sankcije

Rusija će ignorisati sankcije i nastaviti trgovinu s Teheranom

BRISEL - Rusija će ignorisati sankcije SAD Iranu i nastaviti trgovinu sa Teheranom bez stvaranja bilo kakvih posebnih mehanizama, izjavio je stalni ruski predstavnik u EU Vladimir Čižov.

SAD uvele sankcije Madurovom sinu

VAŠINGTON - SAD su pojačale pritisak na predsjednika Venecuele Nikolasa Madura i uvele sankcije njegovom sinu, koji se takođe zove Nikolas Maduro.

Kina odbacuje sankcije SAD zbog uvoza iranske nafte

PEKING - Kina ne priznaje sankcije koje su SAD uvele zemljama koje uvoze iransku naftu, izjavio je danas kineski izaslanik za pregovore o očuvanju nuklearnog sporazuma sa Iranom Fu Cong.

Koliko su sankcije koštale Rusiju, a koliko EU?

MOSKVA - Zapadne sankcije koštale su Rusiju 50 milijardi dolara, a EU 240 milijardi dolara od 2014. godine, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin tokom godišnjeg televizijskog programa u kojem odgovara na pitanja građana.

Putin: Ako EU ukine sankcije Moskva će odgovoriti recipročno

SANKT PETERBURG - Moskva je spremna da odgovori recipročno ako Evropska unija počne da ukida sankcije, izjavio je danas predsjednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa čelnicima vodećih svjetskih medija na Ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu.

Peskov: Sjeverni tok će biti završen bez obzira na sankcije

MOSKVA - Kremlj je uvjeren da će se izgradnja Sjevernog toka 2 završiti uprkos mogućim američkim sankcijama, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov

Ukrajina uvodi nove sankcije protiv Rusije

​KIJEV - Ukrajina uvodi nove ekonomske sankcije Rusiji, kojom se zabranjuje isporuka određenih proizvoda iz Rusije i uvode specijalne carine, izjavio je danas premijer Vladimir Grojsman.

Svijet sve opasniji nakon iranskog ultimatuma: Šta će Zapad uraditi?

TEHERAN, VAŠINGTON - Vlasti Teherana u srijedu su dale Zapadu rok od 60 dana da ispuni svoje obaveze iz Iranskog nuklearnog sporazuma. Ukoliko zemlje potpisnice svoj dio dogovora ne ispune, Iran će, kako je zaprijetio, prestati da se pridržava određenih dijelova tog sporazuma.

Tramp uveo nove sankcije Iranu

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Donald Tramp uveo je nove sankcije Teheranu koje su usmjerene ka prihodu od izvoza industrijskih metala.

Kanada uvela dodatne sankcije Madurovoj vladi

KARAKAS - Kanada je danas uvela dodatne sankcije vladi venecuelanskog predsjednika Nikolasa Madura, kojima su obuhvaćena 43 visokorangirana zvaničnika.

Najčitanije