sankcije

SAD uvele sankcije zvaničnicima bliskim Maduru

VAŠINGTON - SAD su uvele sankcije petorici venecuelanskih zvaničnika s ciljem vršenja pritiska na Venecuelu zbog održanih predsjedničkih izbora koje Vašinton smatra protivzakonitim, saopšteno je iz američkog Ministarstva finansija.

EU razmatra nove sankcije protiv Venecuele

BRISEL - Evropska unija razmatra uvođenje novih sankcija protiv vlade predsjednika Venecuele Nikolasa Madura, ali na talonu nije embargo na naftu, saopštio je danas ministar spoljnih poslova Malte, Karmelo Abela.

Brisel razmatra uvođenje novih sankcija Moskvi

KIJEV - Evropska unija razmatra uvođenje novih sankcija Rusiji, kao odgovor na zatvaranje 24 ukrajinska mornara, izjavio je specijalni predstavnik SAD za Ukrajinu Kurt Voker.

Veliki skok ruskih kompanija nakon ukidanja američkih sankcija

VAŠINGTON / MOSKVA - Akcije ruskog aluminijumskog giganta Rusala porasle su skoro osam odsto na hongkonškoj berzi, nakon što su SAD formalno ukinule sankcije protiv te kompanije.

BiH prijete sankcije Energetske zajednice: Nije ispunjena nijedna obaveza

BEČ, BANJALUKA - Energetska zajednica (EZ) ponovo će uvesti sankcije BiH ako u roku od pola godine ne budu ispunjene obaveze koje je prihvatila, potvrdila je za "Nezavisne" Barbora Pojner, portparol Sekretarijata te organizacije.

Rekordi Rusije uprkos sankcijama

MOSKVA - Uprkos sankcijama Zapada, Rusija bilježi rekordnu godinu kada je riječ o suficitu, količni zlata, proizvodnji nafte, te izvozu gasa i pšenice, navode ruski ekonomisti.

Ukrajina uvela dodatne sankcije Rusiji

MOSKVA - Savjet za nacionalnu bezbjednost Ukrajine odobrio je odluku da se Rusiji uvedu nove sankcije, koje će se odraziti i na fizička i na pravna lica sa teritorije Ruske Federacije.

Amerika uvela nove sankcije ruskim kompanijama i pojedincima

VAŠINGTON - SAD su uvele danas nove sankcije ruskim kompanijama i pojedincima i odlučile da ukinu mjere protiv firmi "Rusal", "EN+" i "ESE", saopšteno je iz američkog Ministarstva trgovine.

EU jednoglasno produžila sankcije Rusiji

BRISEL - EU je večeras jednoglasno produžila sankcije Rusiji imajući u vidu da uopšte nije postignut napredak u implementaciji sporazuma iz Minska, objavio je večeras predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk.

Haradinaj najavio nove mjere protiv Srbije

PRIŠTINA - Kosovski premijer Ramuš Haradinaj naveo je danas da Priština, pored taksi od 100 odsto na proizvode iz Srbije, može preduzeti i još gore korake, prenose prištinski mediji.

Najčitanije