savjet bezbjednosti

Peru i Bolivija pozivaju na poštovanje Rezolucije 1244

NJUJORK - Ambasadori Bolivije i Perua pri Ujedinjenim nacijma pozvali su na poštovanje Rezolucije 1244 UN na sjednici Savjeta bezbjednosti UN posvećenoj situaciji na Kosovu.

Dijelovi Inckovog izvještaja SB UN: Novim bh. vlastima treba dati šansu

NJUJORK - Vlastima koje budu uspostavljene nakon izbora treba dati šansu da dokažu da će raditi na jačanju vladavine prava, institucija, ekonomije i uvođenja mjera za motivisanje mladih koji napuštaju zemlju da ostanu, rekao je Valentin Incko, visoki predstavnik u BiH, predstavljajući svoj izvještaj u Savjetu bezbjednosti UN-a.

Dačić: Kosovo "vraćeno" na agendu Saveta bezbednosti UN

BEOGRAD - Kosovo i Metohija je "vraćeno" na agendu Savjeta bezbjednosti UN, a prva naredna sjednica na kojoj će biti razmotren izveštaj o stanju u južnoj srpskoj pokrajini zakazana je za 14. novembar.

London izaziva Moskvu "preko leđa" Srbije: Sjetite se Kosova

Njujork - Stalna predstavnica Velike Britanije u Savetu bezbjednosti UN Karen Pirs izjavila je da njena zemlja konstantno pruža otpor ruskoj strani kako bi se borila protiv "laži" koje pokušavaju da plasiraju predstavnici Moskve.

Dačić: Peking se bori da vrati Kosovo na dnevni red Savjeta bezbjednosti

BEOGRAD - Mininistar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je u punom jeku diplomatska bitka Pekinga da se Kosovo u novembru ponovo nađe na dnevnom redu sjednice Savjeta bezbjednosti UN sa kojeg je skinuto prije tri mjeseca voljom Velike Britanije.

Rampa u Savjetu bezbjednosti: Četvorka blokira raspravu o "Vojsci Kosova"

Velika Britanija, Amerika, Francuska i Švedska nastoje da svaku priču o Kosovu i Metohiji, pa i o koracima Prištine ka formiranju "Vojske Kosova", preduzetim protivno Rezoluciji 1244 - drže dalje od SB Ujedinjenih nacija.

Lavrov: Sami ćemo izaći iz Savjeta Evrope

MOSKVA - Ukoliko Evropska unija bude zahtJevala da isključi Rusiju iz SavJeta Evrope, Moskva Briselu neće to dozvoliti, već će iz te institucije izaći sama, izjavio je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Kosovo uskoro na dnevnom redu SB UN zahvaljujući Kini

BEOGRAD - Zahvaljujući Pekingu, Savjet bezbjednosti UN ponovo će diskutovati o pitanju Kosova i Metohije na sjednici u novembru, pišu danas "Novosti."

Merkelova: Vrijeme je za Savjet bezbjednosti Evropske unije

Kancelarka Njemačke Angela Merkel založila se za formiranje Savjeta bezbjednosti Evropske unije na rotacionoj osnovi sa ciljem da se poveća sposobnost i stvaranje novog načina vođenja spoljne politike.

Na marginama UN: Pet velikih sila o Balkanu

NJUJORK - Predstavnici pet stalnih članica Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija sastali su se u Hotelu Palas u Njujorku, gdje su razgovarali o neširenju oružja za masovno uništenje u Siriji, saopštilo je Predstavništvo Rusije pri SB.

Najčitanije