sanski most

Djevojka iz Ključa preminula u Hitnoj pomoći u Sanskom Mostu

SANSKI MOST - Ženska osoba K.E. (26) preminula je sinoć u Službi hitne pomoći Doma zdravlja u Sanskom Mostu, nakon što je u ovu zdravstvenu ustanovu dovezena u teškom stanju.

U Sanskom Mostu otvorena "Međunarodna sedmica mira"

​SANSKI MOST - Manifestacija "Međunarodna sedmica mira", 10. do sada, svečano je otvorena u Sanskom Mostu i trajaće pet dana.

Dobri ljudi Hajiriću kupili konja

SANSKI MOST - Zahvaljujući dobrim ljudima, Sabahudin Hajirić iz sanskog naselja Magarice dobio je danas konja nakon što mu je prethodni iznenada uginuo.

Enes Kobašlić bilježi dobar urod: Vatrom grijao voćke

SANSKI MOST - Iako je ova godina izuzetno nepovoljna za voćarstvo na području Unsko-sanskog kantona, Enes Kobašlić, koji posjeduje jedan od najvećih voćnjaka na tim prostorima, očekuje dobar urod jabuke, kruške i šljive.

Sakupljaju novac da komšiji kupe novog konja

SANSKI MOST - Egzistencija Sabahudina Hajirića, koji živi u sanskom naselju Magarice, i njegove porodice dovedena je u pitanje nakon što je iznenada ostao bez konja Cvjetka, s kojim je zarađivao za život.

Medvjed svaki dan "posjećuje" staricu u podgrmečkom selu

SANSKI MOST- Milka Milinković (70), koja živi u podgrmečkom selu Grdanovci, dvadesetak kilometara od Sanskog Mosta, u posljednje vrijeme živi u strahu od medvjeda koji se spušta iz obližnjih šuma i svakodnevno je posjećuje.

Dijaspora kumovala ekonomskom uzletu

SANSKI MOST - U proteklih godinu dana na području općine Sanski Most zaposleno je 350 radnika, od čega najveći broj u firmama realnog sektora, koje su u proteklim godinama pokrenute zahvaljujući ulaganjima Sanjana koji žive i rade u inostranstvu.

Divlje svinje pustoše usjeve

SANSKI MOST - Poljoprivredni usjevi na području općine Sanski Most, kao nikada do sada, na udaru su divljih svinja koje se u krdima spuštaju s planinskih obronaka u potrazi za hranom.

Kiša prepolovila urod aronije

SANSKI MOST - U selu Čaplje, kod Sanskog Mosta, danas je počela berba na jednoj od najvećih plantaža aronije na području USK, čiji je vlasnik Hamo Biščević.

S alfa romeom starim 51 godinu stigao i do Sanskog Mosta

SANSKI MOST - Branko Vidović iz Beograda vlasnik je veoma raritetnog i vrijednog automobila alfa romeo, koji je proizveden 1968. godine, a kaže da sa svojim ljubimcem redovno sudjeluje na brojnim skupovima ljubitelja oldtajmera širom bivše Jugoslavije, te se tako provozao i Sanskim Mostom.

Najčitanije