slon

U Indiji otvorena prva bolnica za slonove

U sjevernoj indijskoj državi Utar Pradeš otvorena je prva bolnica za slonove, koja je opremljena najsavremenijim sredstvima za liječenje ovih životinja važnih za indijsku kulturu, a koja uz to privlači lokalne i strane turiste.

Kako je Melaniju Tramp gurnuo slon

Prva dama Sjedinjenih Američkih Država Melanija Tramp je na bočicu hranila slonove i otišla u kratki safari u Keniji, treću etapu svoje samostalne afričke turneje. Tom prilikom jedno slonče se okrenulo i odgurnulo prvu damu, a onda se na trenutak uplašila. Ipak, nastavila je da ih hrani i mazi.

Slon pregazio Njemicu dok je pokušavala da ga fotografiše

HARARE - Turistkinju Njemicu (49) usmrtio je slon pošto ju je pregazio u nacionalnom parku u Zimbabveu dok je pokušavala da ga fotografiše.

Mladunče slona ugroženo: Najtužniji prizor iz afričke divljine

U Južnoj Africi je primijećeno mladunče slona sa povredom koja može da ugrozi njegov život.

Slon iz cirkusa pobjegao na plažu

Kupači na plaži Santa Maria del Cedar u italijanskoj pokrajini Kosenca u Kalabriji ostali su u šoku kada se iznenada među njima pojavio slon i "bacio" se u more.

Sele slonove u mirnije okruženje, putovaće 1.500 km

Proizvođač dijamanata "De Bers" saopštio je danas da će prebaciti 200 slonova iz svog privatnog rezervata u Južnoafričkoj Republici u susjedni Mozambik, da bi se obnovila ta životinjska vrsta koja je pogođena tamošnjim konfliktom.

Pronađena tijela šest pigmejskih slonova

KUALA LUMPUR - Tijela šest pigmejskih slonova sa Bornea, starosti između jedne i 37 godina, pronađena su na nekoliko lokacija na malezijskim plantažama palminog ulja na ostrvu Borneo, izjavio je direktor lokalnog odjeljenja za divljinu Avgustin Tuga.

Otkriveni ostaci slona od prije osam miliona godina

Paleontolozi sa Prirodnog muzeja i Prirodno-naučnog muzeja iz Sofije pronašli su u blizini makedonskog sela Donji Disan, u opštini Negotino, fosilne ostatke slona čija se starost procjenjuje na oko osam miliona godina.

Slon koji "puši" zbunio naučnike

Najnoviji snimak ženke azijskog slona kako "puši", odnosno izbacuje bijele oblake dima poput pušača, u šumi na jugu Indije potpuno je zbunio stručnjake za divlje životinje.

Kad slon redizajnira auto

Slonovi su fantastična bića, i užasno je to što ih ljudi proganjaju i ubijaju.

Najčitanije