spasavanje

Policajac heroj spasio dijete koje je bilo samo u stanu u Sarajevu

SARAJEVO - Prava drama se danas odvijala u poslijepodnevnim časovima u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

Spasen alpinista na Čvrsnici

Pripadnici gorskih služi spasavanja, nakon višesatnog zahtjevnog transporta, sinoć oko 23 sata, povrijeđenog alpinistu na Čvrsnici predali su vozilu hitne pomoći Jablanica u mjestu Masna Luka.

Vježba spasavanja na "Ravnoj planini"

PALE - Na ski-centru "Ravna planina" kod Pala izvedena je pokazna vježba spasavanja u vanrednim situacijama koja obuhvata gašenje požara, vertikalnu evakuaciju iz kabine gondole, spasavanje povrijeđenih iz jezera i traženje zatrpanih u lavini.

Spasena 123 migranta sa broda u Sredozemnom moru

MADRID - Španska humanitarna grupa saopštila je da je danas spasila 123 migranta sa broda na Sredozemnom moru.

Pokušala spasiti dječaka iz Srbije na Halkidikiju pa morali spasavati oboje

Nesvakidašnja drama odigrala se u subotu u popularnom grčkom ljetovalištu Toroni, na Halkidikiju, kada je vjetar dječaka iz Srbije od nekih sedam-osam godina, koji se nalazio na vazdušnom ušeku, odvukao na pučinu tako da čak ni spasioci nisu mogli da mu priđu.

Kod Zadra iz nasukanih jedrilica spaseno 58 osoba, većinom djece

U zalivu Jaz na ostrvu Molat u Zadarskom arhipelagu noćas je iz pet nasukanih jedrilica spaseno 58 osoba, od kojih je najviše bilo djece, saopštilo je hrvatsko Ministarstvo mora, saobraćaja i infrastrukture.

Ronilac koji je spašavao tajlandske dječake izgubio se u pećini, morali i njega spašavati

Britanski ronilac koji je lani učestvovao u spektakularnoj akciji spašavanja tajlandskih dječaka iz poplavljene pećine, i sam je morao da bude spašen iz pećine u američkoj saveznoj državi Tenesi, objavili su američki mediji.

GSS stigao do vojnika OS BiH

Na poziv Oružanih snaga BiH, Savez gorskih službi spašavanja u BiH pokrenuo je akciju spašavanja na Čvrsnici.

U toku akcija spašavanja pripadnika oružanih snaga na Čvrsnici

SARAJEVO - Na planini Čvrsnica u toku je akcija spašavanja pripadnika Oružanih snaga BiH, saopšteno je iz Gorske službe spašavanja u BiH.

Ovaj mali leteći robot predstavlja budućnost spasavanja ljudi

Stručnjaci za robotiku sa Univerziteta u Cirihu, u saradnji sa kolegama iz Politehničke škole iz Lozane, konstruisali su dron promJenljivog oblika i veličine, što ovog malog letećeg robota čini idelnim sveznikom spasilaca u misijama traganja i spašavanja iz različitih opasnih situacija.

Najčitanije