savjet bezbjednosti

Dačić: Mogerini ljuta jer Priština odbija predloge EU

BEOGRAD - Visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini nije ni održala konferenciju za novinare u Briselu sa Ramušom Haradinajem, jer je ljuta zbog toga što Priština ne želi da prihvati nikakav prijedlog EU, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Vučić: Onima koji se zalažu za kosovsku nezavisnost smo pokazali šta su stvorili

NJUJORK - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je zadovoljan rezultatima sinoćnje sjednice Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija, posvećoj Kosovu.

GS UN usvojila rezoluciju – "stop Rusiji"

Generalna skupština UN usvojila je u ponedjeljak rezoluciju, koju je predložila Ukrajina, protiv militarizacije Krima i Azovskog i Crnog mora.

SB UN o Kosmetu – oprečni stavovi "najmoćnijih"

BEOGRAD - Ambasadori pet stalnih članica SB UN iznijeli su različite stavove o odluci Prištine da transformiše Kosovske bezbjednosne snage u oružane snage.

Vanredna sjednica Savjeta bezbjednosti, Vučić o potezima Prištine

NJUJORK - U sjedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku nešto poslije 21 sat počela je vanredna sjednica Savjeta bezbjednosti, čije je održavanje tražila Srbija zbog formiranja tzv. vojske Kosova.

Putin razmatrao situaciju na Balkanu

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin razgovarao je danas sa stalnim članovima Savjeta bezbjednosti Rusije o situaciji na Balkanu, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Albanci najavili protest ispred SB UN u Njujorku

PRIŠTINA - Albanci u SAD najavili su da će danas održati masovni protest ispred sjedišta Ujedinjenih nacija u Njujorku, uoči vanredne sjednice Savjeta bezbjednosti posvećene situaciji na Kosovu, objavila je "Bota sot onlajn".

Dačić: Važno da se u Savjetu bezbjednosti čuje glas Srbije

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da će biti teško promijeniti stav velikih sila o formiranju vojske Kosova, ali da je važno da se na sjednici Savjeta bezbjednosti UN čuje glas Srbije i osuda takvih aktivnosti Prištine.

Tači ide na sjednicu SB UN

PRIŠTINA - Predsjednik Kosova Hašim Tači učestvovaće na sutrašnjoj sjednici Savjeta bezbjednosti UN u Njujorku.

Zaharova: Rusija će podržati rezoluciju o KiM jedino ako je u interesu Srbije

MOSKVA - Rusija će podržati novu rezoluciju Savjeta bezbjednosti UN o Kosovu i Metohiji isključivo ako bude u interesu Beograda, rekla je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Najčitanije