sanski most

Novo vozilo za hemodijalizne pacijente

SANSKI MOST- Za potrebe prevoza hemodijaliznih pacijenata, Dom zdravlja u Sanskom Mostu nabavio je novo vozilo koje će u narednom periodu značajno poboljšati kvalitet ove vrste usluga.

Mještani sela Kijeva ne žele deponiju u svojoj blizini

SANSKI MOST- Mještani sela Kijevo, koje je udaljeno desetak kilometara od Sanskog Mosta, održali su sinoć mirni protestni skup ispred zgrade mjesne škole, te poručili kako neće dozvoliti izmještanje i izgradnju gradske deponije u blizini ovoga mjesta.

Obilježena 26. godišnjica zločina u selu Sasina

SANSKI MOST- Na lokalitetu sela Sasina, desetak kilometara od Sanskog Mosta, danas je u prisustvu velikog broja građana obilježena 26. godišnjica zločina počinjenog nad 65 civila bošnjačke i hrvatske nacionalnosti, među kojima je bila i jedna žena.

"Mulež" na svjetskom prvenstvu planinara

SANSKI MOST- Sportsko planinarsko društvo "Mulež" iz Sanskog Mosta sudjelovaće na Svjetskom prvenstvu planinara koje će se u period od 23. do 25. septembra održati u austrijskoj pokrajini Tirol.

Starom fići udahnuli novi život

SANSKI MOST - Najstarijem "fići" u Sanskom Mostu, čiji je vlasnik Mehmed Zukanović, ovih dana udahnut je novi život, nakon što je više godina bio u potpuno nefunkcionalnom stanju.

Djeca Srba povratnika dobila školski pribor

SANSKI MOST- Članovi Zavičajnog udruženja Sanjana „Grmeč“, koje svoje sjedište ima u Banjaluci, osigurali su i ove godine školski pribor za učenike osnovnih i srednjih škola iz porodica povratnika srpske nacionalnosti koji žive na području Općine Sanski Most.

Tokom ljeta utrostručene količine smeća na deponijama u Sanskom Mostu

SANSKI MOST - Kapaciteti gradske deponije u Sanskom Mostu u potpunosti su popunjeni i trenutno najveći komunalni problem u ovome gradu je gdje odlagati smeće.

Svečano otvorena "Musala 2021"

SANSKI MOST - Ovogodišnja kulturno-vjerska manifestacija "Musala 2021" svečano je otvorena danas na lokalitetu istoimenog kulturno-istorijskog spomenika u mjestu Donji Kamengrad, nadomak Sanskog Mosta.

Nevolja spaja ljude: Sanski i prijedorski vatrogasci skupa protiv vatre

SANSKI MOST, PRIJEDOR - Nevolja uvijek spaja ljude i briše razlike, a o tome možda najbolje svjedoči dugogodišnja uspješna saradnja vatrogasaca iz Sanskog Mosta i Prijedora koji, kada je to potrebno, uvijek priskaču jedni drugima u pomoć.

Izgorjelo skladište, šteta procijenjena na više stotina hiljada maraka

SANSKI MOST - U požaru koji je jučer u poslijepodnevnim satima zahvatio skladište građevinskog materijala firme "Megašpar" u Donjem Kamengradu, nekoliko kilometara od Sanskog Mosta, pričinjena je šteta koja se procjenjuje na više stotina hiljada maraka.

Najčitanije