sir

Kozji sir sa Laništa stigao i do Dubaija

KLJUČ - Već dugi niz godina Šaćira Delić proizvodi kozji sir vrhunskog kvaliteta, a zbog te mliječne delicije imanje na planinskom prevoju Lanište, između Ključa i Bosanskog Petrovca, gdje živi sa suprugom Hasanom, postalo je nadaleko poznato.

Dobili tužbu zbog sira: Čija je feta?

Grčka je formalno od Evropske unije zatražila da se započnu zakonske procedure protiv države Danske zbog prisvajanja feta sira.

Sir prave na isti način duže od sedam vijekova

NEVESINJE - Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović kaže da Nevesinjci već više od dvije decenije rade na promociji i brendiranju svoga sira i da u toj valorizaciji već postižu uspjehe.

Princ Čarls otkrio recept za omiljeni doručak sa sirom

LONDON - Princ Čarls je na društvenim mrežama otkrio recept za svoj omiljeni doručak - pečena jaja sa britanskim sirom.

Kozji sir i surutka su izvor zdravlja

Kozji sir, jogurt i surutku trebalo bi što češće imati na meniju, jer kod djece podižu imunitet, a važni su i za izgradnju i obnovu kostiju.

Dnevno pojedemo 34 tone uvoznog sira

SARAJEVO - Sektor mljekarstva u 2019. godini zabilježio je rekordnu vrijednost izvoza od 106,6 miliona KM, što je za 17,9 miliona KM ili 20 posto više u odnosu na prethodnu godinu.

Teslićki stočari oživljavaju blatnički sir

TESLIĆ - Teoretska i praktična obuka te studijsko putovanje trebalo bi da budu dovoljni da 20 stočara ubuduće proizvodi jedinstveni blatnički sir, čiji recept se uz poneku tajnu ljubomorno čuva.

Kozji sir i surutka su izvor zdravlja

Kozji sir, jogurt i surutku trebalo bi što češće imati na meniju, jer kod djece podižu imunitet, a važni su i za izgradnju i obnovu kostiju.

Kombinacija smišljena u raju: Torta od sira i džin tonik

​Za kraj godine odlučili smo spojiti omiljenu tortu i koktel u jedan nezaboravni desert i njime "nazdraviti“ 2020. godini.

EU tužila Dansku zbog sira

BRISEL - Evropska komisija je saopštila danas da je tužila Dansku zbog toga što nije zaustavila praksu domaćih kompanija da prave i izvoze bijeli sir izvan EU pod oznakom "feta".

Najčitanije