savjet bezbjednosti

Danas hitna sjednica Savjeta bezbjednosti UN o Sudanu

NJUJORK - Savjet bezbjednosti UN održaće danas hitnu sjednicu o situaciji u Sudanu, izjavio je portparol misije Rusije pri UN Fjodor Sržižovski, javlja TASS.

Savjet bezbjednosti odbio i rusku i američku rezoluciju za Venecuelu

ŽENEVA - Savjet bezbjednosti UN odbio je danas i ruski i američki nacrt rezolucije o Venecueli, zacementiravši time globalni razdor po pitanju odnosa prema krizi u ovoj južnoameričkoj državi.

Odbačena i rezolucija Moskve o Venecueli

NJUJORK - Savjet bezbjednosti UN odbacio je ruski prijedlog rezolucije kojim se podržava političko rješenje u Venecueli i vlada venecuelanskog predsjednika Nikolasa Madura kao glavni koordinator međunarodne pomoći.

Rusija podnijela Savjetu bezbjednosti UN svoju rezoluciju o Venecueli

NJUJORK, MOSKVA - Rusija je podnijela Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija svoj nacrt rezolucije o Venecueli, saopštilo je rusko stalno predstavništvo pri UN.

Moskva: Vašington i London od Venecuele ukrali 30 milijardi dolara

NJUJORK - Amerika i Velika Britanija su opljačkale Venecuelu za 30 milijardi dolara, izjavio je stalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja na sjednici Savjeta bezbjednosti o Venecueli.

Vašington zatražio sastanak Savjeta bezbjednosti

VAŠINGTON - SAD su zatražile da sutra bude održan sastanak Savjeta bezbjednosti UN, kako bi se razgovaralo o situaciji u Venecueli, izjavile su neimenovane diplomate.

Dačić: Svi želimo da KiM više ne bude tema SB UN

NJUJORK - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je večeras da Srbija smatra da su sjednice SB posvećene Kosovu i Unmiku potrebne.

Sastanak Dačića i Gutereša prije sjednice UN

NJUJORK - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se večeras u Njujorku sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antonijom Guterešom.

Diplomatsko nadvlačenje konopca oko Kosova pred sjednicu SB UN-a

VAŠINGTON - Velika Britanija traži da se pitanje Kosova zauvijek skine sa dnevnog reda Savjeta bezbjednosti, dok Amerikanci smatraju da sjednice treba da se održavaju dva puta godišnje.

SAD će na SB UN tražiti priznanje Guaida kao predsjednika

VENECUELA - Američki državni sekretar Majk Pompeo izvjestiće u subotu Sajvet bezbjednosti UN o stavu SAD povodom dešavanja u Venecueli i zatražiće od članica ovog tijela da priznaju opozicionog lidera Huana Guaida kao prelaznog predsjednika Venecuele, saopštio je danas Stejt Department, prenosi AP.

Najčitanije