sankcije

Sankcije za doktore koji se ne odazovu da rade

BIHAĆ - Ministrica zdravstva u Vladi USK Nermina Ćemalović iskazala je nezadovoljstvo ponašanjem jednog broja zdravstvenih radnika u Unsko-sanskom kantonu, koji su odbili da se stave na raspolaganje u trenutnoj situaciji.

Amerikanci napravili plan za ukidanje sankcija Venecueli

MAJAMI - Zvaničnici SAD tvrde da je Trampova administracija spremna da ukine sankcije Venecueli u slučaju formiranja privremene vlade koju bi činili saveznici predsjednika Nikolasa Madura i opozicionog lidera Huana Gvaida, prenosi AP.

"Smjesta ukinuti sankcije Rusiji, Iranu i drugima"

PARIZ - Ekonomske sankcije uvedene Rusiji, Iranu i drugim zemljama moraju što prije biti ukinute zbog pandemije virusa korona, izjavio je član Narodne skupštine Francuske Žoze Evrar.

Kina zatražila od SAD ukidanje sankcija Iranu zbog virusa korona

PEKING - Kina je u ponedjeljak zatražila od Sjedinjenih Država da trenutno ukinu sankcije Iranu, u jeku borbe te bliskoistočne zemlje protiv epidemije virusa korona.

Stupile na snagu sankcije SAD prištinskim vlastima

KOSOVSKA MITROVICA - Sankcije koje su prištinskim vlastima nedjeljama najavljivali zvaničnici SAD ako ne ukinu takse na srpsku robu stupile su na snagu danas, s obzirom na to da je obustavljen program Milenijum čelindž korporejšn (MCC) s investicijama na Kosovu u vrijednosti od oko 200 miliona evra, koji je zvanično trebalo da danas počne.

Kurti: Ne vjerujem u američke sankcije, imamo posebne odnose

PRIŠTINA - Premijer Kosova Aljbin Kurti, ne negira mogućnost da SAD uvedu sankcije Prištini, ali ne vjeruje da će se to dogoditi, jer, kako kaže, "Kosovo i Amerika" imaju posebne odnose, prenijela je prištinska Gazeta Expres.

Iran traži od SAD da ukine sankcije zbog borbe protiv virusa

TEHERAN - Savjetnik iranskog predsjednika Hesamedin Ašena zatražio je od Sjedinjenih Američkih Država da ukinu sankcije Iranu koje, kako kaže, otežavaju borbu Irana protiv virusa korona.

SAD uvele sankcije ruskom Rosnjeftu zbog podrške Maduru

VAŠINGTON - SAD su uvele sankcije ogranku ruske državne naftne kompanije Rosnjeft zbog pružanja pomoći Venecueli da zaobiđe embargo na naftu.

SAD odložile uvođenje sankcija Iranu

Irački zvaničnici rekli su novinskoj agenciji AP da su SAD za 45 dana odložile Iraku zabranu uvoza gasa iz Irana, što je dio američkih sankcija Iranu.

EU uvela finansijske sankcije vehabijskom vođi iz Maoče

SARAJEVO - EU objavila je novu konsolidovanu listu finansijskih sankcija prema licima osumnjičenim za terorizam i finansiranje terorističkih aktivnosti, na kojoj se nalazi ime Nusreta Imamovića, radikalnog vehabijskog vođe iz Maoče koji je uvršten i na listu 10 najtraženijih terorista svijeta, piše "Dnevni avaz".

Najčitanije