sir

Princ Čarls otkrio recept za omiljeni doručak sa sirom

LONDON - Princ Čarls je na društvenim mrežama otkrio recept za svoj omiljeni doručak - pečena jaja sa britanskim sirom.

Kozji sir i surutka su izvor zdravlja

Kozji sir, jogurt i surutku trebalo bi što češće imati na meniju, jer kod djece podižu imunitet, a važni su i za izgradnju i obnovu kostiju.

Dnevno pojedemo 34 tone uvoznog sira

SARAJEVO - Sektor mljekarstva u 2019. godini zabilježio je rekordnu vrijednost izvoza od 106,6 miliona KM, što je za 17,9 miliona KM ili 20 posto više u odnosu na prethodnu godinu.

Teslićki stočari oživljavaju blatnički sir

TESLIĆ - Teoretska i praktična obuka te studijsko putovanje trebalo bi da budu dovoljni da 20 stočara ubuduće proizvodi jedinstveni blatnički sir, čiji recept se uz poneku tajnu ljubomorno čuva.

Kozji sir i surutka su izvor zdravlja

Kozji sir, jogurt i surutku trebalo bi što češće imati na meniju, jer kod djece podižu imunitet, a važni su i za izgradnju i obnovu kostiju.

Kombinacija smišljena u raju: Torta od sira i džin tonik

​Za kraj godine odlučili smo spojiti omiljenu tortu i koktel u jedan nezaboravni desert i njime "nazdraviti“ 2020. godini.

EU tužila Dansku zbog sira

BRISEL - Evropska komisija je saopštila danas da je tužila Dansku zbog toga što nije zaustavila praksu domaćih kompanija da prave i izvoze bijeli sir izvan EU pod oznakom "feta".

Ribežom za sir skidao tetovažu

Jedan Argentinac morao je da ukloni svoju tetovažu samo nedjelju dana nakon što ju je napravio, i to koristeći ribež za sir kako bi je ogulio, iako je to značilo da se mora odreći jednog dijela svoje kože. Dvadesetjednogodišnjak se odlučio na metodu uklanjanja tetovaže koja je vrlo neobična, a i bolna još prije dvije godine, ali su video i fotografije toga tek skoro postale popularne na internetu.

Supružnici proizvode slane delicije: Pristojna zarada od koza i sira

KLJUČ - Na planinskom prevoju Lanište, između Ključa i Bosanskog Petrovca, smjestilo se imanje supružnika Hasana i Šećire Delić, na kojem uzgajaju brojno stado koza.

Tri sira iz Srbije među najboljim u svijetu

Portal TasteAtlas napravio je listu 670 najboljih sireva na svijetu, a na toj mapi našla se i Srbija.

Najčitanije