sječa

Traži se hitno obustavljanje sječe šume i procjena učinjene štete

BIHAĆ - Sječa šume na planini Plješevici od strane preduzeća "Hrvatske šume" izazvaće ozbiljne poremećaje u biološkoj ravnoteži šumskog sistema na tom prostoru te dovesti do erozivnih procesa na zemljištu, požara i klimatskih poremećaja.

Od Hrvatske se čeka odgovor o sječi šume na planini Plješevici

BIHAĆ - Radnici preduzeća "Hrvatske šume" nastavili su proteklih dana sječu šume na planini Plješevici, na samoj graničnoj liniji s Bosnom i Hercegovinom, a o ovome problemu nadležne državne institucije upoznao je i premijer USK Mustafa Ružnić.

Modričanin osumnjičen za bespravnu sječu šume

DOBOJ - Lice iz Modriče čiji su inicijali N.A. identifikovano je da je na području ove opštine izvršilo bespravnu sječu i odvoz šume, a izrezana građa je pronađena i oduzeta, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Njemački sud odobrio "Tesli" sječu šume za novu fabriku

Američki proizvođač električnih automobila "Tesla" dobio je "zeleno svjetlo" od Višeg upravnog suda Berlin-Brandenburga da nastavi krčenje šume u Grinhajdu na površini od 92 hektara, radi izgradnje svoje "gigafabrike" u blizini Berlina, javlja Dojče vele.

Telefonom prate sječu svakog drveta

BIHAĆ - Preduzeće "Unsko-sanske šume", koje gazduje cjelokupnim šumskim fondom na području Unsko-sanskog kantona, započelo je s primjenom jedinstvenog elektronskog programa koji su osmislili i razvili Haris Koljić i Jasmin Mešić, mladi inženjeri zaposleni u tom preduzeću.

Podnijet izvještaj protiv petorice zbog bespravne sječe šume

BANJALUKA - Uprava kriminalističke policije podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv osoba inicijali N.P. i M.S. iz Kotor Varoši, D.Đ. i S.M. iz Kneževa i F.Z. iz Novog Travnika, u okviru aktivnosti koje Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske provodi na sprečavanju bespravne sječe šuma i procesuiranje odgovornih.

Dvojac uhapšen zbog sječe šume u Laktašima

BANJALUKA – S.Š. i R.V. uhapšeni su na juče u Laktašima zbog sumnje da su tokom jula ove godine bespravno sjekli šumu na području ove opštine.

Dvije osobe osumnjičene za bespravnu sječu šume

ISTOČNO SARAJEVO - Policija će Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo podnijeti izvještaj protiv dva lica osumnjičena za bespravnu sječu šume u mjestu Štrbovina u opštini Han Pijesak.

Uhapšen zbog bespravne sječe šume

ZVORNIK - P.N. iz Vlasenice uhapšen je zbog sumnje da je izvršio bespravnu sječu šume na lokalitetu Rogosija kod Vlasenice, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Poginuo prilikom sječe šume

MRKONJIĆ GRAD – Policijskim službenicima Policijske stanice Mrkonjić Grad juče je prijavljeno da je u mjestu Dubica od povreda zadobijenih prilikom sječe šume smrtno stradao S.M. iz Mrkonjić Grada.

Najčitanije