napravili plan za ukidanje sankcija Venecueli

MAJAMI - Zvaničnici SAD tvrde da je Trampova administracija spremna da ukine sankcije Venecueli u slučaju formiranja privremene vlade koju bi činili saveznici predsjednika Nikolasa Madura i opozicionog lidera Huana Gvaida, prenosi AP.

"Smjesta ukinuti sankcije Rusiji, Iranu i drugima"

PARIZ - Ekonomske sankcije uvedene Rusiji, Iranu i drugim zemljama moraju što prije biti ukinute zbog pandemije virusa korona, izjavio je član Narodne skupštine Francuske Žoze Evrar.

Kina zatražila od SAD ukidanje sankcija Iranu zbog virusa korona

PEKING - Kina je u ponedjeljak zatražila od Sjedinjenih Država da trenutno ukinu sankcije Iranu, u jeku borbe te bliskoistočne zemlje protiv epidemije virusa korona.

Stupile na snagu sankcije SAD prištinskim vlastima

KOSOVSKA MITROVICA - Sankcije koje su prištinskim vlastima nedjeljama najavljivali zvaničnici SAD ako ne ukinu takse na srpsku robu stupile su na snagu danas, s obzirom na to da je obustavljen program Milenijum čelindž korporejšn (MCC) s investicijama na Kosovu u vrijednosti od oko 200 miliona evra, koji je zvanično trebalo da danas počne.

Najčitanije