smeće

Smeće zavadilo poziciju i opoziciju

BOSANSKA KRUPA - Predstavnici opozicionih partija u Općinskom vijeću Bosanske Krupe najavili su pokretanje peticije kojom će tražiti zatvaranje deponije koja se nalazi na lokalitetu Meždre-Vlaški Do, nekoliko kilometara od ovog grada.

1,3 milijarde tona hrane godišnje završi u smeću

Posljednji podaci Ujedinjenih nacija govore da više od jedne trećine hrane koja je spremna za ljudsku upotrebu ne dođe do stomaka.

Banjaluka dobila nove kontejnere i kante

BANJALUKA - U gradu će uskoro biti raspoređeno 50 novih kontejnera za odlaganje otpada zapremine 1,1 kubni metar, te isti broj kanti.

U Banjaluci očišćene dvije deponije

BANJALUKA - Po nalogu Odjeljenja za inspekcijske poslove u četvrtak su očišćene divlje deponije kod Perduovog groblja i u Moravskoj ulici.

Sramota u Banjaluci: Parking kod Dječijeg pozorišta RS zatrpan smećem

BANJALUKA - Nesavjesni građani zatrpali su smećem parking za invalide preko puta banjalučke Tržnice kod Dječijeg pozorišta Republike Srpske.

Kontejneri pretrpani smećem

SANSKI MOST - Kontejneri pretrpani smećem i divlje deponije slika je koja je prisutna u Sanskom Mostu tokom ovog ljeta, a prema riječima tehničkog direktora JKP "Sana" Faruka Alagića, količina smeća koju odvoze povećana je za 40 posto u odnosu na ostali dio godine.

Ulični prodavci ostave razbacane stvari

BANJALUKA - Ulični prodavci posljednjih mjeseci ostavljaju nakon završetka pijačnog dana ispred ulaza na pijacu u naselju Lazarevo velike količine smeća.

Otkriveno novo ostrvo smeća veličine dvije Francuske

LONDON - U Tihom okeanu otkriveno je novo ostrvo smeća veliko kao dvije Francuske.

Ulice i igrališta vape za korpama u više banjalučkih naselja

BANJALUKA - Sa problemom nedostatka korpi za smeće suočava se veliki broj naselja, a predstavnici savjeta mjesnih zajednica apeluju na nadležne da ih postave na prometnim ulicama, jer građani smeće bacaju gdje stignu.

U Tihom okeanu ostrvo smeća veće od Teksasa

Polugodišnja ekspedicija koju je vodio Čarls Mur u Tihom okeanu otkrila je stravične posljedice zagađenja okeana. Otkrili su 'ostrvo' smeća, koji se sastoji uglavnom od nerazgradive sitne plastike, koji je veći od površine Teksasa, a proteže se u širinu i dubinu.

Reklame

Najčitanije