savjet bezbjednosti

Hejli: Rusija vara; Nebenzja: SAD su politički zlonamerne

NJUJORK - Na sjednici SB UN o sankcijama Sjevernoj Koreji došlo je do žučne rasprave između ambasadora SAD i Rusije.

Rusija zaštitila Sjevernu Koreju, odložila izveštaj UN

NJUJORK -- Rusija odlaže objavljivanje izvještaja stručnjaka UN, koji tvrde da Sjeverna Koreja krši sankcije UN time što ne obustavlja svoje nuklearne i raketne programe.

Moskva traži hitan sastanak Savjeta bezbjednosti zbog Sirije

Rusija je zatražila da se održi hitan sastanak Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija zbog situacije u sirijskom Idlibu, izjavio je zamjenik ministra inostranih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

Rješenje za Kosovo ide na sto Savjeta bezbjednosti UN

BEOGRAD - O kompromisnom konačnom rješenju za Kosovo i Metohiju, ukoliko do njega dođu Beograd i Priština, trebalo bi da se raspravlja i u Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija.

Britanska ambasadorka: Ima važnijih tema od Kosova

NJUJORK - Britanska ambasadorka u Ujedinjenim nacijama Karen Pirs izjavija je da, iako pitanje Kosova ostaje važno ono ne zahtijeva više redovne sjednice SB UN.

Velika Britanija nije stavila Kosovo na dnevni red SB UN

NJUJORK - Velika Britanija, koja predsjedava Savjetom bezbjednosti UN u avgustu, nije stavila raspravu o Kosovu i Metohiji na dnevni red tog tijela.

Britanija krči put Kosovu do stolice u UN

BEOGRAD - Nastojanja Velike Britanije da kao predsedavajuća Savjetom bezbjednosti tokom ovog mjeseca ne stavi na dnevni red redovan izveštaj generalnog sekretara Ujedinjenih nacija o situaciji na Kosmetu, kako se tumači, motivisana su namjerom da se zataška stvarno stanje u ovoj srpskoj pokrajini.

Izabrano pet nestalnih članica Savjeta bezbjednosti UN

NJUJORK - Njemačka, Belgija, Južnoafrička Republika, Dominikanska Republika i Indonezija izabrane su danas za nestalne članice Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija.

SAD blokirale pokretanje istrage o smrti Palestinaca

NJUJORK - SAD su blokirale usvajanje prijedloga Savjeta bezbjednosti UN da se pokrene nezavisna i transparentna istraga o ubijanju Palestinaca tokom protesta na granici Gaze sa Izraelom.

Minutom ćutanja za ubijene Palestince počela sjednica Savjeta bezbjednosti UN

NJUJORK - Sastanak Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija, posvećen nasilju duž granice Izraela i Pojasa Gaze, počeo je danas u Njujorku minutom ćutanja za više od 50 Palestinaca, koje su u ponedeljak ubile izraelske snage.

Najčitanije