saobraćaj

Obustava saobraćaja u centru Banjaluke

BANJALUKA - Zbog polaganja vijenaca u okviru obilježavanja Dana grada, danas će od 11.30 do 13.00 časova saobraćaj biti obustavljen u Ulici kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Aleje Svetog Save (Pozorište) do Bulevara cara Dušana (Ekvator).

Danas počinje kampanja za bezbjednost saobraćaja

BANJALUKA - U Republici Srpskoj danas počinje kampanja "Niti jedan nevezan pojas!", čiji je cilj povećanje nivoa bezbjednosti saobraćaja, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske, koje učestvuje u realizaciji akcije.

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na putu Maglaj-Doboj

SARAJEVO - Saobraćaj je obustavljen na putu Maglaj-Doboj, zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila u mjestu Mravići.

Obustavili gradski saobraćaj jer je vozač imao boginje

BEČ - U glavnom gradu austrijske pokrajine Koruška, Klagenfurtu, u srijedu je obustavljen na više sati gradski autobuski saobraćaj, jer je jedan vozač gradskog prevoza obolio od boginja.

Brzina odnosi živote u BiH: U jednom danu oko 100 udesa

SARAJEVO - U 2018. godini u BiH dogodilo se ukupno 36.672 saobraćajnih nezgoda od kojih je zabilježeno 7.494 saobraćajnih nezgoda sa poginulim i povrijeđenim osobama, te 29.178 udesa sa materijalnom štetom, podaci su BIHAMK-a.

Pogledajte mapu najopasnijih puteva u Bosni i Hercegovini

U protekloj 2018. godini dogodilo se ukupno 36.672 saobraćajnih nezgoda od kojih je zabilježeno 7.494 saobraćajnih nezgoda sa poginulim i povrijeđenim osobama, te 29.178 saobraćajnih nezgoda sa materijalnom štetom, saopšteno je u posljednjem izvještaju BIHAMK-a.

Bez gužve u saobraćaju, provjerite stanje na graničnim prelazima

​BANJALUKA - Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraća se bez zastoja i posebnih ograničenja, dok na graničnim prelazima nema zadržavanja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Ako vozite kroz Austriju evo šta trebate znati

Saobraćajna pravila i znakovi u Austriji u načelu odgovaraju onima u ostalim evropskim zemljama. Na svim autoputevima i brzim cestama u ovoj alpskoj zemlji postoji obaveza plaćanja putarine.

Crvena, žuta i zelena: Zašto su baš te boje na semaforu?

Prvi semafori na svijetu bile su plinske svjetiljke postavljene kod Vestminsterske palate u Londonu 1868. godine. Njima se upravljalo ručno, a bili su aktivni samo noću. Prvi semafori na struju uvedeni su u Detroitu u SAD-u 1912. godine.

Šta trebate znati ako vozite kroz Sloveniju?

Sloveniju se može dobro proputovati svim prevoznim sredstvima, ali je najjednostavnije vlastitim automobilom.

Najčitanije