sankcije

Sankcije za 17 Saudijaca

VAŠINGTON - Američko Ministarstvo finansija uvešće sankcije za 17 Saudijaca zbog njihove uloge u ubistvu novinara Džamala Kašogija u saudijskom Konzulatu u Istanbulu, rekao je izvor blizak administraciji.

Rohani: Sankcije nemaju uticaj na ekonomiju

TEHERAN - Iranski predsjednik Hasan Rohani rekao je danas da nove američke sankcije protiv Teherana nisu imale nikakav uticaj na privredu te zemlje, jer ih je Vašington uveo ranije.

Peskov: Nove američke sankcije biće ilegalne

MOSKVA - Rusija će smatrati ilegalnim eventualne nove američke sankcije u vezi sa hemijskim oružjem, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

SAD najavljuju nove sankcije Rusiji

VAŠINGTON - Američki Stejt department saopštio je da će uvesti dodatne sankcije Rusiji jer Moskva nije dala "razumne dokaze" da neće upotrijebiti hemijsko oružje, a nakon slučaja navodnog napada nervnim agensom na bivšeg ruskog obavještajca u Velikoj Britaniji.

EU prijeti sankcijama Italiji

BRISEL - Evropska unija bi mogla da uvede sankcije Italiji ako se ne postigne dogovor o budžetu te zemlje za narednu godinu.

Žestok udar SAD: Vraćene sve sankcije Teheranu

VAŠINGTON - Iako su nove američke sankcije Teheranu danas stupile na snagu, osam država, krupnih uvoznika iranske nafte, zasad je pošteđeno posljedica.

Stupile američke sankcije Iranu, Teheran najavljuje kršenje

VAŠINGTON - Danas stupaju na snagu američke sankcije Iranu, koje su prvobitno ukinute potpisivanjem nuklearnog sporazuma 2015. godine, a Teheran najavljuje da će ih kršiti i nastaviti da prodaje svoju naftu.

Tramp: Sankcije Iranu stupaju na snagu 5. novembra

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp je poručio da će najnovije sankcije Iranu stupiti na snagu već 5. novembra.

Merkelova za produženje sankcija Rusiji

KIJEV - Njemački kancelar Angela Merkel rekla je danas da će se NJemačka u decembru zauzeti za produženje sankcija Rusiji.

Rusija uvela sankcije ukrajinskim funkcionerima i kompanijama

MOSKVA - Rusija je danas uvela finansijske sankcije stotinama ukrajinskih političara i desetinama kompanija u vlasništvu istaknutih ukrajinskih biznismena.

Najčitanije